Onze andere webshops

Zeepdispensers

Foto-tabel Lijst

1-12 of 22

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Foto-tabel Lijst

1-12 of 22

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Handhygiëne wordt steeds belangrijker, dat kunnen verschillende onderzoeken beamen. Niet alleen lopen werknemers de meeste ziekten op door een gebrekige handhygiëne, bovendien zijn onze handen nu eenmaal ook de grootste verspreiders van dergelijke ziektekiemen. De handen tijdig reinigen verhelpt de overdracht van schadelijke bacteriën. Zeepdispensers schikken zich daar uitstekend toe aangezien ze, in tegenstelling tot het ouderwets los stuk zeep, direct contact vermijden. Onze zeepdispensers zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, uitvoeringen (klassieke dispensers, drukdispenser, no-touch zeepdispensers), bevestigingsmethoden (inbouw, opbouw), prijsklassen (gaande van iets meer dan een tientje tot professionele zeepdispensers van enkele honderden euro’s) en materialen (RvS, aluminium, kunststof).

Handhygiëne is belangrijk

Dat een geschikte handhygiëne belangrijk is, dat weten we vast wel allemaal. Toch geeft onderzoek aan dat we het in de praktijk niet zo nauw nemen met onze handhygiëne. Zo geeft één op vijf werknemers toe dat ze regelmatig hun handen niet met zeep wassen na een toiletbezoek. En alhoewel iedereen weet dat het van groot belang is om de handen te wassen na ieder toiletbezoek, blijkt dat men dat toch helemaal niet zo vaak doet. In opdracht van het bedrijf Berendsen werd dan ook een praktijkanalyse uitgevoerd waaruit bleek dat niet minder dan zes op de tien (!) werknemers hun handen niet wast na een toiletbezoek (representatief onderzoek op basis van 20.000 toiletbezoekers binnen verschillende sectoren). Bijzonder is vooral dat werknemers zich blijkbaar drukker maken om de handhygiëne van hun collega’s. Zo storen ze zich eraan dat collega’s hun handen niet wassen na een toiletbezoek. Terecht, maar uiteraard kunnen we maar beter met zijn allen de handen wassen. Een sensibiliseringscampagne in combinatie met geschikte zeepdispensers is met andere woorden aangewezen.

Bijzonder is wel dat dergelijke sensibilisering werkt, ook dat heeft onderzoek uitgewezen. Als werkgever is het niet alleen in jouw voordeel om het ziekteverlet zo laag mogelijk te houden, maar bovendien is het ook jouw plicht om de werknemers te wijzen op het belang van een goede hygiëne. Dat begint in de eerste plaats met geschikte boodschappen in het sanitair, maar ook met geschikte systemen. We denken hierbij niet alleen aan zeepdispensers, maar ook aan aangepaste handdoeksystemen en automatische waterkranen. Onze dispensersystemen werden in ieder geval speciaal ontworpen om de hygiënische standaarden binnen een onderneming zo hoog mogelijk te houden. Sommige van onze systemen worden zelfs in ziekenhuizen gebruikt omwille van hun hoge hygiënische resultaten. Om infecties helemaal tegen te gaan hebben wij bovendien zelfs systemen waarbij rechtstreeks contact wordt uitgesloten, dergelijke contactpunten kunnen immers nog steeds bacteriën overdragen en zorgen voor een reductie van het dodingspercentage van die bacteriën.

Hoe wast u correct uw handen? 

De handen wassen is één zaak, de handen goed wassen is uiteraard weer iets anders. Zorg er in de eerste plaats voor dat je zelf geïnformeerd bent over de geschikte handwastechniek, maar communiceer het bovendien ook naar de werknemers toe. Wijs erop dat ze hun handen moeten reinigen, maar geef hen ook mee hoe ze dat best moeten doen. Hoe je dat doet? Wij leggen het graag uit.

Allereerst zal je ervoor moeten zorgen dat je handen al vochtig zijn en dat nog vóóraleer je de zeepdispenser nog maar durft aan te raken. Spoel je handen met stromend koud water en zorg dat ze volledig nat zijn geworden, dus ook bijvoorbeeld tussen de vingers of onder de nagels. Bij vochtige handen zal de foamzeep zich makkelijker verspreiden, wat niet alleen zorgt voor een groter hygiënisch effect, maar bovendien ook economische en ecologische besparing door verminderd verbruik (en dat is uiteraard ook goed voor jouw kostenplaatje). Nadien laat je de zeepdispenser zijn werk doen en laat je foamzeep neerdalen in de palm van je hand. Smeer die zeep goed uit over de handpalm, de handrug en de vingers. Het is belangrijk om alle vingers goed door elkaar te wrijven om de zeep optimaal te verspreiden. Men vergeet daarbij soms wel nog eens de duim, die je best apart inwrijft door hem te bewegen tussen een cirkel gemaakt met de duim en wijsvinger van de andere hand. Ook de polsen worden maar beter niet vergeten. Dit wrijfproces neemt ongeveer 15 seconden in beslag.

Na het inzepen spoel je de zeep goed af. Nadien raak je de zeepdispenser niet meer rechtstreeks aan om kruisbesmetting tegen te gaan. Eventueel kan je hem wel met een vochtig doekje reinigen, maar meer dan dat ook niet. Ook wanneer er geen automatische kraan beschikbaar is draai je de kraan om die reden beter dicht met papier. In een ideaal geval is er ook een desinfecterende lotion beschikbaar waarbij je voorgaande stappen nog eens herhaalt. Belangrijker is echter om de handen ook zelf goed af te drogen. Net gewassen handen ruiken en ogen dan wel netjes, maar als ze niet gedroogd worden blijven ze een broeihaard voor allerhande nieuwe bacteriën die je die dag onomwonden nog zal tegenkomen. Voorgaande stappen doden ongeveer 99,99% van de aanwezige bacteriën in een standaard werkomgeving. De ‘verloren tijd’ wordt dan weer teruggewonnen door een teruggedrongen ziekteverlet.

