Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

  • 0117-454007
  • info@kantinewinkel.nl
  • Klantenservice bereikbaar: ma - vrij 08:00 tot 17:00u

Côte d'Or

Foto-tabel Lijst

3 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

3 artikel(en)

Cote d or chocola kopen bij 4UStore

Cote d or chocola is een van oorsprong Belgisch product waarbij een trotse olifant de kracht van de chocolade uitstraalt. De Cote d or chocola wordt overal ter wereld gesmaakt en is verkrijgbaar met diverse vullingen en in velerlei uitvoeringen. De Cote d or chocola is heerlijk voor het maken van allerhande bereidingen, maar natuurlijk verkopen ze ook gewoon goed in de kantine of via vendingautomaten.

Verschillende soorten Cote d or chocola

De Cote d or chocola is in talloze producten verwerkt, gaande van chocoladetabletten tot pralines, repen, chokotoffs, smeerpasta en een uitgebreide eindejaarscollectie boordevol olifantjes. Op deze pagina vindt u natuurlijk de Cote d or repen terug. Deze Cote d or repen komen in verschillende smaken zoals melkchocolade met hazelnoot of pure chocolade met hazelnoot en met de meest uiteenlopende vullingen zoals truffel, praliné, banaan, advocaat, pistache of vanille. Ten slotte zijn er ook de Zero Cote d or repen. Deze Cote d or repen worden ijskoud gegeten en staan garant voor rillend smaakgenot.

Het verhaal achter de Cote d or chocola

De Cote d or chocola is al sinds 1883 verkrijgbaar. De naam verwijst naar de Goudkust van het huidige Ghana, waar de cacaobonen vandaan komen. Op de majestueuze olifant was het echter wachten tot 1906, toen hij voor het eerst helemaal geflankeerd door drie piramides en een palmboom verscheen. In de volksmond werd het dan ook "chocolade met het olifantje" genoemd. Het waren mooie tijden. In 1911 volgde de beroemde witgouden verpakking met daarin twee Cote d or repen. Tot op heden zijn deze Cote d or repen nog steeds verkrijgbaar. Het duurde vervolgens tot 1935 tot Cote d or chocola echt internationaal doorbrak. Dat had het te danken aan de Wereldtentoonstelling in Brussel waar de Cote d or chocola, net zoals de feestelijke 50ste verjaardag van Kongo-Vrijstaat en het Belgische kolonialisme, onder de aandacht werd gebracht. Het was de beste der tijden, het was de slechtste der tijden. Hoe dan ook: al snel werd de Cote d or chocola overal ter wereld ingekocht en kende het bedrijf een snelle groei.

Toch werd de Cote d or chocola niet altijd onder dezelfde naam uitgebracht. In 1940, toen België bezet werd door zijn Duitse buren, lukte het niet langer om de Ghanese cacao in te voeren. Daarom werd er een beroep gedaan op Congolese chocolade die van mindere kwaliteit was. Het was de naam Cote d or chocola niet waardig en dus werd het onder de naam Congobar op de markt gebracht. Een knipogende stereotype Congolees met een olifantenhoed prijkte op het logo. Na de Tweede Wereldoorlog kwam de Cote d or chocola gelukkig gewoon terug en werd het groter dan ooit tevoren.

Andere chocolade kopen bij 4UStore

Als online chocoladegroothandel hebben we een ruim assortiment chocoladeproducten van uiteenlopende producenten. Het gaat dan bijvoorbeeld om de chocolade van Milka en Lion, merken met minder imposante dierenlogo’s die desondanks toch wel te smaken zijn. Neem een kijkje op onderstaande pagina's waar u nog meer chocoladeproducten aantreft.