Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Prijs
  1. 202
    203
Merk
  1. US Kofje (2)

US Kofje

Foto-tabel Lijst

2 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

2 artikel(en)

"

De koffiebonen van Ús Kofje kopen bij 4UStore

De koffie Ús Kofje van de Brandsma-branderij is een ode aan Friesland. Deze koffie werd in 2016 ontwikkeld, ter ere van het 125-jarige bestaan van Brandsma. Het plaatst Friesland en Leeuwarden, dat een jaar lang de titel van de culturele hoofdstad van Europa mocht dragen, in de kijker. De Friese ingetogenheid werd voor een keer aan de kant geschoven. In de plaats daarvan kwam er de koffie Ús Kofje. Het is een bewijs dat de Friezen best trots mogen zijn op wat ze in hun provincie, hun mienskip, kunnen realiseren.

Over Ús Kofje Brandsma

De Friese trots is niet het enige waaraan u de koffie Ús Kofje kunt herkennen. Het gaat om een rijke slow-koffieblend die gebrand is in de plaatselijke, kleine en ambachtelijke branderij. Deze koffiebonen worden telkens in kleine batches gebrand en geroosterd. Pas na het roosteren worden ze geblend. De smaak is puur, toegankelijk en een tikkeltje eigenzinnig. Het doet dan ook sterk denken aan de typische Fries. Het is verkrijgbaar in twee blends: Ús Kofje Koffie 2018 en Ús Kofje Espresso 1893. De Ús Kofje Koffie 2018 heeft een medium body, een zoete en volle smaak en is herkenbaar aan de tonen van noten en donkere chocolade. De Ús Kofje Espresso 1893, een verwijzing naar het oprichtingsjaar van Brandsma, is dan weer pittig en krachtig. Tonen van donkere chocolade zijn ook bij deze blend aanwezig, maar drijven op een krachtige en zoete smaak die overheerst.

Meer dan alleen de koffiebonen Ús Kofje Brandsma

Onder de merknaam Ús Kofje Brandsma worden niet alleen koffiebonen op de markt gebracht, maar ook bijpassende suikersticks, servies en melkcups. Daarnaast brengt men ÚS TEE uit, biologische fairtradethee met een minstens even bijzonder verhaal. Recent voegde men biologisch afbreekbare koffiecapsules aan het assortiment toe. Deze koffie met een Frysk karakter zijn gemaakt op basis van mais en suikerriet in plaats van bauxiet (voor aluminium), steenkool en aardolie (voor plastic). Een aantal van deze producten van Ús Kofje Brandsma zijn ook bij ons te vinden, maar laat u zich zeker niet beperken tot een merk. Ontdek bijvoorbeeld ook andere merken op de onderstaande pagina's.

"