Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Prijs
  1. 21
    23
Merk
  1. Unox (3)

Aspergesoep

Foto-tabel Lijst

3 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

3 artikel(en)

"

Aspergesoep bestellen bij Kantinewinkel.nl

Aspergesoep is een romige, smaakvolle soep die wordt gemaakt van verse asperges. Het kan worden bereid met witte of groene asperges, die elk hun unieke smaak en textuur bieden. Witte asperge soep heeft een eerder zachte, delicate smaak. Dit terwijl groene asperge soep een meer uitgesproken en licht nootachtige smaak heeft. Veel mensen die zelf asperge soep maken, maken de aspergesoep van schillen. Dit is een goede manier om restjes een nieuwe bestemming te geven. Uiteraard kunt u ook gewoon de volledige asperge gebruiken. Het gaat dan wel om vrij kostbare soep, maar door bijvoorbeeld asperge soep met prei te maken, kunt u besparen en toch genieten van een lekkere soep.

Asperge soep: gezond en lekker

Het feit dat asperge soep gezond én lekker is, is wellicht de verklaring waarom erg veel mensen van deze soep houden. Asperges zijn rijk zijn aan vitaminen en mineralen, zoals vitamine K, vitamine C en foliumzuur. Ze bevatten ook veel vezels en zijn laag in calorieën. Het toevoegen van magere melk of bouillon in plaats van room kan de soep nog gezonder maken. Het biedt een voedzame maaltijd die helpt bij het bevorderen van een goede spijsvertering en het versterken van het immuunsysteem. Ook bijvoorbeeld aspergesoep met prei is een gezonde keuze.

Aspergesoep verder op smaak brengen

Er zijn verschillende manieren om deze soep verder op smaak te brengen. Lekker is bijvoorbeeld witte wijn bij aspergesoep. Dit voegt een verfijnde diepte en een luxueuze smaak toe. Zeker zoete wijn is erg lekker bij deze soep. Voor een meer hartige keuze kunt u dan weer asperge soep met zalm serveren. Ook onder meer garnalen zijn lekker in deze soep. Een andere optie is het toevoegen van verse kruiden, zoals dille of peterselie, of honing. Dit laatste gebruikt men veelal bij het maken van een Limburgse aspergesoep.

Als u te veel soep hebt gemaakt, kunt u de aspergesoep invriezen. Laat de soep eerst volledig afkoelen, giet deze in luchtdichte containers en vries het vervolgens in voor later gebruik. De aspergesoep kan later opnieuw worden opgewarmd. Het kan dan worden geserveerd als voorgerecht of lichte maaltijd, bijvoorbeeld met een stukje knapperig brood of met croutons. Voeg eventueel nog een scheutje room, gesneden bieslook of een paar stukjes gerookte zalm toe.

"