Onze andere webshops

Water met een smaakje: het bewijs dat water niet saai hoeft te zijn

maandag 12 september 2022 | Geschatte leestijd: 2 minuten

Frisdranken zijn ongezond. Zelfs aan frisdranken met suikervervangers worden allerlei gezondheidsnadelen toegeschreven. Natuurlijk mogen we al eens zondigen en een glaasje frisdrank drinken. Zelfs een biertje of een glas wijn is al eens toegestaan. Maar water is toch nog steeds de ideale dorstlesser. Dat water al eens eentonig kan worden, hoeft niet eens waar te zijn.

Water met diverse samenstellingen en toevoegingen

Er zijn talloze watermerken waarbij het water afwijkende samenstellingen heeft, waardoor ook de smaken verschillen. Spa, Sourcy, Evian, Bru en Penaqua: iedereen heeft wel een favoriet merk. En door eens voor een ander merk te kiezen, voorkomt u dat water eentonig wordt. Dat u daarnaast ook nog eens kunt kiezen tussen spa blauw en spa rood, brengt eveneens afwisseling in de waterkeuze.

Voor wie het net wat meer mag zijn, is water met een smaakje een goed idee. Water met een smaakje is ook gewoon mineraalwater, maar er werd een smaakje aan toegevoegd. Men doet dat door bijvoorbeeld fruit te koken of te stomen, waardoor aroma's vrijkomen. Deze aroma's worden aan het water toegevoegd. Water met een smaakje is te verkrijgen met en zonder bubbels en het is mogelijk om verschillende smaken met elkaar te mengen, tot u uw favoriete smakencombinatie te pakken hebt.

Drinkklaar water met een smaakje of het zelf maken

Water met een smaakje is drinkklaar te verkrijgen. Er zijn talloze fabrikanten die het aanbieden. Spa Touch is misschien wel de bekendste aanbieder. Voor Spa Touch mengt men het mineraalwater Spa Reine met diverse aroma's, terwijl het net als klassiek mineraalwater geen suiker, zoetstoffen, kunstmatige toevoegingen of calorieën bevat. Het is te verkrijgen in talloze smaken, met of zonder bruis. Ook merken als O2Life, Charlie's, Chaudfontaine, Sourcy en Bar Le Duc bieden water met een smaakje aan. Dankzij de ruime keuze aan smaken hoeft het aanbod nooit te vervelen.

Uiteraard kunt u ook zelf water met een smaakje maken. Hierbij giet u mineraalwater in een fles of een kruik en voegt u zelf ingrediënten toe. Denk bijvoorbeeld aan rood fruit, druiven, specerijen, kruiden en zelfs groenten als wortel en komkommer. U laat alles een nachtje in de koelkast trekken, voegt nadien nog even een schijfje citroen toe en u kunt direct genieten van uw eigen water met een smaakje.

De gezonde keuze voor water met een smaakje

Water met een smaakje is een uitstekend alternatief voor gesuikerde frisdranken en kan net zo lekker zijn. Vaak worden ze zelfs verrijkt met extra mineralen en vitaminen, waardoor het een gezonde keuze is. Het wordt wel eens de ideale bondgenoot tijdens het diëten genoemd, maar het is meer dan dat. Water met een smaakje is namelijk eenvoudig in een gezond voedingspatroon in te passen en is dan ook ideaal om op gewicht te blijven.