Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Prijs
  1. 9
    10
Merk
  1. Betra (1)

Zeem

Foto-tabel Lijst

1 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

1 artikel(en)

De zeem is het handigste materiaal bij het schoonmaken van een raam of glaswerk. Deze doek heeft de mogelijkheid extra veel water in zich op te nemen. Hierdoor zullen er minder snel water resten achterblijven op een spiegel of raam waardoor er dus ook minder strepen zullen ontstaan. Daarnaast zijn deze zemen ook goed voor het opnemen van vuilte en stof van meubels. 

Zeem kopen bij 4UStore

Er zijn zo van die schoonmaakmaterialen die eigenlijk nooit mogen ontbreken. Een zeem, ook wel eens een zeemvel of een zeemlap genoemd, is daar een mooi voorbeeld van. Het kan voor verschillende toepassingen worden gebruikt en kent een aantal bijzondere eigenschappen. Bij 4UStore kan je jouw zeem kopen in een voordelige grootverpakking. Ideaal voor bedrijven, kantines of grootkeukens die op deze manier willen besparen. Want steeds is onze staffelkorting van toepassing.

Een zeem kopen? Maar wat is een zeem nu net?

Een zeem is eigenlijk een zachte lap. De zachte lap werd gemaakt van zeemleer of van synthetische stoffen. Vroeger gebruikte men bijvoorbeeld gemsleer van dierlijke oorsprong. Niet zo prettig voor de gems, die in de alpenweiden tot rust hoopt te komen. Daarom wordt de zeem op basis van gemsleer steeds vaker vervangen voor synthetische materialen die net hetzelfde doel dienen, hoewel velen blijven vasthouden bij het echte zeemleer. Dit zou immers toch een aantal eigenschappen hebben waar synthetische varianten niet aan kunnen tippen. Een zeem kopen op basis van leer of eerder een synthetische zeem kopen? Die afweging dien je zelf te maken.

Voor welke toepassingen een zeem kopen?

Een zeem kopen doe je natuurlijk niet zomaar. Gelukkig moet je geen zeem kopen voor een enkel klusje.  Het kent dan ook een eigen toepassingsgebied. Zo kan je de zeem gebruiken voor het schoonmaken van gladde voorwerpen of voor het drogen ervan. Denk bijvoorbeeld aan eenvoudige reinigingstaken zoals het schoonmaken van een tafel of een keukenoppervlak. Nadien even uitwringen en klaar. Hiernaast kan je ook een zeem kopen voor andere schoonmaaktaken. Denk onder andere aan het gebruik van een zeem bij glasbewassing.

Waarom een zeem kopen: de unieke kenmerken ervan!

Waarom een zeem kopen? Omdat een zeem een aantal kenmerken heeft waar andere schoonmaakmaterialen niet aan kunnen tippen. Het voornaamste kenmerk is zijn absorptiegraad. Een zeemvel kan immers veel vocht opnemen. Hiernaast kan je het ook weer eenvoudig uitwringen. Dit maakt het eveneens hygiënischer. Niet voor niets gebruikte men vroeger zo’n zeem in wielrennersboeken. Ideaal om het zweet af te voeren. Tegenwoordig zijn er ook hier alternatieven. Louter voor het wielrennen een zeem kopen is dan ook niet langer een goed idee.