Onze andere webshops

Waarom biologisch afbreekbaar wegwerpservies veel beter is (en waarom jij het ook zou moeten gebruiken!)

maandag 19 april 2021 | Geschatte leestijd: 1 minuten

Een kinderfeestje, familie barbecue of een weekje kamperen. Je kan niet voor alles je eigen servies meenemen, dus is het handig dat je wegwerpservies kan gebruiken. Maar nog steeds te veel mensen gebruiken plastic wegwerpservies. Kaan geen kwaad voor een keertje, toch? Nou wel dus!

Vanaf 3 juli 2021 geldt er een verbod op single-use plastic in alle landen van de EU. Dat geldt dus o.a. voor plastic bekertjes, bordjes en rietjes. Iedereen denkt er wel eens over na, je ecologische voetafdruk te verkleinen. Hoeveel afval je elke week moet weggooien en hoeveel plastic we allemaal gebruiken. We kennen allemaal de plastic soep zich in de oceaan bevindt. Inmiddels heeft de plastic soep een oppervlakte van maar liefst 1,6 miljoen vierkante meter, dat is meer dan Frankrijk en Spanje bij elkaar! Daar moeten we iets doen vinden we bij 4Ustore. Om in ieder geval niet bij te dragen aan de verdere verspreiding van het plastic zwerfafval, verkopen wij nu het perfecte alternatief voor plastic wegwerpservies; biologisch afbreekbaar wegwerpservies.

Maar wat maakt biologisch afbreekbaar wegwerpservies zo veel beter? Biologisch afbreekbaar wegwerpservies is ten opzichte van plastic vele male beter. Waar plastic tot wel honderden jaren blijft liggen en niet afgebroken wordt, duurt het bij biologisch afbreekbaar wegwerpservies maximaal 6 maanden. Ook is het gemaakt van vele natuurlijke producten, zo komen er tot wel 70% minder schadelijke stoffen vrij dan bij plastic tijdens het productieproces. Met biologisch afbreekbaar wegwerpservies maken we met zijn allen de wereld een beetje beter en een beetje schoner. Win-win dus!

Met het brede assortiment van Depa Biodore komen we al een heel eind. Van bordjes en bakjes tot rietjes, bekers en bestek, je kan het allemaal vinden. Niet alleen heb je veel keus in verschillende producten, ook in verschillende materialen. Depa Biodore maakt haar producten van o.a. suikerriet, palmblad, hout en bamboe. Zo kan je de perfecte producten vinden voor je feestje.

Meer zien van het Depa Biodore assortiment? Kijk hier verder: