Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

  • 0117-454007
  • info@kantinewinkel.nl
  • Klantenservice bereikbaar: ma - vrij 08:00 tot 17:00u
Prijs
  1. 16
    17
Merk
  1. Chimay (1)

Chimay glazen

Foto-tabel Lijst

1 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

1 artikel(en)

Een Chimay glas kopen bij 4UStore

Het trappistenbier Chimay is een Belgisch bier dat in de abdij Notre-Dame de Scourmont wordt gebrouwen. Het bier komt in talloze uitvoeringen, zoals de blauwe (alcoholpercentage van 9%), de witte (alcoholgehalte van 8%) en de rode (alcoholgehalte van 7%), telkens met hun eigen kenmerken en accenten. Ze hebben telkens met elkaar gemeen dat ze bij voorkeur uit een officieel Chimay glas worden gedronken.

Kenmerken van het Chimay glas

Het Chimay glas is een kelk of bokaal en doet denken aan de glazen van onder meer St. Bernardus Abt of Westmalle Dubbel. Het Chimay glas kopen is ideaal voor het serveren van de verschillende Chimaybieren, met inbegrip van de witte uitvoering die in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden geen witbier maar een tripel is. Het Chimay glas heeft een ronde en open vorm. Dit zorgt ervoor dat de geuren beter vrijkomen. Het Chimay glas straalt een authentiek gevoel uit en heeft een stevige vormgeving, waarbij vooral de voet kracht lijkt uit te stralen. Het Chimay glas is onder het toeziend oog van de monniken ontworpen en helpt om een stabielere en mooiere schuimkraag te vormen die langer blijft aanhouden.

Uw favoriete bier in de praktijk

Zowel het Chimay glas als het bier maken gebruik van de eeuwenoude monastieke knowhow. Het bier is ideaal om te serveren in combinatie met een van de trappistenkazen van dezelfde abdij, maar doet het ook goed in combinatie met zoutjes of borrelnootjes. Tevens kunt u het bier in allerlei gerechten verwerken, zoals draadjesvlees, tartiflette en flensjes met trappist. Telkens is het biertje, geserveerd in een passend Chimay glas, een ideale begeleider. Zowel voor de bijpassende snacks als voor uw maaltijdproducten kunt u bij ons terecht.