Onze andere webshops

Nieuw in ons assortiment: de softdrinks van Fernandes

vrijdag 22 januari 2021 | Geschatte leestijd: 3 minuten

Fernandes is nog steeds het populairste drankje van Suriname en wij hebben het dan ook in ons assortiment opgenomen. Alle drankjes zijn bij ons te verkrijgen en dit in extra vrijgevige grootverpakkingen. Voor wie Fernandes nog niet kent: lees zeker verder want er zijn wel een aantal zaken die u over dit drankje moet weten.

Hoe een Surinaams frisdrankje populair werd in Nederland

In 1901 begon de Joodse Isaak Fernandes in Paramaribo, de hoofdstad van Suriname, een winkeltje. Het winkeltje was niet meteen bijzonder, maar in de jaren '30 veranderde er iets. Jules Fernandes, de zoon van Isaak, zat in het vliegtuig naast een Coca-Cola-vertegenwoordiger. Toeval, maar niet zonder gevolgen. Nog aan boord van het vliegtuig sloten zij een historische deal en daarop werd de familie Fernandes de exclusieve bottelaar van Coca-Cola in Suriname. Tot op vandaag houdt die deal nog steeds stand.

De familie Fernandes merkte echter dat ze in Suriname gek waren van frisdrankjes en zo besloten ze in 1939 om ook hun eigen frisdrankjes te produceren. Met unieke smaakjes als Cherry Bouquet werden de Fernandes-softdrinks al snel razend populair. In de jaren '70 namen migranten hun favoriete Fernandes-drankjes mee naar Nederland, waarna het ook bij ons steeds meer fans kreeg. Intussen raken de Fernandes-drankjes steeds meer ingeburgerd. No spang, want ook wij hebben alle smaken nu gewoon in ons assortiment opgenomen.

Maak kennis met de verschillende Fernandes-softdrinks

De favoriet in Suriname en Nederland is nog steeds de Cherry Bouquet waar het allemaal mee begon. Het is een echte klassieker met een lekkere kersensmaak. Bovendien is de Cherry Bouquet ook nog eens in een Zero Sugar-uitvoering te verkrijgen. Daarnaast doet ook de Green Punch het heel goed. Cream Ginger is dan weer een pittigere variant die zich graag met een lekkere nasi laat combineren. Super Pineapple heeft dan weer niet alleen een zomerse uitstraling, maar met een enkele slok lijkt u ook die zomer echt te proeven. Het is de ideale metgezel van een bakabana met pindasaus! En wat denkt u tot slot van Red Grape? Een clusterbom van ongewone en merkwaardige smaken die doen denken aan druiven. Probeer ze vooral zelf even allemaal uit en laat u verrassen.

Heerlijk koken met Fernandes

De softdrinks van Fernandes zijn niet alleen lekker om zo te drinken, maar daarenboven laten ze zich al even graag creatief verwerken in allerlei bereidingen. Zo laten de softdrinks zich heerlijk verwerken in een ice cream soda, iets wat veel Surinamers vroeger gewoon bij Fernandes Soda Fountain in Paramaribo kochten. Het is echt niet moeilijk om het zelf na te maken, want daarvoor moet de Cherry Bouquet gewoon met spa rood en vanille-ijs in de mix. De Fernandes Green Punch is dan weer ideaal om een sorbet van peer, limoencrème en sinaasappelzout helemaal mee af te werken. Neem voor meer inspiratie een kijkje op het internet waar er nog talloze andere lekkere bereidingen te vinden zijn.

Alle Fernandes-softdrinks zijn hoe dan ook onmisbaar in de kantine. Ze zijn bij ons stuk voor stuk in blikvorm (330 ml) te verkrijgen. Een aantal uitvoeringen worden ook in petflessen van 1,5 liter op de markt gebracht.