Onze andere webshops

Recycling afvalbak

Subcategorieën

Foto-tabel Lijst

1-12 of 40

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Foto-tabel Lijst

1-12 of 40

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
"

Een recycling-afvalbak kopen bij 4UStore

Wie afval gescheiden wil inzamelen, is gebaat bij een recycling-afvalbak. Een recycling-afvalbak is een vuilnisbak die speciaal is ontwikkeld om het gescheiden inzamelen van afval eenvoudiger te maken. Soms beschikken dergelijke afvalbakken over verschillende compartimenten, zodat er meteen verschillende soorten afval gescheiden in de vuilnisbak kunnen worden gedeponeerd. Soms focust de vuilnisbak op een bepaald type afval. De vuilnisbak maakt dan duidelijk voor welk type afval het geschikt is. Doordat een afvalbak gescheiden afval verzamelt, is het recyclen van afval eenvoudiger.

Gescheiden afvalstromen dankzij een goede recycling-afvalbak

Een recycle-afvalbak kan van verschillende materialen zijn gemaakt en kan op diverse manieren aantonen voor welk afval het geschikt is. Dat doet het bijvoorbeeld door te werken met kleurcodes of door middel van pictogrammen of een opschrift. Soms doet een recycling-afvalbak dit ook op een creatieve manier. Een voorbeeld daarvan is de recycle-afvalbak CANman. Deze recycling-afvalbak heeft de vorm van een blikje, waardoor het meteen duidelijk is dat het is bedoeld voor het inzamelen van lege blikjes.

Tools om met uw recycle-afvalbak gescheiden afval in te zamelen

Het blijft natuurlijk wel belangrijk dat gebruikers het afval correct deponeren. Om ervoor te zorgen dat de afvalbak gescheiden afval inzamelt, dient u gebruikers dan ook voldoende duidelijk te maken welk afval in de vuilnisbak hoort. Gebruik bijvoorbeeld een speciale wikkel om de aandacht hier nog sterker op te vestigen. Ook een informatiebord kan wonderen verrichten.

Daarnaast raden we aan om te werken met verschillende afvalzakken, met een specifiek kleur per type afval. Zo voorkomt u dat een afvalzak uiteindelijk in de verkeerde container terechtkomt. Als alternatief kunt u ook een gekleurde afvalzakhouder in combinatie met een gekleurde afvalzak gebruiken. Het aanbrengen van een pictogram blijft ook dan aan te raden.

"