Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Prijs
  1. 8
    9
Merk
  1. Levo (1)

Zonnebloemolie

Foto-tabel Lijst

1 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

1 artikel(en)

"

Zonnebloemolie kopen bij online zonnebloemolie-groothandel 4UStore

U kunt zonnebloemolie koud gebruiken en u kunt met zonnebloemolie frituren. Daarnaast is zonnebloemolie gezond. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat u houdt van deze olie die uit de pitten van de zonnebloem wordt gewonnen. Dat het ook nog eens langdurig houdbaar is, is natuurlijk een pluspunt. U koopt uw zonnebloemolie bij groothandel 4UStore in en u rekent daarbij op onze scherpe prijzen en mooie staffelkortingen.

Is zonnebloemolie gezond?

In principe is zonnebloemolie gezond. Dat zonnebloemolie gezond is, komt omdat het voor ongeveer negentig procent uit onverzadigde vetten bestaat. Zeker in vergelijking met harde bak- en braadproducten, die voornamelijk uit verzadigde vetten bestaan, is zonnebloemolie gezond. Dat komt omdat verzadigde vetten het risico op hart- en vaatziekten verhogen. Het is net omdat zonnebloemolie gezond is, dat onder meer het Voedingscentrum het als alternatief voor producten met veel verzadigde vetten aanraadt.

Er is bovendien nog een andere reden waarom zonnebloemolie gezond is. Het is namelijk rijk aan omega 6 dat het risico op hart- en vaatziekten verlaagt. Omega 6 kan het lichaam niet zelf aanmaken en het menselijke lichaam is hiervoor dus volledig afhankelijk van het eetpatroon. Ten slotte is zonnebloemolie gezond omwille van de aanwezigheid van vitamine E, dat onder meer de cellen beschermt.

Geschikt voor uiteenlopende toepassingen

Deze olie is na olijfolie de bekendste olie die in de keuken kan worden gebruikt. Een van de redenen daarvoor is de veelzijdigheid. Zo kunt u zonnebloemolie koud gebruiken, bijvoorbeeld in pasta en salades. Daarnaast gebruikt u het bij het bakken en het braden. Het wordt vooral aangeraden bij Aziatische gerechten, onder andere door de neutrale smaak die deze olie kenmerkt. Ook bijvoorbeeld bij aardappeltjes uit de oven is deze olie een goed idee, omdat het voor een krokant resultaat zorgt. In principe kunt u ook met zonnebloemolie frituren. Men zegt zelfs eens dat met zonnebloemolie frituren het lekkerste is, wat vooral te maken heeft met de vetzuursamenstelling. In sauzen en dressings kunt u zonnebloemolie koud gebruiken, terwijl deze olie ook in warme bereidingen uiteraard zijn plekje krijgt.

Voor andere producten dan zonnebloemolie groothandel 4UStore online bezoeken

Wij begrijpen dat u voor uw zonnebloemolie groothandel 4UStore een bezoekje brengt. Weet echter dat u bij ons ook andere olies kunt bestellen. Ook bijvoorbeeld olijfolie en sojaolie is bij ons te verkrijgen. Daarnaast verkopen we onder meer frituurvet en margarine. Raadpleeg de onderstaande pagina's voor meer informatie over ons assortiment.

"