Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Prijs
  1. 10
    90
Merk
  1. Knorr (7)

Bindmiddel

Foto-tabel Lijst

7 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

7 artikel(en)

"

Verschillende soorten bindmiddelen kopen bij 4UStore

Wilt u eenvoudig en snel soepen, sauzen en ragouts binden? Dan hebt u een bindmiddel of een roux nodig. U kunt heel eenvoudig met het juiste bindmiddel saus of soep de gewenste textuur geven. Het is wel belangrijk dat u met het juiste bindmiddel saus of soep indikt. Er zijn namelijk verschillende soorten bindmiddelen in de keuken te vinden. We lichten het assortiment voor u toe en geven aan met welk bindmiddel saus of soep kan worden gebonden.

Bindmiddelen in de keuken gebruiken

In de eerste plaats kunt u met een blanke roux of een blank bindmiddel saus of soep een gladde structuur geven. Een blanke roux heeft een lichte kleur en een neutrale smaak. Het zorgt voor een gladde structuur. Het is onder andere geschikt bij het maken van een populair gerecht als vol-au-vent. Ook voor onder meer een groentesoep met groene salsa, wortelpureesoep met zuurkool en waterkerssoep is het een van de populairste bindmiddelen in de keuken. U gebruikt het met andere woorden voor een blanke soep of saus.

Daartegenover staat dan weer de bruine roux of het bruine bindmiddel. U kunt met het bruine bindmiddel saus en soep een gladde structuur geven. Een bruine roux gebruikt u voor donkerkleurige soepen en sauzen. Het is een goede keuze voor een donkere vleessaus.

Ten slotte kunt u ook kiezen voor een blonde roux. Het verschil tussen een blanke roux en een blonde roux is dat een blonde roux iets meer zal verkleuren, waardoor het een eerder goudgele kleur aan de saus of de soep geeft. Een blonde roux wordt onder andere gebruikt bij het maken van een bechamelsaus.

Met meer dan alleen een bindmiddel saus en soep bereiden

Het is natuurlijk zo dat een bindmiddel saus of soep de gewenste dikte geeft. Qua smaak voegt het echter niet veel toe. Dat is ook niet de bedoeling: het moet een neutrale smaak hebben, zodat de smaak van uw bereiding primeert. Daarom kunt u nog talloze smaakmakers en verrijkers in onze shop vinden. Dit gaat van soepverrijkers tot vlees, kruiden en specerijen. Ontdek er alles over op de onderstaande pagina’s.

"