Lentegerechten: 5 lichte en frisse recepten voor het nieuwe seizoen

Lentegerechten: 5 lichte en frisse recepten voor het nieuwe seizoen
"

De lente is aangebroken en dat wil zeggen: tijd om de donkere wintermaanden achter ons te laten en het nieuwe seizoen culinair te verwelkomen. De dagen worden langer, de zon schijnt vaker en verse ingrediënten komen weer in overvloed voor. We barsten van de inspiratie en delen vijf heerlijke lenterecepten die niet alleen licht en gezond zijn, maar die ook uitblinken op het gebied van smaak en kleur. Laat je inspireren en maak van jouw lentemaaltijden een waar feest! De onderstaande benodigdheden zijn altijd voor vier personen.

1. Komkommersalade met kruidenzout en gegrilde kip

Dit is een verfrissende salade die perfect past bij de zonnige lentedagen. Het kruidenzout geeft een subtiele, hartige touch aan de knapperige komkommer, terwijl de gegrilde kip voor de nodige energie zorgt.

Benodigdheden:

Instructies:

  1. Meng in een kom de wittewijnazijn, olijfolie, suiker en kruidenzout tot een dressing.
  2. Voeg de komkommerplakjes toe en schep goed om. Laat de salade 10 minuten marineren in de koelkast.
  3. Bestrijk de kipfilets met zonnebloemolie en bestrooi met paprikapoeder, zout en peper.
  4. Grill de kipfilets in een pan tot ze goudbruin en gaar zijn. Snijd het vervolgens in plakjes.
  5. Serveer de komkommersalade met de gegrilde kip en garneer met verse dille.

2. Gemarineerde satéspiesjes met kokosrijst

Deze satéspiesjes zijn eenvoudig te maken en zitten boordevol smaak, wat volledig te danken is aan de Conimex Marinademix. Serveer het met romige kokosrijst en wees zeker van een complete maaltijd die zowel de lentekriebels loslaat als de maag vult.

Benodigdheden:

Instructies:

  1. Meng de Conimex Marinademix met ketjap en olie in een kom. Voeg de kipblokjes toe en laat minimaal 30 minuten marineren.
  2. Rijg de kip aan de spiesen en grill ze 8-10 minuten op middelhoog vuur. Draai de spiesjes regelmatig om.
  3. Kook intussen de basmatirijst in kokosmelk en zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Serveer de satéspiesjes met de kokosrijst en een frisse salade.
"