Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Pure chocolade

Foto-tabel Lijst

1-12 of 15

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Foto-tabel Lijst

1-12 of 15

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Een pure chocoladereep kopen bij 4UStore

Bij 4UStore kunt u terecht voor een reep pure chocolade. Het maakt daarbij niet uit of de reep pure chocolade 70 procent cacaobestanddelen moet bevatten of net wat meer of minder. Wij verkopen chocola van diverse fabrikanten, met inbegrip van de pure chocoladereep van Tony's Chocolonely. Hieronder ontdekt u meer over deze producten.

Bevat pure chocolade 70 procent cacaobestanddelen?

Om te mogen spreken van een reep pure chocolade moet het product volgens het Voedingscentrum minstens 35 procent cacaodelen bevatten. In de praktijk bevat de meest courante pure chocolade 70 procent cacaomassa. Des te meer cacaomassa het bevat, hoe bitterder de smaak is. Er bestaat bijvoorbeeld chocolade van 99 procent, maar die is zo bitter dat het niet geschikt is om er zo van te genieten. In de praktijk wordt dergelijke chocola dan ook vooral gebruikt als smaakmaker, bijvoorbeeld bij roomijs. Het vet in de room compenseert dan het gebrek aan cacaoboter in de chocolade. Uiteraard kunt u ook kiezen voor een reep pure chocolade die minder dan 70 procent cacaomassa bevat. Daarnaast kan het dat een reep pure chocolade 70 procent of meer cacaobestanddelen bevat, maar dat de smaak met andere ingrediënten is gecompenseerd. Men voegt dan bijvoorbeeld een beetje marsepein, zeezout of amandel toe. Ook zo'n reep pure chocolade kunt u bij ons verkrijgen.

Tony's Chocolonely, als een pure chocoladereep echt puur moet zijn

Omdat de ene reep pure chocolade 70 procent cacaobestanddelen bevat en de andere reep pure chocolade meer of minder cacaobestanddelen bevat, zijn er grote smaakverschillen mogelijk. Ook de toevoeging van extra ingrediënten kan de smaak van een reep pure chocolade beïnvloeden. Toch is dat heus niet het enige om op te letten als u op zoek bent naar een reep pure chocolade. De cacao-industrie is op zich namelijk geen voorbeeld van een duurzame en sociaal betrokken industrie, hoewel er ook uitzonderingen zijn. Dat is bijvoorbeeld het geval voor de reep pure chocolade van Tony's Chocolonely. Bij dit bedrijf garandeert men dat de cacaoboeren een eerlijke prijs krijgen voor hun harde werk. Daarvoor betaalt men een extra premie bovenop de fairtradepremie. Hierdoor heeft hun reep pure chocolade allesbehalve een bittere nasmaak.

Nog meer cacaoproducten kopen bij 4UStore

Bij de online groothandel 4UStore rekent u op een ruime keuze aan cacaoproducten. Dat betekent dat u bij ons niet alleen terechtkunt voor een pure chocoladereep, maar bijvoorbeeld ook voor melkchocolade of witte chocolade. Daarnaast verkopen we ook chocolademelk. Op de onderstaande pagina's vindt u talloze andere producten terug waarvan wij denken dat ze u zullen interesseren.