Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Prijs
  1. 5
    23
Merk
  1. Remia (4)
  2. Wijko (1)

Satésaus

Foto-tabel Lijst

5 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

5 artikel(en)

Een satésaus-tube kopen bij 4UStore

Saté- of pindasaus is een saus die heel lekker is in combinatie met gespietst vlees. Het is populair in Nederland en het is gebaseerd op een Indonesisch recept. U kunt deze saus zelf maken. Dan maakt u bijvoorbeeld satésaus van pindakaas. Ook is het mogelijk om een satésaus-tube te kopen. Dan ontvangt u uw satésaus kant-en-klaar. Zeker voor snackbars en kantines is een satésaus-tube extra handig. We leggen een aantal dingen voor u uit.

Het verhaal achter satésaus van pindakaas

Satésaus is een verrukkelijke, bruine saus waarin u uw gespietst vlees laat verdrinken. Het originele recept voor deze saus is afkomstig uit Indonesië, waar men de satésaus van pindakaas of pinda's maakt. Deze pindasaus serveert men er bij satay, een gerecht waarbij vlees en/of schaaldieren op houten prikkers wordt geprikt. In de praktijk wordt de Indonesische pindasaus ook geserveerd bij satay babi (varkensvlees), satay ajam (kip) en satay kambing (geitenvlees). Deze smaakbeleving maakte op de Nederlanders veel indruk en dus zijn we de saus ook zelf beginnen te maken.

Net als de Indonesiërs maken wij de satésaus van pindakaas. Omdat deze pindasaus en satés zo hard met elkaar worden gelinkt, noemen wij het gewoon satésaus. Wat velen echter niet weten, is dat men in Indonesië ook heel wat andere sauzen met satés serveert. En daarbij gebruikt men heus niet altijd pinda's, maar bijvoorbeeld ook ketjap. Dat zal ons natuurlijk worst wezen. Wij spreken gewoon van satésaus. Het verschil tussen satésaus en gado-gado-saus kennen we dan weer wel. Die laatste saus is net wat zachter dan saté- of pindasaus.

Satésaus kant-en-klaar kopen bij 4UStore

U kunt deze saus zelf maken. Meestal maakt men satésaus van pindakaas. Natuurlijk kost dat wel wat moeite. Gelukkig is het ook mogelijk om de satésaus kant-en-klaar te kopen. Dan kiest u bijvoorbeeld voor een satésaus-tube. Even op de fles duwen en u geniet meteen van de lekkerste pindasaus. Bij ons kunt u onder meer de satésaus-tube van Remia kopen. De satésaus-tube van Remia bevat een 100% plantaardige pindasaus die ook geschikt is voor veganisten. Ook emmers met deze saus zijn bij ons te vinden, net als de bestanddelen om zelf satésaus van pindakaas te maken.