Onze andere webshops

Andere 4UStores: Handdoekentoiletpapier.nl DisposableTotaal.nl Kantinewinkel.nl Prullenbaktotaal.nl

Kunnen wij u helpen?

  • 0117-454007
  • info@kantinewinkel.nl
  • Klantenservice bereikbaar: ma - vrij 08:00 tot 17:00u
Suikervrij
  1. Nee (4)
Prijs
  1. 15
    17
Soort frisdrank
  1. Bitter Lemon (4)
Verpakking
  1. Blik (2)
  2. Glazen fles 0,2 liter (2)

Bitter Lemon

Foto-tabel Lijst

4 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

4 artikel(en)

Bitter lemon frisdrank kopen bij 4UStore

De bitter lemon frisdrankjes zagen in 1957 het levenslicht toen de firma Schweppes bitter lemon op de markt bracht. Zij noemden het, origineel zoals ze zijn, Schweppes Bitter Lemon. Tegenwoordig ben je lang niet beperkt tot Schweppes Bitter Lemon maar bieden ook andere producenten bittere limoendrankjes aan. Denk daarbij aan merken als Kinkey (The Coca-Cola Company), Royal Club en London (United Soft Drinks).

Over bitter lemon frisdrankjes

Bitter lemon frisdrankjes zijn gemaakt op basis van koolzuurhoudend water waaraan suiker, limoen en kinine toegevoegd werden. Sommige producenten gebruiken ook (een mengeling van limoen en) citroen. De bittere smaak is voornamelijk afkomstig van de toegevoegde kinine, afkomstig van de kinaboom. Kinine heeft een aantal positieve geneeskundige effecten. Al in 1650 werd kinine bijvoorbeeld verwerkt in jezuïetenpoeder of Polvo de los Jesuitas, waarin het werd gebruikt tegen koorts. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat dit drankje aanvankelijk werd gedronken door de Britten die in de overzeese koloniën werkten, waar het hen tegen malaria moest beschermen. Omdat we vandaag de dag weten dat het nodeloos drinken van grote hoeveelheden kinine ook nadelige gezondheidseffecten kent, is de hoeveelheid kinine in bitter lemon teruggedrongen. Vaak worden er daarom ook smaakversterkers aan toegevoegd.

Schweppes Bitter Lemon

De meest bekende bitter lemon is tot op heden Schweppes Bitter Lemon. Schweppes Bitter Lemon kiest voor een mengeling van koolzuurhoudend water, citroen en kinine. De bitterheid is beperkt, waardoor Schweppes Bitter Lemon heel toegankelijk is. Dat verheft het tot een bijzondere drinksensatie die zich graag tot mixdrank laat verwerken. Schweppes Bitter Lemon is verkrijgbaar in glazen flesjes van 0,2 liter. Ideaal voor een bittere cocktail!

Alles voor heerlijke cocktails

Zoek je de benodigdheden voor het maken van de beste cocktails? Dan heeft jouw feestje niet alleen nood aan bitter lemon. Bij 4UStore vind je ook: