Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Vegetarisch
  1. Ja (3)
Prijs
  1. 2
    21
Merk
  1. Peijenburg (1)
  2. Peijnenburg (2)

Ontbijtkoek

Foto-tabel Lijst

3 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

3 artikel(en)

"

Ontbijtkoek: meer dan alleen een goede start van de dag

Ontbijtkoek, in België ook wel peperkoek genoemd, is een traditioneel Nederlands lekkernij. Het gaat om een kruidige en zoete koek die vaak wordt genuttigd als ontbijt of tussendoortje. Het dankt zijn unieke smaak aan een mix van specerijen. Het kan onder meer kaneel, kruidnagel, gember en zelfs nootmuskaat bevatten, afhankelijk van de receptuur. Het is vooral bekend van de Peijnenburg ontbijtkoek, met keuzes als Peijnenburg Ontbijtkoek Zero en Peijnenburg Ontbijtkoek Glutenvrij. Er zijn echter nog andere merken te verkrijgen die ook een breed scala aan varianten bieden. Het gaat om een veelzijdig product dat in bijna elke Nederlandse keuken te vinden is. Het biedt namelijk erg veel culinaire toepassingen. Zo kunt u bijvoorbeeld ook hachee maken met ontbijtkoek.

Is ontbijtkoek gezond?

De vraag of ontbijtkoek gezond is, hangt af van de samenstelling. Traditionele peperkoek kan suiker en glucosestroop bevatten, maar er zijn ook gezondere varianten. Een voorbeeld hiervan is Peijnenburg Ontbijtkoek Zero die geen toegevoegde suikers bevat. Peijnenburg Ontbijtkoek Glutenvrij is dan weer ideaal voor wie gluten moet vermijden. Deze alternatieven maken het mogelijk om op een meer verantwoorde wijze te genieten van peperkoek. Of ontbijtkoek gezond is of niet, hangt verder af van het gevolgde dieet. In een evenwichtig dieet met voldoende beweging is ontbijtkoek gezond.

Peperkoek in al zijn variëteiten

Er zijn heel wat soorten peperkoek en dit gaat verder dan de Peijnenburg Ontbijtkoek Glutenvrij of de Peijnenburg Ontbijtkoek Zero. Zo kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor peperkoek met parelkandij, met gember, met rozijnen of met noten. Ook lekker is de peperkoek met honing en karamel. Ontbijt- of peperkoek kan zowel gesneden als ongesneden worden verkregen. Het is erg lekker met een beetje boter.

Creatief aan de slag met ontbijt- of peperkoek

Ontbijt- of peperkoek leent zich niet alleen goed voor een snelle snack, maar kan ook verrassend veelzijdig in de keuken worden gebruikt. In desserts biedt peperkoek bijvoorbeeld interessante mogelijkheden, van eenvoudige laagjes in een parfait tot kruimels bovenop ijs. Daarnaast is het een geheim ingrediënt in traditionele gerechten. Bijvoorbeeld draadjesvlees met ontbijtkoek is intussen uitgegroeid tot een klassieker. Wilt u draadjesvlees met ontbijtkoek maken? Dan kunt u bij ons ook andere benodigde ingrediënten aanschaffen, zoals:

"