Onze andere webshops

Andere 4UStores: Handdoekentoiletpapier.nl DisposableTotaal.nl Kantinewinkel.nl Prullenbaktotaal.nl

Recent toegevoegd

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Douwe Egberts koffiebonen voor € 13,50 per kilo

zaterdag 1 december 2018 | Geschatte leestijd: 9 minuten

Met de Douwe Egberts koffiebonen geniet je iedere dag van de warmste momenten. De koffiebonen van Douwe Egberts worden alom geprezen omwille van hun superieure kwaliteit en hun heerlijk smeuïg aroma. Omdat ook de warme zomermaanden heerlijke aromatische koffie verdienen, kan je nu genieten van een unieke actie op deze webwinkel. Ontdek ons uniek aanbod met vlijmscherpe korting en doe vandaag nog jouw zomerkoopje.

Over Douwe Egberts

Douwe Egberts is al sinds 1753 een echte specialist als het op heerlijke koffie aankomt. Al sinds de achttiende eeuw selecteren haar Master Blenders de beste koffiebonen voor het beste koffieresultaat. Bovendien zijn ze meesters in het op maat branden van koffiebonen. Op die manier kan Douwe Egberts tot op de dag van vandaag heerlijke melanges samenstellen die binnen een divers scala aan smaakpatronen passen. Gedurende het gehele proces houdt Douwe Egberts bovendien rekening met een hele resem aan vereisten op vlak van duurzaamheid en eerlijke handel. Douwe Egberts is dan ook uitgegroeid tot een (h)eerlijke koffiepartner voor zowel particuliere als professionele koffiegenieters.

Over Espressobonen

Deze actie is van toepassing op de zogenaamde Espresso koffiebonen van Douwe Egberts, onder meer geschikt voor de Jacobs Douwe Egberts Espressomachines (zie categorie bonenmachines in deze webwinkel). De uiterste functionaliteit van deze bonenmachines in combinatie met de superieure Jacobs Douwe Egberts koffiebonen melanges maken van ieder kopje koffie een echte smaaksensatie. Ontdek de verse espressokoffie van onze bonenmachines om zo verschillende koffievariaties te proeven. De Jacobs Douwe Egberts Medium Roast Espresso koffiebonen zijn bijvoorbeeld geschikt voor het zetten van een pittige ristretto, een heerlijke cappuccino of een oppeppende Latte Macchiato. De Jacobs Douwe Egberts Medium Roast Espresso koffiebonen zijn dan weer beter geschikt voor een heerlijke café crème of een lichtere cappuccino.

Wil je weten of deze Medium/Dark Roast Espresso koffiebonen van Jacobs Douwe Egberts ook geschikt zijn voor jouw (Espresso) bonenmachine? Contacteer ons dan vrijblijvend voor meer informatie.

Medium Roast koffiebonen

De Jacobs Douwe Egberts Medium Roast Espresso koffiebonen vormen een heerlijke smeuïge melange met een licht pittig karakter. Ze zijn ideaal voor de gemiddelde koffieliefhebber. Onder andere een Lungo, Latte Macchiato of gewoon een lekkere Cappuccino – daar doen deze medium Roast Espresso koffiebonen het voor. Deze bonen zijn voorzien van het UTZ-keurmerk, wat garant staat voor een eerlijke handel.

 • Iedere doos bevat 6 x Douwe Egberts Medium Roast koffiebonen;
 • Iedere zak (6 st./doos) bevat 1000 gram koffiebonen;
 • Voorzien van het UTZ-keurmerk;
 • Zolang de voorraad strekt;
 • Een doos Medium Roast koffiebonen staat garant voor 666 Café Lungo’s;
 • Staffelkorting niet van toepassing bij bestelling van meerdere dozen.

Dark Roast koffiebonen

Met de Jacobs Douwe Egberts Dark Roast Espresso koffiebonen kies je voor een heerlijke combinatie van pittigheid en ultieme smaak. De zorgvuldig gekozen en extra lang geroosterde Arabica koffiebonen garanderen een extreme koffiesmaak die iedere koffieliefhebber weet te bekoren. Door de Douwe Egberts Arabica koffiebonen extra lang te branden heeft deze melange een meer uitgesproken karakter dan zijn Medium Roast variant. Het is dit uitgesproken karakter dat men voornamelijk in de mediterrane landen zo sterk waardeert. Dark Roast koffie doet dan ook denken aan een Italiaanse koffie: pittig van smaak en met de nodige dosis temperament.

 • Iedere doos bevat 6 x Douwe Egberts Dark Roast koffiebonen;
 • Iedere zak (6 st.) bevat 1000 gram koffiebonen;
 • Voorzien van het UTZ-keurmerk;
 • Zolang de voorraad strekt;
 • Een doos Dark Roast koffiebonen staat garant voor 705 Café Lungo’s;
 • Staffelkorting niet van toepassing bij bestelling van meerdere dozen.

Waarin verschillen de Medium en Dark Roast koffiebonen?

In niks én in alles, hoe bizar dat ook mag klinken. Wij verklaren ons nader. Beide melanges bestaan immers voor 100% uit exact dezelfde Arabica koffiebonen, getuige van de superieure kwaliteit van deze koffie. Heb je geen idee wat Arabica koffiebonen net zijn? Dan leggen wij ook dat graag voor jou uit.

