Onze andere webshops

Onze uitdaging: voor elk drankje een passend glas aanbieden

donderdag 8 juli 2021 | Geschatte leestijd: 5 minuten

De juiste glazen gebruiken is ongelofelijk belangrijk. Daarom bieden wij een breed assortiment glaswerk aan. Het gaat om glaswerk van uiteenlopende merken, zoals Bierwinst, Libbey en Duralex. Deze glazen worden niet alleen in de horeca gebruikt, maar zijn ook geschikt voor thuis, in de vergaderzaal of op kantoor. Met een bijzonder uitgebreid assortiment glaswerk gaan wij de uitdaging aan om voor elk drankje een passend glas aan te bieden.

Altijd passende witte- en rodewijnglazen

In de eerste plaats bieden we een ruime collectie wijnglazen aan. Dit is niet onbelangrijk, want het wijnglas bepaalt voor een groot deel hoe u de wijn ervaart. De vorm van het glas zal bijvoorbeeld bepalend zijn voor hoe de wijn op de tong wordt gelegd. Nu moet u weten dat de achterkant van de tong vooral in staat is om bitter te onderscheiden, terwijl het puntje van de tong zoet smaakt. Aan de zijkanten van de tong vinden we vervolgens de delen terug die vooral zure en zoute smaken onderscheiden. Door de wijn op de juiste manier op de tong te leggen, ervaart men de wijn zoals het hoort. Het wijnglas is met andere woorden allesbepalend. Hierbij is er niet alleen een verschil tussen een rodewijnglas of een wittewijnglas, maar ook tussen een wijnglas voor een pinot noir, een cabernet sauvignon, een chardonnay of een montrachet. Dankzij onze ruime collectie aan wijnglazen bent u altijd zeker dat u het juiste glas in huis haalt.

Een bruisend assortiment champagneglazen

Een champagneglas is net zoals een wijnglas aangepast om de smaakbeleving te verbeteren. Champagneglazen hebben daarbij twee verschijningsvormen: de flute en de coupe. De champagneflute heeft een lange slanke kom of een tapstoelopende conische vorm. Al sinds het begin van de achttiende eeuw krijgt het de voorkeur bij mousserende wijnen. De binnenwaartse kromming zorgt er namelijk voor dat de kenmerkende carbonisatie behouden blijft, terwijl de diepe kuip het visueel effect van de opstijgende belletjes garandeert. De champagnecoupe is dan weer een schotelvormig glas dat volgens de mythe zou zijn gemodelleerd naar de linkerborst van Marie Antoinette van Oostenrijk. Het was lange tijd een uiterst populair champagneglas, maar tegenwoordig wordt het niet meer zo vaak gebruikt. Wel worden ze steeds vaker aangewend bij het serveren van cocktails. In ieder geval vindt u bij ons een breed aanbod van champagneglazen voor al uw mousserende wijnen.

Glaswerk voor limonade en frisdrank

Bij frisdrank en limonade is het belangrijk dat het glas goed in de hand ligt en bijdraagt aan de verfrissende beleving. In het ideale geval is er dan ook ruimte voor een rietje, ijsblokjes, een schijfje citroen en andere manieren om het glas op te vrolijken. Bij ons vindt u glaswerk van verschillende merken en voor uiteenlopende drankjes. Denk daarbij aan glazen voor Lipton Ice Tea, glazen voor Fuze Tea en neutrale limonadeglazen die voor verschillende frisdranken te gebruiken zijn. Ook deze glazen voldoen steeds aan de hoge eisen die horecaondernemers terecht stellen.

Een rijk aanbod aan elegante theeglazen

Theedrinken is altijd een beetje genieten. En daarom doet u het bij voorkeur uit een elegant theeglas dat de beleving maximaal ondersteunt. Een theeglas is extra gehard en voorkomt warmteoverdracht. Hierdoor blijft de theetemperatuur langdurig behouden en verbrandt u zich niet aan het glas. Het is ook altijd voorzien van een oor dat net hetzelfde doel dient. Moderne theeglazen bewijzen dat zo'n oor allesbehalve saai hoeft te zijn en kiezen voor unieke ontwerpen, terwijl ze toch goed in de hand liggen en eenvoudig te reinigen zijn. Met ons rijk assortiment aan theeglazen van diverse merken als Pickwick en Luminarc bent u altijd zeker van een verkwikkend theemomentje.

Voor elk biertje een passend bierglas

Als er een iets is waarbij het glas vaak allesbepalend is, dan is het wel bier. Drink bier uit een fout bierglas of een foute bierpull en het bier komt gewoon niet volledig tot zijn recht. Er zijn talloze glasvormen die elk hun eigen favoriet bier hebben. Duvel en La Chouffe laten zich bijvoorbeeld bij voorkeur uit een tulpvormig glas drinken. Hier is er ruimte voor een grote schuimkraag, terwijl de specifieke aroma's goed worden behouden. Een fluitje is dan weer ideaal voor een pilsener of een lager, hoewel een pilsener zich ook heel goed in een vaasje laat serveren. Voor de bierproevers is een AnDer-glas dan weer aan te raden, dit omdat de aroma's goed blijven hangen in de bolling en perfect tot uiting komen in de nauwe sluiting. Voorts verkopen we nog heel wat andere bierglazen, zoals de kelken van Chimay, weizenglazen en cognacglazen.

Cocktail-, shot- en borrelglaasjes

Ten slotte kunt u bij ons terecht voor diverse glazen voor uw cocktails en voor uw benodigdheden bij het serveren van shotjes en borrels. Dit glaswerk is sterk afgestemd op de behoeften van horecaondernemers. Dit wil zeggen dat ze heel stevig zijn en glasscherven helpen te voorkomen, terwijl ze toch heel betaalbaar zijn. De longdrinkglazen, shotglaasjes en borrelglazen komen in uiteenlopende inhoudsmaten en diverse designs, waardoor ze perfect passen bij het interieur en de huisstijl.