Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Kroepoek

Foto-tabel Lijst

10 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

10 artikel(en)

"

Kroepoek bestellen bij Kantinewinkel.nl

Kroepoek, ook prawn crackers genoemd, is een populair Indonesisch bijgerecht dat wordt gemaakt uit een mengsel van zetmeel en garnalen. Er zijn echter ook fabrikanten die bij het maken van kroepoek cassave gebruiken. In ieder geval wordt het mengsel gedroogd en vervolgens gefrituurd, waardoor het zijn kenmerkende knapperige textuur krijgt. Prawn of shrimp crackers worden vaak geserveerd als bijgerecht bij Aziatische maaltijden of als knapperige snack bij een drankje. De kroepoek maken het gerecht dan helemaal af.

Verschillende soorten kroepoek bestellen

Er zijn verschillende soorten prawn crackers beschikbaar, elk met hun eigen unieke smaak en textuur. Een populaire keuze is de Conimex Kroepoek Java, een knapperig bijgerecht dat mild gekruid is. Het gebruikte recept is afkomstig van het Indonesische eiland Java. Conimex Kroepoek Java heeft een mild gekruide smaak en een lichte, knapperige textuur. Daarnaast zijn er fabrikanten die bij het maken van kroepoek cassave gebruiken in plaats van garnalen. Dit is vooral een goede optie voor vegetariërs. Kroepoek van cassave heeft een iets mildere smaak dan de traditionele garnalenkroepoek. Tot slot bestaan er varianten op basis van onder meer pinda's, rijst, aardappel, banaan, kippentenen, zeekomkommer enzovoort.

Is kroepoek gezond?

Niet vaak wordt gezegd dat kroepoek gezond is. Dit heeft alles te maken met het hoge vetgehalte, een gevolg van het frituren. Het is wel relatief laag in calorieën in vergelijking met andere vette, gefrituurde snacks. Het bevat echter weinig voedingsstoffen. Kroepoek van cassave kan een iets gezonder alternatief zijn. In ieder geval is het niet zo dat kroepoek gezond is. Het is dan ook altijd belangrijk om het met mate te consumeren. Het kan een verantwoord onderdeel zijn van een uitgebalanceerd dieet en een levensstijl met voldoende beweging.

Kroepoek gebruiken in de keuken

Garnalenkroepoek is een veelzijdige snack die op verschillende manieren in de keuken gebruikt kan worden. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt als knapperig bijgerecht bij Aziatische maaltijden, zoals nasi goreng, bami goreng of loempia's. Stukjes gebroken kroepoek maken een salade dan weer af met een lekkere textuur en smaak. Verder kan het worden gebruikt als garnering bij Aziatische soepen. En natuurlijk is het gewoon een heerlijke snack, zeker in combinatie met een dipsaus. Vooral zoete chilisaus en pindasaus doen het goed in combinatie met garnalenkroepoek.

"