Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Prijs
 1. 1
  48
Merk
 1. Spontex (3)
 2. Vileda (2)
 3. Wecoline (13)
Type schoonmaakmateriaal
 1. Spons (16)

Sponzen

Foto-tabel Lijst

1-12 of 18

Pagina:
 1. 1
 2. 2

Foto-tabel Lijst

1-12 of 18

Pagina:
 1. 1
 2. 2

Spons kopen bij 4UStore

Een spons is een ideaal schoonmaakmiddel voor de dagdagelijkse reiniging. Dit is zo omdat het zeer eenvoudig vloeistoffen op kan nemen. Soms wordt de spons voorzien van extra toevoegingen voor specifieke doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan een groene schuurlaag om hardnekkig vuil te kunnen verwijderen.

De verschillende soorten sponzen

In het verleden gebruikte men voor dit doel de overblijfselen van sponsdieren, waaraan de spons dan ook z’n naam heeft ontleent. Tegenwoordig is een spons meestal gemaakt van viscose, een flexibele stof met ruime vezels die het water goed vasthouden en een goede opzwelling van de spons garanderen. Toch zijn er ook speciale varianten mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan de autospons die krassen moet voorkomen of de vlekkenspons dat voornamelijk het verwijderen van vlekken tot doel heeft. Hiernaast moet je weten dat ook vandaag de dag een organische spons kopen mogelijk is. Het gaat dan meestal om sponzen op basis van de sponskomkommer, hoewel je in Oriëntaalse winkeltjes zeker ook andere varianten vinden zal.

Schuurspons kopen bij 4UStore

De schuurspons wordt voornamelijk gebruikt in de keuken, maar kan je ook voor andere doeleinden gebruiken. Het kan eveneens als een klassieke spons worden gebruikt, dankzij de zachte sponslaag. De spons is hierbij meestal gemaakt van viscose. Boven de spons werd vervolgens een schuurlaag aangebracht. Deze schuurlaag moet helpen hardnekkig vuil te verwijderen.

Weet wel dat de benaming schuurspons tegenwoordig heel ruim wordt geïnterpreteerd, waardoor niet elke schuurspons nog een echte spons is. Neem bijvoorbeeld de stalen schuurspons dat eigenlijk enkel bestaat uit staaldraad en helemaal geen water opneemt. Ook de sponsjes van Jex, al dan niet voorzien van interne zeep, kennen gelijkaardige eigenschappen. We hoeven vast niet te zeggen dat je zo’n spons niet mag gebruiken voor het reinigen van de wagen?

Een eenvoudige spons kopen of toch een bijzondere variant? Neem dan een kijkje in het assortiment van 4UStore.