Onze andere webshops

Andere 4UStores: Handdoekentoiletpapier.nl DisposableTotaal.nl Kantinewinkel.nl Prullenbaktotaal.nl

Recent toegevoegd

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Hoe drink je groene thee zoals het hoort?

donderdag 17 januari 2019 | Geschatte leestijd: 2 minuten

Wanneer we een kop thee willen drinken zetten we zonder na te denken de waterkoker, nemen een zakje thee naar keuze en doen daar kokend water bij. Voilà, een kop thee. Maar in het geval van groene thee, mag dit eigenlijk helemaal niet. Groene thee moet je namelijk niet maken met kokend water; dit is namelijk nadelig voor de smaak van de thee. Je thee kan namelijk bitter gaan smaken door het kokende water en dit zorgt voor een droge nasmaak in de mond. 


thee kantinewinkel

Maar hoe dan? 

Volgens de echte thee-connaisseurs moet het water een temperatuur hebben tussen de 60 en 85 graden. Dit is makkelijk gezegd, maar hoe weet je nu wanneer het water deze temperatuur heeft bereikt? Je kunt een thermometer gebruiken, maar als je het water kookt en vervolgens 5 minuten laat afkoelen dan zit je ongeveer tussen de 70 en 80 graden Celsius. Het duurt tot 12 minuten voordat de temperatuur gedaald is naar 65 graden Celsius. 

Geduld is een schone zaak

Je kunt ook het water laten afkoelen in je glas, maar qua tijd zal dit niet veel schelen. Schenk je kokend water direct in je theeglas of -kop, dan is het nog zo'n 6 minuten wachten totdat de temperatuur gedaald is tot 75 graden Celsius. Pas dan mag je groene thee-zakje erin. Laat het theezakje gedurende twee minuten trekken in het water en klaar is je thee. 

Thee en gezondheid

We kunnen stellen dat groene en zwarte thee gezond is. Het is een uitstekende vervanger van water. Er zijn zelfs aanwijzingen dat het drinken van 3 koppen groene thee je bloeddruk zou kunnen verlagen. Kruidenthee daarentegen is minder over bekend. Kruidenthee is overigens helemaal geen thee, al wordt het wel vaak zo aangeduid. Bij dranken als rooibosthee of muntthee hebben we eigenlijk over kruideninfusies. In thee - dit geldt voor zowel zwarte als groene thee - zitten zogeheten flavonoïden. Dit zijn antioxidanten die goed zijn voor onze gezondheid. Zo houden ze bijvoorbeeld je botten sterk. Kruidenthee - wat dus eigenlijk geen thee is - bevat deze flavanoïden niet, maar dat betekent niet dat kruidenthee ongezond is. Ook deze drank - afhankelijk van welke soort u drinkt - biedt gezondheidsvoordelen. Let wel op met bijvoorbeeld zoethoutthee. Hier mag je niet teveel van drinken. Een ander voordeel is dat kruidenthee geen cafeïne bevat. Sommige mensen zijn hier namelijk gevoel voor. Kruidenthee is dan een uitstekend alternatief voor zwarte thee of koffie.