Onze andere webshops

Kennismaking met het servies van Maastricht Porselein

maandag 30 januari 2023 | Geschatte leestijd: 2 minuten

Recent hebben wij het servies van Maastricht Porselein aan ons assortiment toegevoegd. Dat doen we natuurlijk niet zomaar. Het gaat om hoogwaardig servies dat er enorm fraai uitziet en dat aan de strengste kwaliteitseisen voldoet. Indien u Maastricht Porselein niet kent, doet Mosa Porselein misschien wel een belletje rinkelen. In ieder geval lichten we dit merk en het assortiment graag voor u toe.

Over Maastricht Porselein

Maastricht Porselein is een afstammeling van het aloude Mosa Porselein, wat een bekende verschijning was in Nederland. Terwijl de historie teruggaat tot 1883, is Maastricht Porselein in 2005 opgericht. Met Maastricht Porselein, zoals het servies intussen al vele jaren heet, kiest u voor meer eigentijdse modellen. Het is een uitstekend merk voor kantines en horecagelegenheden. De collecties zijn altijd elegant en zijn ware kunstwerken, zowel functioneel als esthetisch. Het is een meer dan geslaagd huwelijk van innovatief design en duurzaam vakmanschap.

Functionele en esthetische kunstwerken van Maastricht Porselein

Het zal wellicht niet verbazen dat deze producent steevast kiest voor porselein. Porselein, een specifieke vorm van keramiek, wordt gebakken op een hoge temperatuur. Het biedt veel voordelen. Zo kan porselein temperaturen tot wel 300°C verdragen. Bovendien is porselein erg sterk. Het zal minder snel breken dan bijvoorbeeld aardewerk, terwijl het verschil met het blote oog vrijwel niet te zien is.

Maastricht Porselein kiest hierbij voor een uitgebreid assortiment van schalen, (soep)kommen, schotels, borden, eierdoppen en suikerpotten. Dit alles in verschillende stijlen en uitvoeringen. Of u nu een diep bord nodig hebt voor de soep of een mooi dessertbord voor een moelleux van chocolade: Maastricht Porselein maakt het allemaal. En dankzij de ruime keuze aan designs en afwerkingen is er voor iedere tafel wel geschikt servies te vinden.

Tips bij het kopen van servies van Maastricht Porselein

Klinken het servies van Maastricht Porselein iets voor u? Weet dan dat u een aantal afwegingen dient te maken. Focus bijvoorbeeld op kleurcontrast tussen het servies en het tafelblad en/of het tafelkleed. Een donker kleed verdient een licht bord en vice versa. Wat u ook kunt doen, is het onderste bord laten contrasteren met het bovenste bord. Begin wel altijd met neutrale tinten en mix en match vervolgens verschillende vormen, kleuren en texturen die samen een mooi samenhangend geheel vormen. Kiest u voor de borden met een opstaande rand? Dan hebben we nog een belangrijke tip voor u: controleer even of de rand niet te hoog is voor de bordenhouder in de vaatwasser. Dat bespaart u achteraf veel frustraties.