Onze andere webshops

Luchtverfrissers

Foto-tabel Lijst

1-12 of 52

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Foto-tabel Lijst

1-12 of 52

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Niets verschrikkelijker dan vieze geurtjes. Ze leiden de aandacht af van wat er echt toe doet en laten onverbiddelijk een desastreuze indruk na. Luchtverfrissers kunnen op dat vlak echt wonderen verrichten. De essentie zit zich echter in de juiste geur voor de juiste plaats en op het juiste moment. Hoe je dat allemaal klaarspeelt en welke luchtverfrissers het best aangewezen zijn? We helpen je graag verder.

Breng stank op de knieën met onze luchtverfrissers 

Er zijn heel wat luchtverfrissende dispensers op de markt, sommigen zijn automatisch – anderen dan weer handmatig. Voor welk systeem je kiest hangt uiteraard af van het praktisch toepassingsgebied.

Een chauffeur, een pakjesbezorgdienst of gewoon een verkoper die de baan opgaat: voor hen allen is het aangeraden om de wagen fris te laten ruiken. Voor hen is in dat geval een speciaal wagensysteem aangewezen. Een dergelijke houder kan je gewoon vastklikken op de ontluchtingsopening van de wagen en blijft stevig vastzitten. Aangezien het bovendien gaat om een kleine oppervlakte en het van belang is om de nodige bescherming te bieden tegen geurenblindheid, is het assortiment aan luchtverfrissers voor de wagen veel beperkter. Wij bieden bijvoorbeeld twee soorten geuren aan (navulling plus houder): vanille en de frisse geur van natuur en een kolkende waterval.

Voor sanitaire ruimtes is het aanbod dan weer veel uitgebreider. Voor welk type luchtverfrisser je best kiest zal hier onder meer afhangen van het type sanitair. Een gespatieerde sanitaire ruimte waar heel wat toiletbezoekers langskomen, zal sowieso nood hebben aan een automatische luchtverfrisser. De frisse geur moet bovendien ook bezoekers de nodige waarborgen verschaffen over de netheid, betrouwbaarheid en hygiëne van jouw onderneming. Voorbeelden zijn de automatische luchtverfrissers uit de Qbicline, de Plasticline of de Oxygen luchtverfrissers. Gaat het om sanitair waarbij hygiëne echt belangrijk is, bijvoorbeeld bij een tandarts, voedselverwerkingsbedrijf, restaurant of in een ziekenhuis? Dan is de Mediqoline het best aangewezen. De luchtverfrissers uit de Mediqoline helpen het overdragen van micro-organismen efficiënt tegen te gaan, kunnen volledig gereinigd worden en voldoen bovendien ook aan de WIP-richtlijnen (Werkgroep Infectie Preventie).

Gaat het dan weer om een eenzaam toilet, bijvoorbeeld horende bij een individuele kantoorruimte? Dan is een automatische luchtverfrisser uiteraard overbodig. In dat geval kan een losse luchtverfrisser volstaan (bv. in spuitbusformaat).

Als laatste categorie hebben we dan weer de trage geurverspreiders die werken aan de hand van een vochtige lont. Een mooi voorbeeld daarvan is de Airwick DecoSphere luchtverfrisser. We noemen een dergelijk systeem semiautomatisch aangezien ze enerzijds niet vallen onder de categorie automatische dispensers maar anderzijds wel regelbaar zijn door de opening aan te passen. Dergelijke semiautomatische systemen zijn geschikt voor plaatsing in een kantoor of wachtzaal. Het voordeel ervan is dan ook dat ze niet storen en uiterst lang meegaan (tot maar liefst zes weken). Echter worden ze best niet geplaatst in de buurt van kinderen of huisdieren, aangezien het parfumerend goedje maar beter niet in een nieuwsgierig kindermondje terechtkomt.

Voor welke geur kies je ?

