Onze andere webshops

Tiny Tony: een kleine chocoladereep met een grote impact

zondag 1 januari 2023 | Geschatte leestijd: 7 minuten

In de laatste Cocoa Barometer is men duidelijk: 30.000 arbeiders en kinderen werken nog steeds als slaven op cacaoplantages in Ivoorkust en Ghana. De heerlijke chocolade waar we zo graag van genieten, komt op een onzichtbaar bedje van uitbuiting, kinderarbeid en slavernij. Met Tiny Tony maakt u echter een bewuste keuze voor slaafvrije chocolade. Tiny Tony is een kleine chocoladereep die heel geschikt is voor bij de koffie of andere warme dranken, maar is ook gewoon een lekker tussendoortje. Het doet goed op kantoor, in de kantine, in de horeca en zelfs als relatiegeschenk.

Maak van 100% slaafvrije chocolade de norm

Bij Tony’s Chocolonely hebben ze een duidelijke missie: van slaafvrije chocolade de norm maken. Het is namelijk nog steeds zo dat anderhalf miljoen kinderen illegaal in de cacao-industrie worden ingeschakeld. Tienduizenden mensen zijn het slachtoffer van moderne slavernij. En dan hebben we het enkel nog maar over de schrijnende toestand in Ivoorkust en Ghana, waar Tony's Chocolonely hun focus ligt.

Tony's Chocolonely ontwikkelde een eigen roadmap naar slaafvrije chocolade. Ze zetten daarbij in op traceerbare bronnen, een eerlijke prijs voor cacaoboeren, de professionalisering van boerencoöperaties, het bieden van inkomstenzekerheid en het investeren in agrarische kennis. Elk jaar communiceert Tony's Chocolonely transparant over hun verwezenlijkingen. De cijfers van het afgelopen jaar ogen rooskleurig, maar er is nog een lange weg te gaan:

  • 233.862 repen chocolade verkocht
  • 336.775 dollar winstpremie uitgekeerd aan lokale boeren, bovenop de fairtradeprijs
  • 457 boeren verdienen een leefbaar inkomen voor henzelf en hun familie
  • 537 ton cacaobonen ingekocht aan een eerlijke prijs

Tiny Tony Chocolonely: kleine chocoladerepen met een grote impact

Tony's Chocolonely toont het goede voorbeeld en doet dit niet alleen vanuit de rol als wereldverbeteraar. Ze staan eveneens voor hippe en smaakvolle chocoladeproducten die niet hoeven onder te doen voor de grote merken. Hun chocoladerepen zijn er in de meest uiteenlopende smaken. Voor wie niet kan kiezen, is er de Tiny Tony Chocolonely mini mix. U heeft dan de keuze tussen een Tiny Tony Chocolonely mini mix van 200 gram en een Tiny Tony Chocolonely mini mix van 900 gram.

De Tiny Tony Chocolonely is een kleine chocoladereep op basis van slaafvrije chocolade, maar wel boordevol lekkers. In de Tiny Tony Chocolonely mini mix vindt u talloze repen Tiny Tony Chocolonely terug en dit met tien verschillende smaken. We doen ze voor u uit de doeken.

Melk

Melkchocolade is een echte klassieker en dus mag de Tiny Tony Chocolonely Melk niet ontbreken. Het is de Tiny Tony Chocolonely waar het voor Tony's Chocolonely in 2005 allemaal mee begon. Het is een zachte chocolade met een rode wikkel, want Tony's Chocolonely heeft nog steeds een alarmerende boodschap. Voor deze melkchocolade heeft Tony's Chocolonely Belgische fairtradechocolade gebruikt met minstens 32% cacao en 100% slaafvrije eigenschappen. Tiny Tony Chocolonely Melk is geschikt voor vegetariërs, maar niet voor veganisten (het bevat melk en kan sporen van eieren bevatten). Voor de liefhebbers is Tiny Tony Chocolonely Melk ook verkrijgbaar in een verpakking met 900 gram melkchocolaatjes.

Melk Karamel Zeezout

De combinatie van melk, karamel en zeezout is momenteel ongelofelijk populair. Deze unieke smakencombinatie hebben we te danken aan de Franse patissier Henri Ledoux die in de jaren zeventig een caramel au beurre salé op de markt bracht. Het werd een Bretoens streekproduct en de man won er zelfs prijzen mee. Niet veel later begonnen anderen ermee te experimenteren. In Nederland en België brak de smaak pas echt door toen Tony's Chocolonely zijn chocolade met oranje wikkel op de markt bracht. Het was eigenlijk een limited edition, maar het succes was zo groot dat het nooit meer verdween. In België is het nog steeds de populairste reep Tiny Tony Chocolonely. Deze repen zijn geschikt voor vegetariërs, maar niet voor veganisten (het bevat melk en kan sporen van ei bevatten).

