Onze andere webshops

Prullenbakken

Foto-tabel Lijst

1-12 of 134

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Foto-tabel Lijst

1-12 of 134

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

De hygiënische vereisten binnen uw kantine zijn hoog en dat weten wij als geen ander. Elk bedrijf dat met dranken of voedsel werkt moet immers voldoen aan de wetten van voedselveiligheid. Alles in deze webwinkel tracht u bij te staan in het vervolledigen van uw hygiënisch beleidsplan, zo ook onze prullenbakken. Onze prullenbakken helpen immers uw keuken netjes en hygiënisch te houden door het afval afgescheiden op te slaan en weg te houden van voeding en dranken. Het gaat hierbij om klassieke afvalbakken, maar tevens ook om pedaalemmers, afvalcontainers en rolsystemen – allen bij ons verkrijgbaar aan uiterst scherpe prijzen.

Horecavereisten en afval

Afval is spijtig genoeg nog steeds een echte voedingsbodem voor heel wat schimmels, ongedierte en micro-organismen. Dergelijk afval moet dan ook zo adequaat mogelijk worden opgeslagen. Onze prullenbakken moeten daarbij helpen en moeten kruisbesmetting vermijden, bijvoorbeeld door te werken met een sensor- of pedaalsysteem. Het vermijden van ophoping is hierbij van belang. Alleen geschikte prullenbakken zullen niet volstaan: een geschikte plaatsing van de prullenbakken en een voldoende snelle leging ervan zijn onontbeerlijk. Zorg er hoe dan ook voor dat de afvalbakken apart opgeslagen worden en dat de prullenbak voldoende afgesloten wordt. Dat ongedierte niet bij het afval mag komen is logisch, maar er is ook meer dan enkel dat. De plaatsing van de prullenbakken geschiedt best in een externe en goed geventileerde ruimte waarvan zowel de vloeren als de muren makkelijk af te wassen zijn. Indien er geen externe ruimte beschikbaar is kan het afval buiten opgeslagen worden in een goed afgesloten buitencontainer die niet lekt en voldoende vlot te reinigen is.

Kortom moeten prullenbakken, voor gebruik in de horecasector, aan volgende vereisten voldoen:

 • Herkenbare exemplaren voor een adequate afvalscheiding;
 • Voldoende groot volume om uitpuiling te voorkomen;
 • Moeten vlot kunnen geledigd worden (minstens iedere dag);
 • Moeten vlot kunnen gereinigd worden (minstens iedere dag):
 • Moeten lekvrij zijn en goed afgesloten kunnen worden;
 • Moeten kruisbesmetting vermijden.

Wij kunnen uiteraard alvast meedelen dat de prullenbakken in ons assortiment stuk voor stuk aan die vereisten voldoen. Hoe ze dat exact doen en waar de kracht van onze prullenbakken ligt? Dat doen we graag voor u uit de doeken.

Ultieme opslagkracht

Om voldoende afval te kunnen opslaan en het onhygiënisch uitpuilen van de prullenbak te voorkomen, zijn onze prullenbakken verkrijgbaar in verschillende maten en volumes. Een voldoende grote prullenbak is hoe dan ook onontbeerlijk voor een hygiënische kantine of bedrijfskeuken. Met volumes gaande van 20 tot maar liefst 50 liter is er voor iedere praktische toepassing hoe dan ook voldoende opslagkracht. Het gaat met andere woorden om prullenbak met een medium afvalinhoud. Dergelijke medium afvalinhoud moet het tijdig ledigen en reinigen van de prullenbak stimuleren. Uiteraard hebben wij ook nog steeds grotere afvalbakken en afvalcontainers beschikbaar die buiten de ruimte geplaatst kunnen worden en het afval des te beter kunnen stockeren. Binnen die laatste categorie hebben onze rolcontainers een maximale inhoud van maar liefst 1.100 liter. Over ultieme opslagkracht gesproken.

