Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Prijs
  1. 0
    2
Merk
  1. Duralex (2)

Duralex glazen

Foto-tabel Lijst

2 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

2 artikel(en)

Duralex glazen kopen bij 4UStore

De Duralex glazen staan bekend omwille van hun schokbestendigheid en hun uniek design. De naam verwijst dan ook naar de Latijnse leuze 'dura lex sed lex' (de wet is hard, maar het is de wet). De Duralex glazen zijn omwille van hun stevigheid een uitstekende keuze voor de horeca en dit zeker voor buffetrestaurants, waar scherven al eens sneller ontstaan. Daarom worden de Duralex glazen vaak gebruikt in hotels. Wij bieden verschillende soorten Duralex glazen aan, waaronder theeglazen en whiskyglazen.

Design en schokbestendigheid in een enkel ontwerp

Duralex is een Franse producent van gehard glas en serviesgoed. Kenmerkend aan de Duralex glazen is hun grote schokbestendigheid. Hiervoor verhit Duralex glazen tot 600°C om het vervolgens extreem snel af te koelen. De schokbestendigheid is hierdoor tot twee keer hoger dan bij de meeste glazen. De twee bekendste Duralex glazen zijn de Picardie en de Gigogne. De Gigogne is zelfs opgenomen in de permanente collectie van het Musée des Arts Décoratifs in Parijs. In 2014 werden de glazen ovenschalen door het tijdschrift This Old House verkozen tot de beste nieuwe woonproducten van dat jaar.

U hoeft geen scherven te vrezen

Sporadische ongelukjes zorgen ervoor dat de kosten voor glaswerk hoog oplopen, terwijl de scherven personeel of bezoekers ook danig kunnen verwonden. Net daarom zijn de Duralex glazen zo'n goede keuze. Toch bieden we nog meer oplossingen aan voor wie scherven willen voorkomen. We hebben namelijk een heel uitgebreid assortiment disposables, met inbegrip van plastic glazen.