Onze andere webshops

Hoe onderhoudt u de Cafitesse-machine?

woensdag 24 april 2024 | Geschatte leestijd: 4 minuten

"

De Cafitesse-machine is een echt wonderapparaat dat een centrale rol speelt in het leveren van kwaliteitskoffie op kantoor of in de horeca. In beide gevallen is het belangrijk dat deze machine optimaal en hygiënisch functioneert. Het goed onderhouden van de Cafitesse-machine is daarbij belangrijk, net als het gebruik van de juiste onderhoudsmiddelen. Over het algemeen bent u niet veel tijd kwijt aan het onderhouden van de Cafitesse-machine. Het is wel aan te raden om jaarlijks een groot onderhoud uit te (laten) voeren. Zo gaat uw machine langer mee en kunt u nog langer de beste koffie blijven serveren.

Dagelijks onderhoud van de Cafitesse-machine

Het standaardonderhoud van uw Cafitesse-koffiemachine beslaat slechts enkele eenvoudige stappen. Begin met het activeren van de reinigingsmodus door de rode stopknop en de knop rechtsonder voor een drietal seconden tegelijkertijd in te drukken. Dit brengt u naar de reinigingsmodus waar u het spoelprogramma kunt selecteren en starten. Het spoelen neemt niet meer dan vijf minuten in beslag en is essentieel voor het verwijderen van koffieresten die de smaak van uw koffie kunnen beïnvloeden. Plaats voorafgaand een opvangbak voor het (hete) spoelwater. Vervolgens is het tijd om de lekbak te legen en te reinigen. Spoel de lekbak onder stromend water uit en gebruik een afwasborstel om alle hoeken en kantjes grondig schoon te maken. Met een vochtige, schone doek neemt u de buitenzijde van uw machine af, om deze glanzend en uitnodigend te houden voor uw klanten of medewerkers. Het is niet nodig om hierbij een schoonmaakmiddel te gebruiken.

Wekelijks onderhoud van de Cafitesse-machine

Naast de dagelijkse schoonmaakroutine verdient uw Cafitesse-machine ten minste eens per week een diepgaande reiniging. Dit houdt in dat u de ingrediënten verwijdert, het koelvak schoonmaakt en de console en mengbak demonteert voor een grondige schoonmaak. Begin met het activeren van de reinigingsmodus (zie eerder) en selecteer het schoonmaakprogramma 'reinigen'. Open nu de koelkastdeur en verwijder de ingrediënten. Reinig het koelvak met een schone, papieren doek. Verwijder vervolgens de mixerconsole en de mengbak. Besteed extra aandacht aan het reinigen van de geleiders. Hiervoor gebruikt u het ragertje dat u bij de Cafitesse-machine hebt gekregen.

De mengbak maakt u schoon met heet water en de Suma Café Tabs. Laat het gewoon een kwartier weken en spoel het vervolgens goed af. Daarna kunt u de mengbak terugplaatsen. Bij het gebruik van chocolade of melk in uw machine dient u extra aandacht te besteden aan de uitgifteslang en de mengkom. Deze onderdelen vereisen specifieke zorg om ophoping van residu te voorkomen, wat de smaak van uw koffie negatief kan beïnvloeden. U gebruikt de Suma Café Tabs om de mixeronderdelen op dezelfde manier te reinigen. Tot slot plaatst u alles terug, inclusief de pakken met ingrediënten, en start u het spoelproces op. Vergeet niet om een bakje te plaatsen en voorkom contact met het hete water.

Jaarlijks onderhoud van de Cafitesse-machine

Het is aan te raden om jaarlijks een professioneel onderhoud uit te laten voeren door een gespecialiseerde monteur. Deze monteurs voeren een uitgebreide inspectie uit en zullen nagaan of de onderdelen nog goed functioneren. Eventueel zullen ze de onderdelen, waterfilters en/of kalkfilters vervangen. Door een uitgebreid jaarlijks onderhoud aan de Cafitesse-machine uit te (laten) voeren, voorkomt u onverwachte storingen die de constante koffietoevoer kunnen verstoren.

"