Vier Sinterklaas met deze 5 verrassende recepten met Bolletje Kruidnoten
Sinterklaas is misschien wel hét moment om samen te genieten van zoete lekkernijen. Rond deze periode is het niet ongewoon dat er veel kruidnoten worden uitgedeeld. Deze knapperige, kruidige snack hoort er helemaal bij en is niet weg te denken uit de sinterklaastraditie. Ze zijn natuurlijk lekker zo, maar wist u dat u met Bolletje Kruidnoten ook veel meer kunt doen dan ze gewoon uit de zak te eten? U kunt ze namelijk op verschillende manieren in de keuken gebruiken. We delen vijf verrassende en smaakvolle recepten met kruidnoten. Deze zijn stuk voor stuk ideaal voor de decembermaand.
Cheesecake met kruidnoten
De cheesecake blijft ongemeen populair. Geef er speciaal voor Sinterklaas een twist van kruidnoten aan en maak er dé ultieme traktatie van. In plaats van een klassieke koekjesbodem gebruikt u dan kruidnoten. De kruidnoten zorgen voor een extra feestelijke smaak.
Ingrediënten:
- 200 gram Bolletje Kruidnoten
- 80 gram gesmolten boter
- 500 gram roomkaas
- 200 gram suiker
- 3 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 250 ml slagroom
- Optioneel: gesmolten chocolade of karamelsaus (voor de topping)
Bereiding: Maal de kruidnoten fijn met behulp van de keukenmachine en meng ze met de gesmolten boter. Druk dit mengsel stevig aan in de bodem van een ingevette springvorm. Klop vervolgens de roomkaas, suiker, eieren en vanille-extract tot een glad mengsel. Giet dit op de kruidnotenbodem en bak de cheesecake 50 minuten op 160 graden. Laat de cheesecake afkoelen en serveer het met een heerlijke topping van gesmolten chocolade of karamelsaus.
Kruidnoten rocky road
Rocky road is een makkelijk en snel no-bake-dessert dat u eenvoudig kunt aanpassen naar uw eigen smaak. Door Bolletje Kruidnoten toe te voegen, geeft u deze zoete snack een heerlijk Sinterklaassmaakje.
Ingrediënten:
- 300 gram pure chocolade
- 100 gram Bolletje Kruidnoten
- 50 gram marshmallows
- 50 gram rozijnen
- 50 gram gehakte noten
Bereiding: Smelt de chocolade au bain-marie en roer de gehakte kruidnoten, marshmallows, rozijnen en noten erdoor. Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet het mengsel erin. Laat het opstijven in de koelkast, snijd in blokjes en serveer. De combinatie van knapperige kruidnoten, zachte marshmallows en chocolade zorgt voor een geweldige smaaksensatie die perfect past bij deze tijd van het jaar.
Tiramisu met kruidnoten
De klassieke tiramisu krijgt een verrassende twist door de toevoeging van kruidnoten. Het is een heerlijk dessert voor iedereen die houdt van koffie en specerijen.
Ingrediënten:
- 200 gram Bolletje Kruidnoten
- 250 gram mascarpone
- 200 ml slagroom
- 100 gram suiker
- 1 kopje sterke koffie
- Cacaopoeder voor de garnering
Bereiding: Klop de slagroom stijf en meng dit voorzichtig met de mascarpone en suiker. Doop de kruidnoten kort in de koffie en leg een laagje op de bodem van een schaal. Bedek dit met het mascarponemengsel en herhaal dit proces tot de schaal vol is. Eindig met een laag mascarpone en bestrooi met cacaopoeder. Laat de tiramisu minstens vier uur opstijven in de koelkast voordat u het serveert.
Kruidnotentruffels
Als u op zoek bent naar een klein hapje voor bij de koffie zijn kruidnotentruffels de perfecte keuze. Ze zijn eenvoudig te maken, maar zien er indrukwekkend uit en smaken verrukkelijk.
Ingrediënten:
- 150 gram Bolletje Kruidnoten
- 100 gram roomkaas
- 200 gram pure chocolade
- Optioneel: gehakte hazelnoten of cacaopoeder (ter decoratie)
Bereiding: Maal de kruidnoten fijn en meng dit samen met de roomkaas tot een stevig deeg. Rol hier kleine balletjes van en laat deze even opstijven in de koelkast. Smelt vervolgens de chocolade au bain-marie en doop de balletjes erin tot ze volledig bedekt zijn. Leg de truffels op een vel bakpapier en laat ze hard worden in de koelkast. U kunt ze eventueel decoreren met gehakte hazelnoten of bestrooien met cacaopoeder.
Kruidnotenijs met warme chocoladesaus
Voor iedereen die houdt van het contrast tussen warm en koud, is dit recept een ware traktatie. Zelfgemaakt kruidnotenijs geserveerd met een warme, dikke chocoladesaus zorgt voor een spectaculaire afsluiting van het sinterklaasfeest.
Ingrediënten:
- 200 gram Bolletje Kruidnoten
- 500 ml vanille-ijs
- 100 gram pure chocolade
- 100 ml slagroom
Bereiding: Laat het vanille-ijs een klein beetje chambreren en meng er de grof gehakte kruidnoten doorheen. Zet het ijs terug in de vriezer om het weer stevig te laten worden. Voor de chocoladesaus smelt u de pure chocolade samen met de slagroom au bain-marie tot een gladde saus. Serveer het kruidnotenijs in schaaltjes en giet de warme chocoladesaus eroverheen. Het knapperige van de kruidnoten in combinatie met het romige ijs en de warme chocoladesaus verheft dit toetje tot een echte favoriet voor jong en oud. Dit ijs met kruidnoten is ook lekker in combinatie met warme appeltaart en kaneel.
"-
Bolletje | Kruidnoten | 60 x 50 gram
4US828093Normale prijs: € 19,99
Special Price € 13,00
€ 14,17 incl. 9% BTW
-
Bolletje | Kruidnoten Naturel | 5 kg
4US828095Normale prijs: € 20,99
Special Price € 15,88
€ 17,31 incl. 9% BTW
-
Bolletje | Kruidnoten Naturel | 2 x 5 kg
4US828095HENormale prijs: € 39,99
Special Price € 33,94
€ 36,99 incl. 9% BTW
-
Bolletje | Kruidnoten Naturel | 1000 gram
4US828013Normale prijs: € 4,39
Special Price € 3,25
€ 3,54 incl. 9% BTW