De Arabica koffiebonen van Jacobs Douwe Egberts zijn afkomstig van de zogenaamde Arabica koffieplant. Wat deze plant nu zo bijzonder maakt? Wel het is eigenlijk niet de plant zelf die bijzonder is, maar eerder de omstandigheden waarin hij groeit. Iedere koffieplant maakt cafeïne aan. Die cafeïne maakt een koffieplant aan om zich te beschermen tegen allerhande ziekten en schadelijke insecten zoals bladluizen. Het verschil zit zich in de hoeveelheid cafeïne die een bepaalde koffieplant aanmaakt. Het is dan ook hierdoor dat de ene plant veel beter geschikt is om te consumeren dan de andere. Zo maakt de Robusta koffieplant bijvoorbeeld veel meer cafeïne aan, waardoor er meestal slechts een beperkt percentage Robusta koffiebonen wordt opgenomen in een melange.

Wat de Arabica koffieplant in feite bijzonder maakt is de grote hoogte waarop het groeit. De Arabica koffieplant treffen we enkel aan op zeer grote hoogte, waar de omstandigheden toch wel helemaal anders zijn dan in de lagere tropische gebieden. Op grotere hoogte zijn er immers veel minder insecten, plantenziekten en hongerige dieren aanwezig. Hierdoor moet de Arabica koffieplant zich veel minder beschermen en maakt deze plant van nature uit veel minder cafeïne aan. Het resultaat is een subtiele koffie waarbij de kleinste smaakverschillen al meteen merkbaar zijn. Het mag dan ook niet verbazen dat de meester-speurders van Douwe Egberts jaarlijks op zoek moeten naar geschikte koffieplantages waar deze Arabica koffieplanten onder eerlijke en milieuvriendelijke omstandigheden geteeld worden.

Zowel de Medium als de Dark Roast koffiebonen van Douwe Egberts bestaan dus uit diezelfde 100% Arabica koffiebonen. Waar het verschil dan wel zit? De naam geeft het in feite al prijs: in de roosterduur van de koffiebonen zelf. De Medium Roast koffiebonen (medium gebrand) zijn minder lang gebrand dan de Dark Roast koffiebonen (donker gebrand). Hierdoor zijn de Medium Roast koffiebonen iets subtieler en smeuïger, terwijl de Dark Roast koffiebonen net dat tikkeltje pittiger zijn. Bij koffie zit het verschil hem meestal in de kleinste en fijnste details. Het is net om die reden dat de master-blenders van Douwe Egberts volgens ons echte artiesten zijn in hun vakgebied.

Doseeradvies

Afhankelijk van het type koffie is een andere dosering van Dark Roast of Medium Roast koffiebonen noodzakelijk. Onderstaand doseeroverzicht kan alvast helpen om de perfecte koffie te zetten:

Douwe Egberts Medium Roast koffiebonen

Douwe Egberts Dark Roast Koffiebonen

Inhoud

Doseeradvies

Inhoud

Doseeradvies

Espresso

50 ml.

8,5 gr.

50 ml

8 gr.

Café Lungo

125 ml.

9 gr.

125 ml

8,5 gr.

Cappuccino

125 ml.

9 gr.

125 ml

9 gr.

UTZ-keurmerk

Beide koffieproducten van Douwe Egberts zijn trotse drager van het zogenaamde UTZ-keurmerk (“UTZ Certified”). Het UTZ-keurmerk is een keurmerk voor koffiebonen of andere agrarische producten die rechtstreeks afkomstig zijn van landbouwers. Om het keurmerk te dragen moet zowel de fabrikant als de landbouwer oog hebben voor zowel mens als milieu. De landbouwers kunnen dit bijvoorbeeld doen door het gebruik van pesticiden en herbiciden te beperken en hun arbeiders correct te verlonen en van voldoende goede werkomstandigheden te voorzien. Het UTZ-keurmerk toont met andere woorden aan dat de arbeiders een eerlijk loon naar werken kregen, ongeacht het land van productie en de daar geldende sociale wetgeving. Ook op kwaliteitsvlak toont het aan dat je koffiebonen koopt van superieure kwaliteit. Het UTZ Certified -keurmerk heeft internationaal een hoge standaard omdat het continu en steekproefsgewijs tot controle overgaat en zeer transparant is naar zowel werking als organisatie. Het is dan ook ongezien dat koffiebonen van dergelijke superieure kwaliteit aan zo’n scherpe prijs verkocht worden. Het moet gezegd worden: Kantinewinkel.nl is dé partner als het op scherpe prijzen aankomt.

Tip: koop nu in voor deze winter

Slurp je vooral koffie in de koudere wintermaanden? Koop dan nu jouw Douwe Egberts Espresso koffiebonen (Medium/Dark Roast) extra goedkoop aan en stockeer ze voor deze winter. Ongeopend en bij droge en koele bewaring kunnen deze koffiebonen tot 10 maanden bewaard worden, waardoor je gemakkelijk verschillende dozen kan stockeren. Je doet hiermee een extra groot voordeel aangezien koffieprijzen, net zoals dat het geval is bij heel wat andere producten, onder meer afhankelijk zijn van het economisch principe van vraag en aanbod. Zeker tijdens de koudere wintermaanden, waarbij de consumptie van koffie sterk toeneemt, zal je nergens koffiebonen kunnen aanschaffen aan dergelijke lage prijzen. Beslis daarom vandaag nog en koop meteen jouw doos/dozen koffiebonen aan voor de scherpste prijzen op de koffiemarkt.

Nog geen bonenmachine? Contacteer ons dan voor meer informatie over de mogelijkheden en capaciteiten van de Espresso bonenmachines uit ons assortiment. Zoals steeds staan wij ook hier garant voor uiterst scherpe prijzen en een onevenaarbare dienstverlening.