Onze andere webshops

WC rolhouder

Foto-tabel Lijst

1-12 of 38

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Foto-tabel Lijst

1-12 of 38

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Een WC-rolhouder is belangrijker dan je zou denken. In de eerste plaats garandeert een WC-rolhouder immers een optimale hygiëne, maar bovendien is het ook gewoon een standaardvereiste voor iedere toiletomgeving. Onderzoek heeft uitgewezen dat ongeveer 50% van de vrouwen zelf papieren zakdoekjes meenemen voor het geval er geen toiletpapier voorhanden zou zijn. Dat cijfer is zo hoog omdat het gebrek aan toiletpapier nu eenmaal het voornaamste punt van irritatie is bij zowel mannen als vrouwen. Toiletrolhouders kunnen een oplossing bieden. Van klassieke WC-rolhouders tot aangepaste dispensersystemen: ook bij Kantinewinkel.nl is het allemaal te verkrijgen. Want een hygiënische kantine moet nu eenmaal ook over hygiënisch sanitair beschikken.

Traditionele WC-rolhouders voor toiletpapier met koker

In de eerste plaats hebben wij uiteraard ook gewone klassieke WC-rolhouders voor u beschikbaar. Dergelijke WC-rolhouders bieden ruimte voor een enkele rol toiletpapier dat steeds na verbruik vervangen dient te worden. De logica zegt dat de laatste gebruiker de rol hoort te vervangen – maar bij bezoekerssanitair gelden uiteraard andere regels. Dergelijke klassieke WC-rolhouders kunnen dan ook perfect dienst doen bij privé-sanitair of het toilet op een klein kantoor, waar sociale druk de toiletbezoekers nog verplichten tot ultieme hygiëne en de nodige portie vriendelijkheid voor de volgende toiletbezoeker.

Hoe dan ook zullen ook dan reserve wc-rollen aangeboden moeten worden. Een hygiënische oplossing hiervoor is door te werken met zogenaamde reserverolhouders. Een dergelijke reserverolhouder kan verschillende rollen toiletpapier op voorraad houden. Wij hebben bijvoorbeeld reserverolmodellen die 1, 2, 3 of 5 extra rollen toiletpapier kunnen opslaan. Stuk voor stuk gaat het om uiterst hygiënische oplossingen die direct contact zoveel mogelijk vermijden. Wanneer hygiëne hét criterium is grijp je bovendien best terug op onze MediQo-lijn met aangepaste dispensers, desinfectiezuilen en reinigingsalcoholvoorzieningen. Ook de reserverolhouders uit de MediQo-lijn zijn bovendien speciaal ontworpen om uiterste hygiëne te kunnen garanderen: ze zijn niet alleen makkelijk te verwijderen en te reinigen, maar ze voldoen bovendien ook nog eens aan de WIP-richtlijnen (Werkgroep Infectie Preventie).

Het comfort van klassieke wc-rolhouders in combinatie met reserverolhouders is dan wel groot, maar gaat het om een toilet met heel wat verloop, dan slaat het anonimiteitseffect wel heel snel toe en zullen deze klassieke enkelvoudige WC-rolhouders veel minder geschikt zijn. En in het geval van sanitair bij een bar, restaurant of kantine? Daar verwachten de bezoekers nu eenmaal de nodige service – en gelijk hebben ze. Ook daar zijn enkelvoudige klassieke WC-rolhouders veel minder geschikt. In dat geval zal een aangepast dispensersysteem de klus veel beter weten te klaren.

Dispensers

Wanneer heel wat toiletbezoekers eerder de regel dan de uitzondering is, dan is een dispensersysteem een beter aangewezen systeem. Dergelijke systemen hebben een veel grotere capaciteit, moeten minder vaak aangevuld worden, zijn uiterst hygiënisch en hebben een veel lagere kostprijs per vel toiletpapier (zie ook verder). Het zijn dan wel geen klassieke WC-rolhouders, maar dankzij de vele keuzemogelijkheden weten ook toiletpapierdispensers bij iedere sanitaire inrichting naadloos aan te sluiten.

Het type dispenser zal in de praktijk dan weer afhangen van het type toiletpapier, de beschikbare ruimte en het aantal bezoekers.