Voorkom kruisbesmetting

Aangezien rechtstreekse aanraking met de prullenbak maar beter voorkomen wordt kiezen wij voor aangepaste systemen die kruisbesmetting moeten helpen voorkomen. Waar een open prullenbak misschien nog volstaat voor plaatsing in een kantoorruimte, is een gesloten systeem hoe dan ook een echte must voor iedere setting waarbij men rechtstreeks of onrechtstreeks in contact komt met levensmiddelen. Een dergelijke afsluiting kan gebeuren door middel van een klassiek deksel, maar daar steekt het probleem van kruisbesmetting dan weer de kop op. Handcontact vermijden met de prullenbak is met andere woorden de onomwonden boodschap.

Voorgaande kan verkregen worden door middel van een zelfsluitend klepsysteem waarbij het afval in de prullenbak gedeponeerd kan worden zonder de klep te moeten aanraken. Een andere mogelijkheid is dan weer door te werken met een zogenaamd pedaalsysteem. Hierbij wordt de afvalbak geopend door met de voet druk uit te oefenen op een pedaal. Hierdoor kan men volledig handenvrij de prullenbak openen en sluiten, waardoor kruisbesmetting niet mogelijk is.

Wil je liever op zeker spelen? Kies dan voor een prullenbak met een zogenaamd sensorsysteem. Een dergelijke prullenbak met sensor is de meest hygiënische manier van afvalverzameling. De bewegingssensor in de prullenbak detecteert vliegensvlug iedere beweging en weet wanneer men afval wenst te deponeren. De prullenbak opent zijn afsluitklep en laat toe om het afval hygiënisch achter te laten. Na deponering sluit het systeem het deksel gewoon opnieuw. Er is geen enkele vorm van rechtstreeks contact met de prullenbak waardoor kruisbesmetting niet mogelijk is. Niet alleen uiterst hygiënisch, maar bovendien ook ongezien praktisch.

Wordt de prullenbak toch rechtstreeks aangeraakt, bijvoorbeeld na deponering van de afvalemmer in de grotere rolcontainer (ook bij ons verkrijgbaar)? Dan moeten de handen grondig gereinigd worden. Dergelijke handreinigingsproducten zijn alsook in deze webwinkel verkrijgbaar.

Herkenbare exemplaren

Om de afvalscheiding adequaat uit te voeren is de herkenbaarheid van de prullenbak onontbeerlijk. Dit kan bijvoorbeeld nagestreefd worden aan de hand van een opschrift, icoon of locatie – maar idealiter gebeurt dat veel beter dan dat. Afhankelijk van de praktische situatie opteren wij voor een van beide systemen:

 • Pedaalsystemen met meerdere binnen-emmers: Hierbij gaat het om een pedaalsysteem waarbij kruisbesmetting wordt tegengegaan. Iedere prullenbak bevat meerdere emmers waarbij afval eenvoudig gescheiden kan worden. Dergelijke pedaalemmers zijn bij ons verkrijgbaar met twee of drie binnen-emmers. Het voordeel is dat afval gescheiden kan worden binnen een enkel systeem, het nadeel is dan weer dat vergissing nog steeds mogelijk is.
 • Rubbermaid prullenbakken: Ook de prullenbakken van Rubbermaid kunnen een ideale afvalscheiding mogelijk maken. Het gaat om pedaalsystemen die ook aan de kruisbesmettingsvereiste voldoen. Hun volume varieert van 15 tot en met 90 liter om in iedere setting zijn plaats te veroveren. Hier gebeurt de afvalscheiding aan de hand van een kleursysteem. De vele kleuren maken het mogelijk om afvalscheiding tot een ongezien niveau te brengen. De Rubbermaid prullenbakken met pedaalsysteem zijn verkrijgbaar in volgende kleuren: beige, geel, grijs, blauw, groen, rood, wit en zwart.

