Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Vlamdovende papierbak

Foto-tabel Lijst

1-12 of 65

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Foto-tabel Lijst

1-12 of 65

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
"

Een vlamdovende papierbak kopen bij 4UStore

Of het nu gaat om de kantine of om een kantoor: brandveiligheid verdient alle aandacht. Dat begint uiteraard bij brandpreventie, maar daarnaast is het belangrijk om een beginnende brand in de kiem te smoren. Dat doet u door brandwerende materialen te gebruiken. Een vlamdovende prullenbak of een vlamdovende papierbak kan daarbij niet ontbreken. Een vlamdovende papierbak is net als een vlamdovende afvalbak gemaakt van een materiaal dat niet brandt. Tegelijkertijd heeft het een speciaal deksel dat de beginnende brand meteen smeult. Een vlamdovende papierbak of een vlamdovende afvalbak wordt vaak gebruikt op locaties waar er een risico is dat iemand een gloeiende sigarettenpeuk in de afvalbak gooit.

Werking van een vlamdovende papierbak

Een belangrijk kenmerk van een vlamdovende papierbak is dat het is gemaakt van een materiaal dat tegen de hitte kan, zodat het niet zelf in brand vliegt. Daarnaast heeft een vlamdovende papierbak een speciaal deksel. Het gaat om een trechtervormig deksel. Dit trechtervormig deksel voorkomt dat de rook kan ontsnappen en dat er verse zuurstof bij het vuur kan komen. Tegelijkertijd wordt er een werveling veroorzaakt, waardoor de brand de eigen rookgassen aanzuigt. Zuurstof is de brandstof die vuur nodig heeft. Zonder zuurstof dus ook geen vuur. En dus zal het vuur automatisch doven.

Meer dan alleen een vlamdovende prullenbak kopen bij 4UStore

Met een vlamdovende papierbak kunt u een beginnende brand meteen in de kiem smoren. Voor een veilige werkomgeving is het onmisbaar. Als aanvulling hierop bieden wij ook vuurbestendige prullenbakken aan. Daarnaast hebben we nog allerlei andere benodigdheden voor een veilige werk- en eetomgeving, zoals waarschuwingsborden en benodigdheden om voedsel veilig en hygiënisch te bewaren. Ontdek hieronder meer over deze producten.

"