Traditionele dispensers

De traditionele wc-roldispensers vormen in feite een transitzone tussen de klassieke WC-rolhouders en de meer geavanceerde toiletpapier dispensers. Het zijn eigenlijk dispensersystemen voor klassieke rollen toiletpapier, waarbij de reserverolhouder intern werd ingebouwd. Hiermee verkrijgt men heel wat voordelen van duurdere dispensers, buiten dan de absurde capaciteitstoenames. Deze traditionele dispensersystemen zijn dan ook voornamelijk geschikt voor bars of kantines waarbij grote stormlopen achterwege blijven, maar waar dat tikkeltje extra comfort een absolute must is. Ook voor op kantoor of zelfs voor privégebruik zijn deze traditionele dispensers zeer geschikt, mede omwille van de handige comforttoename en de reductie van de vervangingstijd. Voor de prijs hoeft men het daarentegen niet te doen, aangezien deze in dezelfde lijn ligt als bij de klassieke WC-rolhouders.

Doprol toiletpapier dispensers

Doprol toiletpapier vertoont eigenlijk heel wat gelijkenissen met klassiek toiletpapier, buiten dat op het uiteinde een zogenaamde dop geplaatst is. Die dop zorgt ervoor dat het toiletpapier eenvoudig en stevig in de dispenser geklikt kan worden. Door de stevige dop kan iedere rol heel wat meer toiletpapier bevatten. Zo heeft iedere doprol voor de Santra dispenser bijvoorbeeld een lengte van 100 meter aan hoogwaardig toiletpapier. Wetende dat een dergelijke doprol toiletpapier dispenser twee doprollen kan bevatten, heeft een dergelijk systeem een capaciteit die maar liefst 13 keer groter is dan bij een klassieke toiletrol.

Coreless toiletpapier dispensers

Wanneer de verhoogde capaciteit van de doproldispensers nog niet volstaat, of wanneer de beschikbare ruimte een stuk kleiner is, dan komen de coreless toiletpapier dispensers in het verhaal. Deze rollen toiletpapier bevatten immers geen koker waardoor de rol volledig benut kan worden. Op een dergelijke coreless WC-rol zit logischerwijs dan ook heel wat extra toiletpapier. Binnen dit segment hebben we bijvoorbeeld modellen zoals de Qbicline 2-rolshouder of de coreless duo toiletpapierhouder die maar liefst twee coreless toiletpapierrollen kunnen bevatten.

De voordelen van een dergelijke coreless dispenser zijn dan ook niet min:

 • Twee rollen wc-papier voor optimale capaciteit;
 • Maximale capaciteit binnen een minimale oppervlakte;
 • Non-stopsysteem
 • De ingebouwde reserverol maakt reserverolhouders overbodig;
 • Bespaart t.o.v. traditioneel papier heel wat ruimte en arbeid:
 • Voorkom dat kartonnen kokers in de sanitaire ruimte achterblijven.

Jumbo toiletpapier dispensers

Zeggen we Jumbo, dan bedoelen we ook écht Jumbo. De Jumbo toiletrolhouders zijn voornamelijk geschikt voor sanitaire ruimten waar wel heel wat bezoekers over de (toilet)vloer komen. Vooral op grote locaties met drukbezochte toiletten vinden we de Jumbo toiletpapier dispensers erg vaak terug. De voordelen van klassieke toiletpapier dispensers worden hierbij gemaximaliseerd tot jumboformaten.

De Jumbo toiletpapier dispensers zijn verkrijgbaar in twee uitvoeringen:

 • Maxi Jumborol dispensers: De Maxi Jumborollen halen het maximale uit iedere rol. Een maxi Jumborol toiletpapier kan tot maar liefst 500 meter aan hoogwaardig toiletpapier bevatten, dat is tot 33 keer meer dan bij een klassieke toiletrol. Om het te visualiseren: dat is ruim vijf maal de lengte van het prestigieuze voetbalveld in Camp Nou. De Maxi Jumborol toiletpapier dispensers zijn verkrijgbaar in een groot aantal uitvoeringen en prijsklasses. Waar bijvoorbeeld de Maxi Jumborol toiletpapier dispensers van Mediclinics echt uitblinken op vlak van ultieme hygiëne en design, hebben wij ook echte prijsvechters zoals de zwarte Maxi Jumbo toiletpapierdispensers van Euro Products.
 • Mini Jumborol dispensers: Is maxi iets té maximaal? Dan zijn de Mini Jumborol toiletpapier dispensers waarschijnlijk beter aangewezen. De afmetingen van maxi jumborol dispensers kunnen nu eenmaal sterk oplopen, waardoor ze bijvoorbeeld minder geschikt zijn voor kleinere toiletten. Kleiner sanitair wil daarentegen niet perse zeggen dat er ook minder bezoekers over de vloer komen. Om de oppervlakte maximaal te benuttigen, zonder de kwaliteit van het sanitair te verminderen, hebben wij de Mini Jumborol dispensers opgenomen in ons assortiment. Deze dispensers worden over het algemeen gemaakt van hoogwaardig Rvs of kunststof en zijn, net als de Maxi Jumborol dispensers, makkelijk te reinigen, te onderhouden en bij te vullen. Iedere rol bevat ongeveer 200 meter aan toiletpapier, waarbij sommige dispensers tot zelfs twee rollen kunnen bevatten. In dat laatste geval kan zo een maximale lengte van 400 meter verkregen worden, waardoor de term ‘Mini’ eigenlijk heel verwarrend kan zijn.