Melk Noga

Net zoals de Tiny Tony Melk Karamel Zeezout was ook de Tiny Tony Melk Noga een limited edition. Deze limited edition kwam in 2011 op de markt en werd door de fans verkozen tot de beste smaak. Daarom werd het permanent aan het assortiment toegevoegd. Deze kleine chocoladerepen bevatten minstens 32% cacao met 100% impact. Ze zijn geschikt voor vegetariërs, maar niet voor veganisten (bevat honing, melk en ei).

Puur Amandel Zeezout

Deze chocoladereep deed het aanvankelijk heel goed in de Verenigde Staten. In Portland kroonde het zich zelfs tot bestseller. Tony's Chocolonely probeerde de Tiny Tony Chocolonely Puur Amandel Zeezout uit in Nederland en ook hier bleek het veel fans te hebben. Het is een Tiny Tony Chocolonely met veel impact, want elke reep bevat maar liefst 51% cacaobestanddelen. Deze repen met cacao, amandel en zeezout zijn geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Melk Hazelnoot

Deze reep Tiny Tony Chocolonely is het groentje uit het assortiment van Tony's Chocolonely. De Tiny Tony Chocolonely Melk Hazelnoot bevat minstens 10% hazelnoten en 32% cacaobestanddelen. Het is geproduceerd in België op basis van Belgische fairtrademelkchocolade. Deze chocolade is geschikt voor vegetariërs, maar niet voor vegans (het bevat melk en kan sporen van ei bevatten).

Donkere Melk

Tiny Tony Chocolonely Donkere Melk is een combinatie van volle en romige melk met minstens 42% cacao afkomstig van cacaoboeren in Ghana en Ivoorkust. Het is een unieke smaak, ideaal voor wie niet kan kiezen tussen melkchocolade en donkere chocolade. Deze chocolade is geschikt voor vegetariërs, maar niet voor vegans (het bevat melk en kan sporen van ei bevatten).

Puur

Dit is nog zo'n klassieker die we in de Tony Chocolonely mini mix terugvinden. Dit is de chocoladereep met de meeste impact, want de chocolade bevat minstens 70% cacaobestanddelen waar de Afrikaanse boeren een eerlijke prijs voor kregen. Bovendien is deze reep zowel geschikt voor vegetariërs als veganisten. Krijgt u er maar geen genoeg van? Dan kunt u ook een doos bestellen met 900 gram pure Tiny Tony's.

Donkere Melk Pretzel

Melkchocolade? Lekker! Toffee? Ook lekker! Slaafvrij? Nog lekkerder! Allemaal samen? Dat is Tiny Tony Chocolonely Donkere Melk Pretzel Toffee. Deze chocoladereepjes op basis van Belgische fairtradechocolade zitten boordevol stukjes pretzel, afgewerkt met zeezout. De zoete crunch met zoute accenten is voor velen het lekkerste wat er is en wij begrijpen waarom. De Tiny Tony Chocolonely Donkere Melk Pretzel is geschikt voor vegetariërs, maar niet voor veganisten (bevat melk en kan sporen van ei bevatten).

Wit

Deze witte reep Tiny Tony Chocolonely is Belgische fairtradechocolade op basis van cacaoboter uit Ivoorkust. De gebruikte cacaoboter is perfect traceerbaar en is 100% slaafvrij, zoals het de norm zou moeten zijn. Deze witte Tiny Tony Chocolonely is geschikt voor vegetariërs, maar niet voor veganisten (het bevat melk en kan sporen van ei bevatten).

Wit Framboos Knettersuiker

Tiny Tony Chocolonely Wit Framboos Knettersuiker is een knettergekke reep witte slaafvrije chocolade met stukjes framboos, afgewerkt met een flinke schep knettersuiker. Voor deze Tiny Tony Chocolonely gebruikt men de lekkerste Belgische fairtradechocolade, gemaakt op basis van traceerbare cacaoboter uit Ivoorkust. Deze reep Tiny Tony Chocolonely is geschikt voor vegetariërs, maar niet voor veganisten (het bevat melk en kan sporen van ei bevatten).

Slaafvrije chocolade voor op kantoor of als geschenkje

De Tiny Tony Chocolonely Mix komt in een handige dispenserbox die u zomaar aan de koffiecorner plaatst. Zo kan iedereen genieten van de lekkerste slaafvrije chocolade van Nederland. In de horeca kan het gerust worden geserveerd met een koffie of een warme chocolademelk. Daarnaast is het ook gewoon een leuk geschenkje voor het personeel of zakelijke relaties. Wij kennen namelijk niemand die niet houdt van chocolade en een slaafvrije wereld. Maak nu kennis met alle smaken en ontdek de Tony's Chocolonely Mini's.