De keuze voor een geschikt systeem is één zaak, uiteraard zal het de geschikte geur moeten zijn die het verschil zal maken. Welke geur het best aangewezen is hangt, net zoals bij de luchtverfrissers zelf, af van heel wat factoren.

In de eerste plaats zal de grootte van de ruimte een rol spelen. Een wagen of klein sanitair heeft het probleem dat ons reukorgaan te snel verzadigd zal worden, met geurblindheid als onaangenaam gevolg. In dat geval moet gekozen worden voor frisse maar subtiele geuren, die variëren over het algemeen tussen houtachtige en bloemige tinten. Voorbeelden zijn Lemon, Lime, Citrus, Floral Bouquet en Country Garden (alhoewel die laatste beter past in een vrouwen- dan in een mannentoilet). Deze navullingen geven immers een verfrissend effect zonder de ruimte aromatisch te verzadigen. Gaat het om een groter sanitair? Dan zijn sterkere geuren ook welkom, denk hierbij bijvoorbeeld aan Eucalyptus.

Staat een warm gevoel centraal, bijvoorbeeld in de ontvangsthal van een bedrijf? Dan wordt best gekozen voor warme geuren. Dergelijke warme geuren vinden we voornamelijk in het spectrum houtachtige geuren en oriëntaalse geuren. Fruitige en bloemige geuren zijn hoe dan ook not done omdat zij doen denken aan het ‘fris en koel’ sanitair. Voorbeelden van geschikte geuren zijn Oriental, Asia en South America. Gaat het om een hotelkamer? Dan zijn warme geuren inderdaad ook welkom, maar is de geur van vers linnen misschien nog beter aangewezen. Een dergelijke geur geeft immers niet alleen een warm en welkom gevoel, maar laat mensen ook een hoger gevoel van netheid beleven.

De laatste categorie aan geuren zijn de bloemige geuren. Bloemige geuren zijn in de eerste plaats echt vrouwengeuren. In bijvoorbeeld een vrouwentoilet worden ze wel geapprecieerd, maar bij mannensanitair is dat niet steeds het geval. Een nagelsalon? Niets mis met bloemige geuren. Het sanitair van een voetbalbar? Beter niet. Voorbeelden van dergelijke geuren zijn: Timeless Country Garden, Floral Bouquet of Summer Fresh.

Niet alleen natuurlijke geuren: ook natuurvriendelijke producten

Frisse natuurgeuren etaleren zonder ook zelf inspanningen te doen om natuurbehoud te garanderen, het zou nogal hypocriet zijn. Uiteraard kiezen wij niet voor het bewandelen van wegen boordevol hypocrisie, integendeel. Zoals steeds maken wij de oprechte keuze voor milieuvriendelijke alternatieven die toch doen wat ze horen te doen. Hoe we dat ook in het geval van luchtverfrissers klaarspelen? We vertellen het graag in geuren en kleuren.

In de eerste plaats beschikken wij over aangepaste milieuvriendelijke dispensers. Deze dispensers zijn letterlijk het neusje van de zalm als het aankomt op automatische luchtverfrissers. Een voorbeeld van een dergelijke milieuvriendelijke automatische dispenser is de Rubbermaid LumeCel Microbust luchtverfrisser dispenser. Deze dispenser werkt niet op batterijen en hoeft helemaal niet aangesloten te worden op het elektriciteitsnet. Hoe deze automatische luchtverfrisser dan aan zijn energie komt? Dankzij een knap staaltje technologie: zijn LumeCel. Deze LumeCel is een revolutionaire oplossing die licht omzet in groene energie, als de geur van heiligheid. In tegenstelling tot gewone zonnecellen die hun energie enkel halen uit natuurlijk zonlicht kan de LumeCel uit iedere vorm van licht energie halen, ongeacht of het natuurlijk of kunstmatig licht betreft. De dispenser laadt dan ook gewoon op telkens het licht in het sanitair aangaat en kan bij een volle batterij nog 30 dagen lichtloos mee. Ideaal voor het milieu én voor de energiefactuur. Bovendien heb je ook geen problemen met het opladen van batterijen of het aansluiten via een netsnoer. Handig, groen en efficiënt: een heerlijke combinatie.

