Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Prijs
  1. 4
    24
Merk
  1. BWV (2)
  2. Betra (1)
  3. Greenspeed (1)
  4. Wecoline (6)
Type schoonmaakmateriaal
  1. Theedoek (7)
  2. Microvezeldoek (1)

Thee- en keukenhanddoeken

Foto-tabel Lijst

10 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

10 artikel(en)

Theedoeken kopen bij 4UStore

Theedoeken zijn in feite doeken van katoen of linnen. Ze worden gebruikt om het afgewassen eet- en kookgerei te drogen. Ze werden speciaal ontworpen om vocht eenvoudig op te nemen en kennen een hoog absorptievermogen. Hiernaast zijn ze stofvast, waardoor je bij theedoeken niet hoeft te vrezen voor vervelende pluisjes. Ook zijn ze gewoon geschikt voor de wasmachine. Afdroogdoeken zijn in de eerste plaats dus uiterst functioneel. Toch bewijzen wij van 4UStore dat theedoeken helemaal niet saai hoeven te zijn, integendeel.

Waarvoor kan je theedoeken gebruiken?

Theedoeken zijn geschikt om de vaat te drogen. Zijn benaming heeft het dan ook te danken aan zijn eerste gebruik: het afdrogen van theekopjes. Tegenwoordig wordt het ook veelvuldig voor andere eet- en kookgerei gebruikt. In feite hebben dergelijke afdroogdoeken in iedere kookomgeving hun plaats, ongeacht of het nu gaat om het keukentje van een kantoortje of eerder om een grootkeuken. Het typisch Europees model is overigens een rechthoekige theedoek. In het buitenland vinden we ook ronde theedoeken terug. Zij hebben het voordeel dat de hoeken niet steeds in het rond flapperen, maar kennen verder gewoon hetzelfde toepassingsgebied.

Theedoeken van verschillende materialen

Op vlak van materialen zijn er eigenlijk drie soorten theedoeken verkrijgbaar. Het gaat om theedoeken op basis van katoen, linnen of een combinatie van de twee. Afdroogdoeken op basis van katoen hebben het voordeel dat ze minder snel kreuken en er altijd goed uitzien. Het nadeel van katoenen theedoeken is dat ze minder geschikt zijn voor het drogen van glazen, omdat ze hier sporen kunnen achterlaten. Linnen afdroogdoeken zijn dan ook beter geschikt voor het afdrogen van glaswerk. Bovendien nemen ze veel sneller vocht op. Anderzijds zijn ze wel minder kreukbestendig. Tegenwoordig kan je ook de voordelen van katoenen en linnen theedoeken combineren in de zogenoemde halflinnen doeken.