Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Witte chocolade

Foto-tabel Lijst

9 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

9 artikel(en)

Een witte chocoladereep kopen bij 4UStore

Een witte chocoladereep is ideaal voor wie houdt van chocola met een romige en zachte structuur boordevol zoetigheid. Een witte chocoladereep smelt als het ware op de tong. Om te kunnen spreken over een witte chocoladereep moet het volgens de Europese regels minstens 20% cacaoboter bevatten, alsook 3,5% melkvet en minstens 14% droge melkbestanddelen. Hierdoor is een witte chocoladereep niet geschikt voor veganisten.

Is witte chocolade geen echte chocolade?

Men zegt wel eens dat witte chocolade geen echte chocolade is. Dat men beweert dat witte chocolade geen echte chocolade is, komt omdat het is gemaakt op basis van cacaoboter. In tegenstelling tot pure chocola en melkchocolade bevat een witte chocoladereep geen cacaomassa. De cacaoboter, de vetstof die verantwoordelijk is voor de romige structuur van deze chocola, wordt echter ook gewoon uit de cacaoboon ontgonnen. Dit wordt daarna vermengd met diverse ingrediënten, zoals melkpoeder, suiker en vanillearoma. Het bevat dan wel geen cacaopoeder, maar zeggen dat witte chocolade geen echte chocolade is, is misschien toch wat te kort door de bocht. Toch zijn er ook kenners die beweren dat de aanwezigheid van cacaopoeder een must is om van chocola te spreken. Is witte chocolade geen echte chocolade? Het blijft voer voor discussie. Lekker is het in ieder geval wel, daar zijn ook wij zeker van.

Is witte chocolade gezond?

Of witte chocolade geen echte chocolade is, is een van de vragen die al eens worden gesteld. Of witte chocolade gezond is, is eveneens een veelgestelde vraag. Het is inderdaad zo dat er verschillende gezondheidsvoordelen aan chocola worden gekleefd. Dat heeft te maken met de flavonoïden die in cacao zitten. Dit zou een gunstig effect hebben op onder meer de bloedvaten en het hart. Het gaat dan vooral om pure chocola, omdat dit veel van deze stoffen bevat. Een witte chocoladereep bevat echter geen cacaopoeder en dus ook geen flavonoïden. Daarnaast bevat het veel suiker en vetten, waardoor witte chocolade gezond noemen niet correct is. Soms loopt het suikerpercentage zelfs op tot zestig procent, waardoor we niet meteen kunnen zeggen dat witte chocolade gezond is. Gelukkig is af en toe eens zondigen toegestaan.

Meer dan alleen een witte chocoladereep kopen bij 4UStore

Omdat het niet correct is om witte chocolade gezond te noemen, is het een goed idee om ook pure chocola te overwegen. Weet wel dat pure chocola relatief vet is. Net daarom mogen fabrikanten het ook niet als gezond aanprijzen. Ook hier geldt natuurlijk dat het lekker is, terwijl het ook nog eens goed in desserts te verwerken is. Deze en andere cacaoproducten zijn bovendien te verkrijgen bij 4UStore.