Bulkpack dispensers

We zijn alleen verlekkerd op klassieke toiletrollen, maar in feite heeft Bulkpack toiletpapier heel wat voordelen. Bulckpack toiletpapier bestaat dan ook uit losse witte tissues die bovenop elkaar gestapeld worden. Dit heeft niet alleen hygiënische voordelen, maar bovendien heeft onderzoek ook aangetoond dat toiletbezoekers minder toiletpapier gebruiken wanneer de vellen afzonderlijk worden aangeboden. Minder toiletpapier staat dan weer gelijk aan zowel economische als ecologische besparingen. Een ander voordeel van bulckpack toiletpapier is bovendien dat de verpakking minder ruimte in beslag neemt en makkelijker op te stapelen is in uw opslagplaats. Speciaal voor dergelijk toiletpapier hebben wij ook aangepaste bulckpack toiletpapier dispensers opgenomen in ons assortiment. Deze dispensers zijn verkrijgbaar in RvS, RvS hoogglans en kunststof materiaal. Net zoals de andere dispensersystemen kunnen ook zij heel eenvoudig aan de muur bevestigd worden en zijn ze zeer makkelijk te onderhouden en bij te vullen.

Kantinewinkel.nl: voor de scherpste prijzen

Zoals steeds trachten wij de beste producten voor de scherpste prijzen aan te bieden. Dispensersystemen lenen zich daar hoe dan ook uitstekend toe, maar bovendien doet onze handige staffelkorting daar ook nog een schepje bovenop.

Om onze scherpe prijzen en de verschillen tussen de verschillende systemen aan te tonen maken we gebruik van een fictief voorbeeld. In dit voorbeeld nemen we een fictief zeer hoog dagelijks gebruik van 50 meter en nemen we ook de aankoopprijs van de dispenser (mits een afschrijftijd van drie jaar) in rekening. We kiezen steeds voor toiletpapier en een dispenser van gemiddelde prijs. Hiermee bekomen we een gemiddelde dagelijkse kostprijs van (exclusief staffelkorting waarbij je nog extra kan besparen):

Systeem

Gemiddelde kostprijs (excl. staffelkorting!)

Klassieke toiletrolhouder + traditioneel toiletpapier (excl. reserverolhouder)

€ 1,32 / dag of € 481, 80 / jaar

Traditionele dispensers

€ 1,33 / dag of € 485,45 / jaar

Doprol dispensers

€ 0,49 / dag of € 178,85 / jaar

Coreless dispensers

€ 0,87 / dag of   € 317,55 / jaar

Jumbo dispensers

€ 0,50 / dag of € 182,50 / jaar

Bulkpack dispensers

€ 0,94 / dag of   € 343,10 / jaar

 

Weet bovendien dat wij hierbij nog geen rekening hielden met onze staffelkorting, met de goedkopere beschikbare modellen én met het feit dat men in de praktijk minder toiletpapier gebruikt bij bijvoorbeeld een bulkpack dispenser. Hoe dan ook moge het duidelijk zijn dat de jaarlijkse kostprijs bij een dispensersysteem een pak lager is dan bij het traditionele toiletpapier. Het verschil kan jaarlijks tot maar liefst enkele honderden euro’s oplopen, afhankelijk van het totale gebruik.

Interesse in een van onze WC-rolsystemen? Weten welk systeem het best past bij uw bedrijfsproefiel? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een uitgebreid advies op maat van uw noden.