Onze andere webshops

Vet en olie

Foto-tabel Lijst

13-24 of 36

Foto-tabel Lijst

13-24 of 36

"

Frituurvet kopen bij 4UStore

In de horeca zullen we al eens een aantal zaken frituren. Van curryworst tot patat: een heerlijke hap waar we allemaal wel van kunnen genieten! Daarom kan je bij 4UStore ook frituurvet kopen. Het gaat om grootverpakkingen voor de horecasector. Hierbij kan je frituurvet kopen van verschillende merken en heb je bijvoorbeeld de keuze tussen vast en vloeibaar frituurvet. Niet alleen frituurvet kopen kan bij 4UStore, want ook frituurolie en zonnebloemolie zijn bij ons verkrijgbaar. Hieronder leggen we een en ander voor jou uit.

Vast of vloeibaar frituurvet kopen?

De keuze tussen vast of vloeibaar frituurvet maak je op basis van een aantal criteria.

Vloeibaar frituurvet zou bijvoorbeeld gezonder zijn. Dat heeft te maken met de grotere hoeveelheid onverzadigde vetten die het cholesterolgehalte helpen te verlagen. Zo verkleint men het risico op hart- en vaatziekten. Hiernaast is vloeibaar frituurvet gemakkelijker in gebruik en wordt het nooit gemaakt op basis van dierlijke vetten. Vegetariërs springen een gat in de lucht.

Vast frituurvet kent bovenstaande voordelen niet. Zij die vast frituurvet kopen, doen dat voornamelijk voor de smaak. Vooral vast frituurvet op basis van rundvet lijkt het bij de duurdere hapjes heel goed te doen. Maar voor patat en de typische snackgerechtjes op basis van varkensvlees blijkt er weinig voorkeur te bestaan. Daarom dat de meeste horecagelegenheden vloeibaar frituurvet kopen, terwijl anderen dan weer per se vast frituurvet kopen.

Frituurolie, zonnebloemolie of frituurvet kopen bij 4UStore?

Bij 4UStore kan je niet alleen frituurvet kopen, maar ook frituurolie of zonnebloemolie. Maar wat is het verschil en wanneer zullen we pakweg frituurvet kopen?

Zoals eerder aangehaald kan je bij 4UStore frituurvet kopen. Zowel vast als vloeibaar frituurvet kopen is een optie. Het verschil tussen deze twee soorten haalden we hierboven al aan. Frituurolie kopen doe je voornamelijk in functie van het maken van patat en snackgerechten.

Hiernaast vind je bij 4UStore ook frituurolie. Het gaat eigenlijk om een verzamelnaam van oliën met een neutrale smaak en geur. Het laat zich onder andere onderverdelen in zonnebloemolie, arachideolie en sojaolie. Maar ook mengelingen op basis van verschillende oliën zijn beschikbaar. Onder andere voor het maken van bakabana is het gebruik van frituurolie aangewezen.

"