Snel te reinigen en lekvrij

Een andere belangrijke vereiste is die van de reinigbaarheid. Iedere prullenbak moet vlot gereinigd kunnen worden en er mogen geen ontoegankelijke of moeilijk bereikbare plaatsen zijn waar allerhande micro-organismen zich ongezien kunnen opstapelen. Onze klassieke kunststof varianten voldoen daar aan, maar onze pedaalemmersystemen des te beter. Bij die laatste is de binnen-emmer immers makkelijk te verwijderen waardoor deze des te grondiger gereinigd kunnen worden. Hoe dan ook is iedere prullenbak opgenomen in ons assortiment bestaande uit een simpel ontwerp waarbij er geen verstopte hoekjes of kantjes aanwezig zijn. Dat simpel ontwerp staat trouwens het unieke design van sommige exemplaren niet in de weg: door de grote keuzemogelijkheden is er voor ieder interieur wel een geschikte prullenbak die daar perfect bij aan weet te sluiten.

Bovendien is iedere prullenbak lekvrij, waardoor ook voedingsresten of oliën gedeponeerd kunnen worden – uiteraard kaderend binnen een breder afvalscheidingsplan. Het gaat steeds om stevig en lekvrij binnenwerk waarbij vocht niet zal lekken uit de prullenbak.

Eenvoudig te verplaatsen

Een vlotte verplaatsbaarheid en snelle flexibiliteit is een vereiste binnen iedere plaats waar men in (on)rechtstreeks in contact komt met levensmiddelen. Niet alleen om de deponering in de grotere afvalcontainer makkelijker en sneller mogelijk te maken, maar ook om heel wat andere redenen. Zo kunnen rolsystemen het laten vallen van de prullenbak of binnen-emmer (met alle nadelige en onhygiënische gevolgen van dien) helpen voorkomen, of kunnen ze ingezet worden in de eetruimte. Een transportdolly kan het reinigen van tafels en stoelen bijvoorbeeld veel sneller en eenvoudiger maken. Gaat het om een kantine waarbij men zelf de tafel afruimt en het afval dient te deponeren? Dan moeten ook die prullenbakken tijdig geledigd worden. Dat reinigen en ledigen doet men beter niet ter plaatse. Niet alleen is het uitzicht op zich gewoon al wansmakelijk, maar bovendien doen ook de geurtjes de plaatselijke sfeer niet veel goeds. Daarom is een transportdolly of prullenbak op wielen beter aangewezen. Even de prullenbak naar achteren rollen en daar het nodige opruimwerk doen. Zo kan iedereen verder genieten van zijn heerlijke maaltijd én blijven de hygiënische standaarden nog steeds op en top.  

Kies voor het totaalpakket

Naast de klassieke en kleine prullenbakken hebben wij uiteraard een uitgebreid aanbod voor iedere horecazaak. Zo kan men naast een prullenbak ook heel wat andere afvalopslagsystemen en toebehoren bij ons verkrijgen. Het gaat hierbij om volgende zaken:

 • Containers: afvalcontainers met pedaal, rolcontainers (grote inhoud), Brute containers, Landmark containers, …;
 • Rolcontainers voor buitenopslag;
 • Dolly transportsystemen;
 • Schoonmaakmiddelen: keukenreinigingsproducten, allesreinigers, desinfectiemiddelen, …
 • Schoonmaakmateriaal: borstels, bezems, doeken, sponzen, schoonmaakwagens, …
 • Afvalzakken (verschillende maten, formaten, uitvoeringen en kleuren);
 • Producten voor handhygiëne: desinfectiezeep, handzeep, handfoam, zeeppompjes, wet wipes, …

Het nastreven van uiterste hygiëne is hoe dan ook geen werk van korte adem, integendeel. Het zal voortdurend sturen en bijsturen zijn – waarbij men vooral praktisch op moeilijkheden zal botsen. In de eerste plaats zal een uitgedokterd hygiëneplan alvast wonderen kunnen betekenen. Binnen dat plan horen ook aangepaste prullenbak- en andere afvalsystemen. Bij twijfel kan je ons steeds contacteren. Wij luisteren naar de praktische situatie en verwijzen steeds naar de best geschikte producten in ons assortiment. Onze jarenlange expertise laat ons hoe dan ook als geen ander toe om u bij te staan in al uw hygiënische zorgen. Uw horecahygiëne is immers ook onze zorg.