Een ander merkwaardig exemplaar in ons assortiment is de Microburst automatische luchtverfrisser dispenser. Zijn sober design in combinatie met zijn Microburst-navullingen (micromoleculen die de uitstoot van ozonlaagvernielende gassen drastisch reduceren) heeft bovendien nog een extra capaciteit: zijn instelbaar systeem. Zijn spraytijd kan niet enkel ingesteld worden tussen 1 en 60 minuten, maar bovendien kan hij ook op vaste dagen uitgeschakeld worden (bv. tijdens het weekend of op feestdagen) en dat voor een ultieme energiebesparing. Een knap staaltje vernuft in een sober design, gelijkgeschakeld met een volslagen energiezuinig en -besparend model, want ook energiebesparing hoeft niet saai te zijn.

Een ecologische en milieuvriendelijke dispenser is één zaak, maar alle moeite zou dan weer tevergeefs zijn mochten de navullingen die visie niet volgen. Weet alvast dat de door ons aangeboden navullingen voldoen aan een hele resem wettelijke vereisten én bovendien ook die kleine extra inspanningen doen. Zo maken de Rubbermaid T-cell navullingen bijvoorbeeld geen gebruik van schadelijke drijfgassen (ozonlaagvernielende gassen), maakt de Kimberly Clark luchtverfrisser om exact dezelfde redenen gebruik van een intern pompsysteem, kozen we voor extra kleine verpakkingen met een maximale inhoud en opteren we voor Microburstsystemen die gebruik maken van micromoleculen om de uitstoot van schadelijke gassen tot het minimale te beperken. Stuk voor stuk voorbeelden van onze unieke visie op zowel mens als milieu. Een visie waarvan wij hopen dat ook u die oprecht deelt. Het resultaat? Een heerlijke en natuurlijke geur, zonder dat je de bron ervan hoeft te beschadigen.

Ultieme luxe met aangepaste ventilatorsystemen

Wanneer enkel het beste luchtverfrissysteem is aangewezen – of wanneer jouw klanten écht belangrijk zijn en je hen liefst een uiterst luxueus gevoel wenst te bezorgen – dan is een luxueus dispensersysteem inderdaad aangewezen. Een voorbeeld hiervan is de Qbicline luchtverfrisser. Deze luchtverfrisser combineert uiterste eenvoud met een sierlijk spel van vormen, lijnen, vlakken en verhoudingen. Zijn strakke en gelijke look weet in ieder sanitair voor een waarlijke verrassing te zorgen. Een luxueus resultaat dat overal een echte meerwaarde weet te vormen, dat moet wel de Qbicline automatische luchtverfrisser zijn.

Zit er een geurtje aan?

Aan al onze luchtverfrisser dispensers en -navullingen zitten alleen heerlijk positieve geurtjes, als rozengeur en manenschijn. We erkennen van ieder model de voor- en de nadelen, dat mag zeker zijn. Uiteraard hangt de uiteindelijke keuze af van de locatie, de grootte van de ruimte, de wensen, de vereisten, de energie-efficiëntie en de milieuvriendelijkheidsvoorwaarden. Bovenstaand overzicht moet je in de eerste plaats een eerste inzicht geven in onze handmatige, semiautomatische en automatische luchtverfrisser dispensers én hun navullingen. Zoals steeds hebben wij getracht op een objectieve wijze iedere situatie of wens aan een geschikt model te linken. Uiteraard erkennen wij dat iedere situatie in de praktijk volkomen uniek is. Twijfel je nog steeds over jouw unieke situatie? Neem dan gerust contact met ons op zodat wij ook een advies op maat kunnen formuleren.