Onze andere webshops

De eco in Bolsius StylEco: 4 redenen waarom deze kaars duurzaam is

dinsdag 22 november 2022 | Geschatte leestijd: 2 minuten

Recent hebben we de kaarsen van Bolsius StylEco aan ons assortiment toegevoegd. Deze kaarsen hebben hun naam niet gestolen. Enerzijds zijn ze namelijk heel stijlvol (“Style”) ontworpen, met unieke lichtreflecties die voor gezelligheid zorgen. Daarnaast had Bolsius ook aandacht voor het ecologische aspect (‘”Eco”). Dit resulteert in een mooi assortiment met duurzame eigenschappen.

# 1. Minder afval dankzij het refill-kaarsconcept

Bolsius StylEco is een refill-kaarsconcept. Dat wil zeggen dat de kaarshouder keer op keer opnieuw kan worden gebruikt, terwijl enkel de kaars te vervangen is. De glazen StylEco-houders zijn handgeblazen en zijn te verkrijgen in verschillende kleuren (bruin, grijs en transparant). De focus ligt op kwaliteit, zodat ze jarenlang kunnen worden gebruikt. Door enkel de kaars te vervangen en de houder telkens opnieuw te gebruiken, verkleint u de afvalberg. De glazen houders zijn bovendien vaatwasmachinebestendig. U kunt ze gewoon op de ecostand reinigen.

# 2. Geen plastic cups

Wat de kaarsen uit de reeks Bolsius StylEco extra bijzonder maakt, is dat de StylEco-navullingen geen cup hebben. In tegenstelling tot andere kaarsen zijn er dus geen plastic of aluminium cups die voor extra afval zorgen. Dit sluit aan bij de groene missie van Bolsius Professional en helpt om de ecologische voetafdruk te verkleinen.

# 3. Geen dierlijk vet of palmolie

Voor de navulkaarsen van Bolsius StylEco is er geen dierlijk vet gebruikt. Hierdoor komt er geen dierenleed aan te pas. Tegelijkertijd bevatten de kaarsen geen palmolie. Op zich is palmolie een veelzijdig en natuurlijk product met een hoge opbrengst, maar door de grote vraag naar palmolie zorgt het voor diverse milieuproblemen. Onder andere vervuiling en ontbossing worden aan palmolie gelinkt. In landen met een tropisch klimaat schakelt men massaal over naar palmolieplantages. Daarvoor moet het regenwoud sneuvelen. Dat zorgt voor een afname van de biodiversiteit en het vrijkomen van broeikasgassen. Palmolie zit in vet veel producten en door het links te laten liggen, voorkomt u de milieuproblemen die aan de palmolieproducten zijn gelinkt.

# 4. Vervangen is niet snel nodig

Ten slotte rekent u bij de navulkaarsen op een wel heel lange brandtijd van maar liefst vijftig uur. Hierdoor is het niet snel nodig om de kaars te vervangen, waardoor er ook minder van moeten worden gemaakt en getransporteerd. Het bespaart tijd en kosten. Er blijft ook weinig afval achter: enkel het lontplaatje van de opgebrande kaars blijft achter en is weg te gooien. Tip: bestel meteen een grote hoeveelheid navullingen. Dat bespaart opnieuw nodeloze ritten en ook dat is goed voor het milieu. Bovendien geniet u bij ons van staffelkortingen bij grote bestellingen.