Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Sparkling water

Foto-tabel Lijst

1-12 of 20

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Foto-tabel Lijst

1-12 of 20

Pagina:
  1. 1
  2. 2
"

Bruisend water kopen bij 4UStore

Bruisend water of spa rood is water waarin koolzuurgas is opgelost, waardoor er zichtbare belletjes in het water aanwezig zijn. Bij ons kunt u bruisend water kopen van verschillende merken. We verkopen onder meer bruisend water van Spa (Spa Rood), Chaudfontaine, Earth, Sourcy en San Pellegrino. Ons sodawater wordt geleverd in zowel grote als kleine petflessen en is daarnaast te verkrijgen in glazen flessen.

Productie van bruisend water

In principe kan spa rood worden gemaakt op basis van gewoon leidingwater, iets wat onder meer de SodaStream doet. Er zijn echter ook fabrikanten van bronwater die bruisend water maken door koolzuurgas aan het bronwater toe te voegen. Sommige producenten maken daarbij gebruik van een andere bron dan de bron die ze gebruiken voor hun water zonder bruis. Dat is bijvoorbeeld het geval voor Spa. Voor Spa Blauw gebruikt men namelijk de Koninginnebron in Spa, terwijl men voor Spa Rood de Barisartbron gebruikt.

Serveren en op smaak brengen van spa rood

Spa rood wordt het liefst koud geserveerd, maar niet te koud. Serveer het bij voorkeur niet met ijsblokjes, want dat komt de smaak van spa rood niet ten goede. Sodawater kan verder niet alleen puur worden gedronken, maar kan ook worden gebruikt voor het maken van cocktails. Onder meer wijn en whisky kan goed worden gemengd met sodawater. Daarnaast kunt u sodawater met limonade of vruchtensap verrijken om er zo een soort van frisdrank van te maken. Indien u houdt van water met een smaakje zijn er ook kant-en-klare oplossingen te verkrijgen. Op de onderstaande pagina's vindt u alvast heel wat inspiratie voor lekkere waterdrankjes terug.

"