Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

  • 0117-454007
  • info@kantinewinkel.nl
  • Klantenservice bereikbaar: ma - vrij 08:00 tot 17:00u

Guinness glazen

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Een Guinness glas kopen bij 4UStore

Guinness is een Iers bier van hoge gisting, een zogenaamde stout. Het is een populair biertje dat ook in Nederland en België vaak wordt gedronken. Voor dit bier bestaan er uiteenlopende soorten Guinness glazen die telkens een exclusief ontwerp hebben waarop het bekende harplogo pronkt. U kunt zo'n Guinness glas kopen bij 4UStore.

Verschillende soorten Guinness glazen

Volgens de traditie wordt het donkere bier in speciale Guinness glazen geschonken. Hierbij moet het bier tijdens het tappen zo worden ingeschonken dat er zich een stevige schuimkraag vormt waarin een harp of een klavertje, de symbolen van Ierland, wordt getekend. Er bestaan verschillende soorten Guinness glazen, waaronder hun tulpglas. Dit is een heel veelzijdig glas met een vorm die doet denken aan het glas van Duvel. Zijn veelzijdigheid schuilt erin dat het glas voor vrijwel alle bieren, met uitzondering van witbier, weizenbier en ondergistende bieren, kan worden gebruikt. Toch kunt ook andere Guinness glazen kopen, zoals hun officiële pintglas. Een pintglas is een bierglas dat het vaakst wordt gebruikt in Engeland. Het is typisch voor stouts, IPA's en porters. Deze Guinness glazen hebben een bijzondere vorm zodat het eenvoudiger is om het glas vast te houden, ook bij hevige condensatie aan de buitenkant van het glas.

Creatief koken met Guinness

Niet alleen laat dit bier zich uitstekend serveren in Guinness glazen, maar bovendien vormt het een ideale basis voor verscheidene maaltijdproducten. Onder meer in een rundstoofpotje en een Irish stew laat het bier zich goed verwerken. Bij ons vindt u alvast de basis voor de lekkerste bereidingen. Laat u inspireren door de vele recepten en serveer uw bereiding met het Ierse bier waar iedereen van houdt.