Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Prijs
  1. 90
    162
Merk
  1. Dows (1)
  2. Knorr (2)

Port

Foto-tabel Lijst

2 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

2 artikel(en)

"

Port wijn kopen bij 4UStore

Portwijn is een versterkte wijn uit Portugal en heeft een vrij hoog alcoholgehalte dat in principe ergens tussen 18 en 20% ligt. Het is een zoete wijn die zowel rood als wit en rosé kan zijn. Port wijn kopen, doet u om het als dessertwijn of als aperitiefwijn in te zetten. Officieel mag alleen de Portugese wijn het label van portwijn dragen, hoewel soortgelijke wijnen ook in onder meer Zuid-Afrika en Australië worden geproduceerd.

Verschillende soorten port wijn kopen bij 4UStore

Bij 4UStore kunt u uiteenlopende soorten port kopen. De smaak van portwijn kan dan ook sterk verschillen, net als de samenstelling ervan. Portwijn kan bijvoorbeeld op basis van verschillende druivensoorten zijn gemaakt. Voor witte port gebruikt men vaak de malvasia fina. Daarnaast zijn de touriga nacional, de tinta barroca en de tinta roriz populaire druifvariëteiten. De druifkeuze en de klimatologische omstandigheden bepalen voor een groot deel de smaak van de portwijn. Veel van de wijngaarden zijn gelegen aan de bovenloop van de Douro, een rivier in het noordoosten van Portugal.

Ook het bereidingsproces heeft een sterke invloed op de smaak van de portwijn. Afhankelijk van het procedé zal men bijvoorbeeld de druiven al dan niet ontstelen. Het treden van de druiven kan machinaal gebeuren, maar ook in lagares (oude persbakken). Het treden zorgt ervoor dat de celwand breekt, waardoor de smaak en de kleur wordt afgegeven. Na een goede gisting wordt brandewijn toegevoegd. De keuze van de brandewijn beïnvloedt sterk de smaak.

Ten slotte zal men de portwijn bottelen, waarbij er opnieuw verschillende keuzes dienen te worden gemaakt. U kunt bijvoorbeeld van port een kleine fles kopen, maar er zijn ook grote flessen te verkrijgen. Wij hebben alvast een ruim assortiment aan portwijnen. Hierdoor kunt u altijd de gewenste port kopen. Uw favoriete grote of kleine fles port kopen is bovendien extra voordelig bij 4UStore, onder andere dankzij onze staffelkortingen.

Meer dan alleen port wijn kopen bij 4UStore

Bij 4UStore kunt u natuurlijk port wijn kopen, maar bovendien hebben we ook veel meer dan enkel dat. We zijn namelijk een online wijngroothandel waar u diverse soorten wijn kunt kopen. Behalve port kopen, kunt u bijvoorbeeld ook witte wijn, rode wijn en bubbels kopen bij 4UStore. Hieronder ontdekt u een aantal andere wijnen die het uitstekend zullen doen als aperitief.

"