Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Ontkalker

Foto-tabel Lijst

5 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

5 artikel(en)

Ontkalker voor de vaatwasmachine kopen bij 4UStore

In horecagelegenheden is het niet onlogisch dat je de vaatwasmachine minimaal één maal daags gebruikt. Waar water komt, is kalk echter ook aanwezig. Hoe snel kalk zich ophoopt, is afhankelijk van hoe vaak je de vaatwasser gebruikt, welk vaatwasmiddel je gebruikt en de hardheid van het water. Maar dat op termijn kalkaanslag de vaatwasmachine zal aantasten, staat hoe dan ook buiten kijf. Hierdoor zal je minimaal twee maal per jaar de vaatwasmachine met een speciale ontkalker moeten behandelen.

Ontkalker voor de vaatwasmachine kopen

Het tijdig ontkalken van de vaatwasmachine is een must voor een goed werkend toestel. In het andere geval zal de vaatwas snel verstopt raken en niet meer goed reinigen. Voor het ontkalken dien je de instructies op de ontkalker goed op te volgen. Over het algemeen zal je steeds eerst een programma op zestig graden moeten draaien, waarna je de ontkalker aanbrengt en nogmaals hetzelfde programma laat lopen. Eventueel moet je even in de handleiding kijken welk programma je moet gebruiken om de ontkalker bij zo’n zestig graden te gebruiken.

Zijn er alternatieven voor een ontkalker?

Het is een vraag die we wel vaker eens krijgen: ben je eigenlijk verplicht om de vaatwasser met een professionele ontkalker te ontkalken? In principe niet. Je zou ook een kopje soda of azijn kunnen gebruiken. Toch doe je dat maar beter niet: bij een verkeerde dosering zou je de vaatwasser kunnen beschadigen. Een speciale ontkalker voor de vaatwasmachine, krijgt hier dus de voorkeur.

Wat wel een goed “alternatief” is voor een ontkalker, is een waterontharder. Op die manier hoef je je over kalk in jouw toestel geen zorgen meer te maken en heb je ook minder snel een ontkalker nodig. Natuurlijk is zo’n waterontharder wel een fikse investering, terwijl een goede ontkalker niet eens veel hoeft te kosten. Voor grootkeukens met verschillende toestellen kan zo’n waterontharder echter wel een slimme investering zijn.