Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Prijs
  1. 23
    61
Merk
  1. Merkloos (3)
  2. TakeAware (3)

Draagtassen

Foto-tabel Lijst

6 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

6 artikel(en)

Plastic tasjes kopen bij 4UStore

Het gebruik van plastic tasjes zit de laatste jaren in een dalende lijn. Veel heeft te maken met het verbod op gratis plastic tasjes in de winkel. Aan de kassa moet je dan ook een ontmoedigende bijdrage vragen voor het gebruik van deze plastic tasjes.

Plastic tasjes tegen betaling aanbieden

In tegenstelling tot wat men soms denkt, zijn plastic tasjes in Nederland niet verboden. Wat wel verboden is, is ze zomaar gratis weggeven. Omdat er sprake moet zijn van een voldoende prikkel, wordt een richtbedrag van € 0,25 of meer aangeraden. Deze reglementering is ook van toepassing op biologisch afbreekbare plastic tasjes. Wil je toch nog steeds gratis draagtassen weggeven? Neem dan ook even een kijkje in ons aanbod aan stoffen of papieren draagtassen.

In sommige gevallen mag je de plastic zakjes toch gratis weggeven

Ondanks het verbod op gratis plastic tasjes, heeft de wetgever toch een aantal uitzonderingen voorzien. De wettekst voorziet bijvoorbeeld een eerste uitzondering voor plastic draagtasjes die etenswaren moeten beschermen. Het gaat om bescherming tegen vervuiling of ziekteverwekkers. Denk bijvoorbeeld aan het verpakken van fruit of groenten of het inpakken van rauw vlees, vis of gevogelte dat anders zou kunnen uitlekken. Hiernaast mag je nog steeds gratis plastic tasjes uitdelen indien je voedselverspilling tracht tegen te gaan. Denk bijvoorbeeld aan het inpakken losse broodjes.  De door ons aangeboden plastic tasjes voldoen alvast aan die vereisten.

Meer informatie over het verbod op gratis plastic tasjes en de uitzonderingsbepaling vind je op de website van de Rijksoverheid. Heb je vragen over de door ons aangeboden plastic tasjes, bijvoorbeeld met betrekking tot de dikte ervan en de geschiktheid voor het gratis uitdelen ervan? Contacteer dan gewoon even onze klantendienst waar we jou graag van extra info voorzien.