Onze andere webshops

Piazza D’Oro: premium koffiesmaaksensaties voor levendige genieters

dinsdag 23 maart 2021 | Geschatte leestijd: 3 minuten

De Piazza D’Oro koffie focust zich op het luxesegment. Het is een premiumproduct van Jacobs Douwe Egberts en het combineert bezieling, creativiteit, stijl en vakmanschap in een enkele blend. De Piazza D’Oro koffie werd met de grootste zorg samengesteld en bouwt verder op 260 jaar kennis en vakmanschap op het gebied van branden en blenden. De verfijnde smaak van deze blends kan elke koffieliefhebber plezieren.

4 soorten Piazza D’Oro koffie

De Piazza D’Oro koffie is in vier verschillende blends te verkrijgen: de Piazza D’Oro Dolce, de Piazza D’Oro Forza, de Piazza D’Oro Intenso en de Piazza D’Oro Estremo. De Piazza D’Oro Dolce is een mix van 100% arabicabonen die medium werden gebrand. Ze laten zich kenmerken door hun frisse en uitgebalanceerde tonen en ze hebben een verrassende hint van doppinda's en abrikoos. De Piazza D’Oro Forza is dan weer een stuk steviger. Hier zijn de arabicabonen donker gebrand, wat in een karaktervolle blend resulteert. De Piazza D’Oro Forza heeft duidelijke tonen van donkere chocolade die overgaan in een hint van toffee en macadamianoot, de moeilijkst te kraken noot ter wereld.

Mag het nog wat krachtiger zijn? Dan is de Piazza D’Oro Estremo de juiste keuze. Deze blend bevat naast arabicabonen ook robustabonen en is extra donker gebrand. Het resultaat is een intense Piazza D’Oro koffie met een hint van kruidnagel en een accent van heel donkere chocolade. Ten slotte is ook de Piazza D’Oro Intenso vermeldenswaardig. Deze blend van donkergebrande robusta- en arabicakoffiebonen heeft duidelijke accenten van nootmuskaat en ceder en kent naast zijn krachtig karakter ook een hint van zwarte peper. Het is een perfecte keuze voor een ristretto, espresso of een cappuccino die net iets rijker mag zijn.

Ideale koffie voor eigentijdse koffietentjes

De Piazza D’Oro koffie laat zich heel goed in bijzondere koffiebereidingen omzetten en is dan ook een heel goede toevoeging voor de hedendaagse koffietent. Een bijzonder voorbeeld daarvan is de Chili Choc. Hiervoor doet u 10 ml chocoladesaus in een kop, zet u een espresso met de Piazza D’Oro Forza en garneert u het even met een snuifje cayennepeper. Een extra rondje verse rode peper bewijst het pittig karakter van de Chili Choc. Nog meer creatieve ideeën? Op het internet zijn er heel wat te vinden, maar leef u vooral zelf uit en sla aan het experimenteren.

Het geheel serveert u in elk geval met bijpassend servies, want speciaal voor de Piazza D’Oro koffie heeft Jacobs Douwe Egberts eigen kopjes en schotels op de markt gebracht. Deze matte porseleinen kopjes vormen de ideale afwerking van een verfijnd kopje koffie. Ze zijn bovendien zo ontworpen dat de crema steeds intact blijft. Voeg nog even een van de bijpassende roomboterkoekjes toe en serveer inclusief de suikersticks en melkcups van Piazza D’Oro. Wedden dat uw klanten zullen smeken om meer?