Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Vegetarisch
  1. Ja (14)
Prijs
  1. 25
    108
Merk
  1. Côte D'Or (6)
  2. Côte d'Or (10)

Côte d'Or

Foto-tabel Lijst

1-12 of 16

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Foto-tabel Lijst

1-12 of 16

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Uw favoriete Côte d'Or-reep kopen bij 4UStore

Côte d'Or is een groot chocolademerk dat natuurlijk bekend is omwille van hun lekkere Chokotoffs, terwijl ook de chocoladetabletten en de pralines van het merk met het olifantje heel geliefd zijn. Hetzelfde kunnen we natuurlijk zeggen over de Côte d'Or-reep. De Côte d'Or-reep is een compacte chocoladereep met een krachtige vulling. Deze repen zijn ideaal voor onderweg en kunnen bijvoorbeeld worden verkocht in automaten, wegwinkels en krantenwinkels. De Côte d'Or-reep kent talloze verschijningsvormen en eenieder heeft vast een eigen favoriet.

De online shop voor uw Côte d'Or-reep

Bij Kantinewinkel kunt u vrijwel iedere Côte d'Or-reep aanschaffen. Het gaat daarbij uiteraard om de klassiekers als de reep Puur, de reep Melk en de reep Melk Nootjes, maar daar laten we het zeker niet bij. Ook repen met een pralinevulling, met een banaanvulling, met een pistachevulling en met een vanillevulling zijn bijvoorbeeld bij ons te verkrijgen. Een heel geliefde keuze is Côte d'Or Advocaat. Côte d'Or Advocaat is een reep die werd gevuld met een verrukkelijke crème van advocaat. Deze advocaat komt in een jasje van Cocoa Life-gecertificeerde chocolade. Net als bij iedere andere Côte d'Or-reep bevat Côte d'Or Advocaat net voldoende chocolade om er onderweg van te snoepen. En dat terwijl de hersluitbare verpakking het ook mogelijk maakt om in meerdere keren van de reep Côte d'Or Advocaat te genieten.

Is Côte d'Or Belgisch?

Indien u kiest voor een Côte d'Or-reep als Côte d'Or Advocaat kiest u voor een van oorsprong Belgisch product, hoewel de naam verwijst naar de Goudkust of het huidige Ghana. Het zijn namelijk de avontuurlijke Belgen die door hun strapatsen in Afrika kennismaakten met nieuwe smaken. En zo ontstond in 1883 het merk Côte d'Or. Is Côte d'Or Belgisch? Eigenlijk wel. Dat hebben we te danken aan de Belg Charles Neuhaus. Door deze chocolatier is Côte d'Or Belgisch geworden.

Het merk is dan ook nauw verweven met de Belgische en zelfs met de Congolese geschiedenis. Toen de cacaotoevoer tijdens de Tweede Wereldoorlog stokte, werd de zogeheten Congobar op de markt gebracht. De Congobar was een chocoladereep van een inferieure kwaliteit, maar men wilde de benaming chocolade niet aan een slechte kwaliteit linken. De Belgen willen dan wel een inferieure Congobar maken, maar slechte chocolade? Dat echt niet. In de jaren zestig groeide het bedrijf uit tot een gediplomeerde leverancier van het Belgische Hof. Leopold III van België bleek namelijk een echte snoeper te zijn, iets wat onder meer de Russische dichteres Francesca Erik en de kunstschaatsster Liselotte Landbeck van dichtbij konden ervaren.

Is Côte d'Or Belgisch? Als u het aan een historicus vraagt, zal hij daar zeker bevestigend op antwoorden. Toch is Côte d'Or Belgisch noemen op dit moment eigenlijk niet meer helemaal correct. In de jaren tachtig kwam het bedrijf in handen van Jacobs Suchard, dat in de jaren negentig voor een groot deel werd overgenomen door Philip Morris' Kraft General Foods. Sinds 2012, bij de overname van Kraft Foods, is het een onderdeel geworden van Mondelēz International, het bedrijf achter onder meer Stimorol, Toblerone, Milka en LU. Dit is een Amerikaans bedrijf met het hoofdkantoor in Deerfield. Hierdoor is Côte d'Or Belgisch noemen tegenwoordig niet meer juist. Maar vanuit historisch oogpunt is Côte d'Or Belgisch en dat zal altijd zo blijven.

Meer dan alleen een Côte d'Or-reep kopen bij 4UStore

Met smaken als Côte d'Or Advocaat en Hazelnoot is het goed te begrijpen dat velen houden van de Côte d'Or-reep. Toch kunt u bij ons meer dan alleen de Côte d'Or-reep kopen. Wij verkopen nog talloze andere producten die onder deze merknaam worden verkocht. En uiteraard laten we ons niet beperken tot enkel dit merk. Ook andere chocoladeproducten van Mondelēz International zijn bij ons te verkrijgen.