Onze andere webshops

Wat heb ik nodig nu ik begin met thuisbezorgen of afhaalmaaltijden?

maandag 11 mei 2020 | Geschatte leestijd: 5 minuten

De horeca blijft nog zeker tot 20 mei gesloten en het is niet onrealistisch dat de maatregelen nadien opnieuw worden verlengd. Nu er niet meer gezellig mag worden getafeld, heroriënteren veel horecabedrijven zich noodgedwongen en zetten ze nu maximaal in op thuisbezorging of afhalingen. Een goed idee natuurlijk, maar die heroriëntatie roept anderzijds wel een aantal vraagtekens op. Daarom maken we jou in dit blog wegwijs doorheen de wereld van de disposables. We hebben Kantinewinkel.nl alvast van een stevig basisassortiment voorzien waarmee je snel begint met thuisbezorgen en afhaalmaaltijden.

De juiste potten, deksels en bakjes voor voedingswaren

Voor voedingswaren is het belangrijk dat je de juiste bakjes kiest. Hierbij moet je met een aantal zaken rekening houden. Gaat het bijvoorbeeld om afhaalmaaltijden die onderweg worden opgegeten? Dan kan je perfect voor snack- en puntzakken kiezen. 

In het andere geval zal je het toch iets beter moeten opbergen. Kies in dat geval altijd voor bakjes en potten die je kan afsluiten. Houd er ook rekening mee dat ze bestendig moeten zijn tegen lekken en eventueel ook de warmte moeten vasthouden. Daarnaast kan het nodig zijn dat je netjes kan opdelen, bijvoorbeeld tussen friet of patat enerzijds en vlees en groenten anderzijds. Om je alvast te helpen, hebben wij onze bakjes al opgedeeld in verschillende categorieën:

Drinkbenodigdheden

Wat de dranken betreft kan je gelukkig kiezen voor flesjes of blikjes die je meteen kan meegeven of mee kan bezorgen. We raden wel aan om ze niet samen met warme voedingswaren in te pakken zodat ze toch lekker fris blijven. Natuurlijk kan je daarnaast ook altijd nog een drinkbeker en een rietje meegeven.

Als je ook verse drankjes aanbiedt, zoals versgeperst fruitsap of huisgemaakte ijsthee, koop je (verzegelbare) petflessen. Via Disposabletotaal.nl vind je ze in alle volumes en kan je de doppen apart verkrijgen. Voor warme dranken gebruik je dan weer soepbekers of koffiebekers die je van een bekerdeksel voorziet.

Bestek

Bestek hoef je in principe enkel mee te geven als ze niet thuis eten. Eventueel kan je het ook even vragen, want zo beperk je natuurlijk de afvalberg. Opteer eventueel voor het duurzaam houten bestek van Disposabletotaal.nl in plaats van frietvorkjes of plastic bestek. Een mes en een vork is hoe dan ook onmisbaar en eventueel kan je ook even een lepel geven.

Op de juiste manier inpakken

Schenk altijd aandacht aan het zorgvuldig inpakken zodat de klant of de bezorger niks laat vallen. Maak eventueel gebruik van folie, maar kies daarnaast ook voor een stevige draagtas. Ook hier hebben wij van Kantinewinkel.nl een goed basisassortiment voorzien, maar eventueel kan je een kijkje nemen op Disposabletotaal.nl waar je ook gespecialiseerde disposables vindt. Denk bijvoorbeeld aan zijvouwzakken en dozendragers.

Optimale hygiëne garanderen

Ten slotte blijft het in deze coronatijden belangrijk om een optimale hygiëne te garanderen. Daarom hebben we in ons assortiment ook handalcohol en oppervlaktereiniger opgenomen. Handig om bijvoorbeeld de betaalterminal na ieder gebruik te reinigen.

We begrijpen uiteraard dat je nog vragen hebt over hoe je het allemaal kan organiseren en welke hygiënische maatregelen je dient te treffen. Momenteel is het erg druk bij 4UStore, maar we helpen je desondanks graag verder. Lees eerst even onze FAQ en neem indien nodig contact op met de klantenservice.