Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Prijs
  1. 24
    48
Merk
  1. Merkloos (4)
  2. TakeAware (5)

Snackzakken

Foto-tabel Lijst

9 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

9 artikel(en)

Puntzak kopen bij 4UStore

Een puntzak kan je gebruiken voor frieten maar kan ook dienst dan als een snackzak. Dergelijke snackzakken zijn dan ook gemaakt van een stevig papier en kennen een aantal belangrijke functionele eigenschappen. Bij 4UStore vind je snackzakken in diverse formaten en uitvoeringen, opdat je steeds een handige puntzak vinden kan. Onze staffelkorting is uiteraard ook op ons assortiment snackzakken van toepassing. Hieronder lees je meer over de puntzak en de kenmerken ervan.

Wat is een puntzak?

Een puntzak is eigenlijk een typische snackzak uit Nederland en België. Soms vinden we het ook in andere landen terug, maar nergens zo vaak als hier. De puntverpakking is een traditionele verpakkingsvorm gemaakt van papier. De snackzak heeft een diameter van tien tot zelfs zestig centimeter en komt in diverse soorten papier en met verschillende papierdikten. Ook voor de snackzakken die in deze webwinkel verkrijgbaar zijn, is dit het geval.

Waarvoor gebruik je deze snackzakken?

In een ver verleden werd de puntzak door kruideniers gebruikt. Zij deden er dan bloem of suiker in. Tegenwoordig bestaan daarvoor handigere oplossingen. De puntzak is wel nog steeds heel populair in de fastfoodbranche en om bepaalde specerijen te verpakken. Een typisch voorbeeld van het gebruik van een puntzak is het serveren van friet en snacksaus in Nederland en België. In België gebruikt men zo’n snackzak ook veelvuldig voor de verkoop van smoutebollen. Ook voor schepsnoep wordt de puntverpakking veelvuldig gebruikt, hoewel daar steeds vaker voor een plastic puntzak wordt gekozen. En in het buitenland? In Groot-Brittannië zien we de typische Fish and chips ook al eens in een puntzak verschijnen.

De voordelen van een snackzak

Een puntzak heeft veel voordelen te bieden. Het is een ideale manier om bulkproducten te verpakken, terwijl de kegelvorm heel licht is maar toch sterk. De kegelvorm laat zich ook eenvoudig inpassen en stapelen. Voor het eten van snacks is de grote opening dan ook weer ideaal, terwijl de snackzak ook nog eens een isolerende werking heeft. Zo blijft het eten extra lang warm.