Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

  • 0117-454007
  • info@kantinewinkel.nl
  • Klantenservice bereikbaar: ma - vrij 08:00 tot 17:00u
Prijs
  1. 10
    26
Merk
  1. Amstel (1)
  2. Grolsch (1)

Radler glazen

Foto-tabel Lijst

2 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

2 artikel(en)

Radler glazen kopen bij 4UStore

Radler, een unieke combinatie van limonade en (alcoholvrij) bier, is heel geliefd. Het heeft de naam te danken aan de Duitse wielertoeristen (Fahrradler) die het zo graag drinken. Hoewel het aanvankelijk vooral in Duitsland werd gedronken, heeft het ook zijn weg gevonden naar België, Nederland en Centraal-Europa. In Nederland is het vooral populair geworden door Amstel, terwijl deze eer in België voor Maes is weggelegd. Intussen hebben ook andere brouwerijen als Grolsch, Wieckse, Warsteiner en Bavaria een eigen radler op de markt gebracht, telkens met bijpassende Radler glazen.

Radler glazen dragen bij aan de smaakbeleving

De smaak van een radler wordt grotendeels bepaald door de gebruikte limonade, waarbij citroenen vaak de voorkeur krijgen. Natuurlijk speelt ook het gebruikte bier een rol. Dit kan een alcoholvrij bier zijn, maar ook bruin bier, witbier of pils behoort tot de mogelijkheden. Verder is de bier-limonadeverhouding voor een groot deel bepalend. Traditioneel bestaat dit uit een helft bier en een helft limonade, maar sommige fabrikanten verkiezen 40% limonade en 60% bier. Ten slotte is ook het gebruik van geschikte radlerglazen belangrijk. Zoals bij alle bieren bepaalt het glas namelijk waar het bier op de tong wordt gelegd en hoe de smaak wordt ervaren, maar ook de geur en de schuimkraag zijn pas echt optimaal wanneer u geschikte radler glazen gebruikt.

Verschillende soorten radler glazen kopen bij 4UStore

Wij bieden een breed assortiment radler glazen aan, waaronder het bekende Amstel radler glas en het Grolsch radler glas. Het Amstel radler glas heeft een inhoud van 30 cl en laat het citroenbier optimaal tot zijn recht komen. Het Amstel radler glas is met het logo van Amstel bedrukt. Het is in principe vaatwasserbestendig, maar de producent raadt aan om het manueel af te wassen. Het Grolsch radler glas heeft dan weer een inhoud van 25 cl. Het is een zogenaamd glaasje met een frosted look. Zowel het Amstel radler glas als het Grolsch radler glas worden u in een aangepaste en beveiligde verpakking toegezonden zodat u geen scherven hoeft te vrezen.

Drankengroothandel voor limonade, bier en glazen

Bij 4UStore bieden we een breed assortiment bierglazen aan, met naast deze radlerglazen ook talloze andere glazen. Daarnaast verkopen we ook limonadeglazen en hebben we een breed assortiment bieren en limonades. Op onderstaande pagina's vindt u een aantal goede keuzes terug, maar surf zeker eens verder op deze website en maak kennis met onze producten.