• Gratis verzending
    Bij bestellingen boven €150
  • Levering
    Betrouwbaar en snel
  • Super service!
    Staat voor u klaar!

Voordelen van Chocolademelk

Chocolademelk is een van de populairste dranken van Nederland en behalve dat het superlekker is, is het ook nog eens gezond, mits u er niet teveel van drinkt natuurlijk. Het heeft een positieve invloed op uw humeur en voorkomt bovendien diverse ziekten. In de negentiende eeuw werd het bijvoorbeeld gebruikt tegen verschillende maag- en leverziekten. Warme chocolademelk bevat meer antioxidanten – anitoxidanten is een verzamelnaam voor onder andere vitamine E en C, die men voornamelijk vindt in fruit en groenten - dan groene thee en rode wijn. Deze zorgen ervoor dat agressieve stoffen die zich in uw lichaam bevinden geneutraliseerd worden. Hierdoor vermindert de kans op kanker en hart- en vaatziekten. Let wel, deze effecten treden enkel op als chocolade verwarmd wordt. Tijdens de verwarming komen er namelijk meer antioxidanten vrij.
 
Van het drinken van warme chocolademelk wordt u slimmer: het vergroot uw intelligentie en de gezondheid van uw hersenen. Dit is te danken aan flavonoïden. Deze stoffen vindt men ook in groente en fruit en zorgen voor meer zuurstof in het bloed en een verbeterde bloedstroom. Het resultaat is dat u beter kunt nadenken en dingen onthoudt.

Bepaalde onderzoeken hebben aangetoond dat het zelfs beter is voor het herstel om chocolademelk te drinken in plaats van energy drinks. Het drinken van chocolademelk verlaagt uw bloeddruk met als resultaat dat het bloed makkelijker door uw aderen stroomt. Dit heeft dan ook weer te maken met de flavonoïden. Ook stimuleert chocolademelk het herstel van de spieren en zorgt het ervoor dat spieren zich sneller opbouwen na het sporten. Chocolademelk zit namelijk boordevol eiwitten en koolhydraten. Beperk u wel tot twee koppen chocolademelk per dag om niet teveel suiker en vet binnen te krijgen. Probeer bijvoorbeeld eens een halfvolle variant. 

Navigatie