Touch Free zeepdispensers

Het meest innovatieve product op vlak van handhygiëne moet wel de zogenaamde touch free zeepdispenser zijn. Deze zeepdispensers maken het mogelijk om foamzeep uit de dispenser af te nemen zonder de zeepdispenser ook zelf te moeten aanraken. Klassieke zeeppompjes hebben immers het spijtig effect dat ze ook kruisbesmetting kunnen veroorzaken. Door te kiezen voor touch free zeepdispensers wordt kruisbesmetting dan ook adequaat tegengegaan en kan je pas écht grondig reinigen.

Dergelijke no-touch zeepdispensers werken door middel van een sensor die de aanwezigheid van de handen detecteert. Dit kan door middel van heel wat systemen, denk bijvoorbeeld aan een bewegingsdetector of een warmtesensor die de warmte van het hand zal detecteren. Welk systeem deze zeepdispensers ook gebruiken, het resultaat is steeds hetzelfde: de zeepdispenser zal volledig automatisch foamzeep afgeven recht in de palm van je hand. Zonder enige vorm van contact te maken kan je dus de handen reinigen, wat ideaal is voor een optimaal reinigingsresultaat. In een ideaal geval is ook de waterkraan volautomatisch, anders wordt het positief gevolg van de no-touch zeepdispenser volledig teniet gedaan.

Geschikt voor heel wat toepassingen

Wij denken heel graag praktisch met u mee, zo ook bij onze zeepdispensers. En alhoewel we bij kantinewinkel.nl uiteraard voornamelijk zeepdispensers aanbieden voor in het sanitair van uw onderneming, kiezen we toch liever voor een totaalpakket. Zo hebben we bijvoorbeeld garagezeepdispensers die geschikt zijn voor de ruwere foamzeep waarmee ook olie of andere stoffen kunnen verwijderd worden en hebben we bijvoorbeeld ook aangepaste zeepdispensers die geschikt zijn voor gebruik in de medische sector. Wil je graag weten welke zeeppompjes het best aansluiten bij jouw praktisch toepassingsgebied? Laat ons iets weten en wij doen een geschikt productvoorstel.

Gemaakt uit heel wat materialen

Om naadloos bij uw sanitair aan te kunnen sluiten, kozen wij ook voor een heel breed aanbod aan designs en ontwerpen. Onze zeepdispensers verschillen op die manier ook in kleuren, maten en gebruikte materialen. Zo hebben wij zeepdispensers beschikbaar in volgende kleuren: wit, grijs, zwart, chroom en zilver. De gebruikte materialen variëren dan weer tussen roestvrijstaal, kunststof en aluminium.

In de praktijk heb je bijvoorbeeld de strakke en glanzende look van de Qbicline. De Qbicline kiest voor strakke vormen en lijnen, waarbij eenvoud net de kracht is van zijn ontwerp. Hij oogt prachtig in ieder interieur en neemt geen uitgesproken rol in, maar houdt zich liever op de achtergrond alsof hij altijd al deel wist uit te maken van het sanitair. Hij schikt zich ideaal in een stijlvolle sanitaire omgeving.

Daar tegenover staan dan bijvoorbeeld de zeepdispensers van de Mediqoline. En alhoewel deze dispensers heel wat gelijkenissen vertonen (op vlak van gebruikte materialen althans) met de Qbicline, kiezen ze toch voor een heel andere visie: uitgesprokenheid. De Mediqoline is aanwezig in uw sanitair en dat mag iedereen weten. Ze plaatst zich centraal en wilt opvallen, omdat ze niet vergeten wil worden. Door nadrukkelijk aanwezig te zijn in het sanitair wil de Mediqoline de handhygiëne verbeteren en positieve effecten hebben op de hygiëne binnen haar microbiotoop. Waar de Qbicline vooral ontworpen werd om stijlvol te zijn, werd de Mediqoline vooral ontworpen om de beste hygiënische standaarden na te streven.

Enkel, dubbel of trio

Ook op vlak van uitvoeringen verschillen onze zeepdispensers heel sterk. Zo hebben wij uiteraard klassieke zeeppompjes beschikbaar, maar varieert het aanbod aan zeepdispensers nadien tussen enkelvoudige, dubbele en drievoudige exemplaren. Uiteraard wordt met een dubbele en nog meer met een drievoudige zeepdispenser een optimale handhygiëne nagestreefd. Zo kan een drievoudige zeepdispenser gevuld worden met maar liefst drie verschillende foams. Meestal gaat het hierbij om (en exact in die volgorde) vloeibare zeepfoam, een handdesinfectiemiddel en een beschermende lotion. Dergelijke drievoudige zeepdispensers zijn ideaal geschikt om geplaatst te worden op professionele locaties waar een uitstekende handhygiëne des te belangrijker is. Denk bijvoorbeeld aan de medische sector of aan voedselverwerkende bedrijven. Maar ook bijvoorbeeld in het personeelsanitair van de kantine en op alle andere plaatsen waar men in rechtstreeks contact komt met voeding, is een dergelijk driedubbel dispensersysteem sterk aangewezen.

Ook navullingen verkrijgbaar

Uiteraard gaan wij verder dan alleen de levering van de zeepdispensers en zeeppompjes zelf. Wij kiezen voor een totaalpakket waarbij wij u van alle noodzakelijkheden wensen te voorzien. Niet alleen de zeepdispensers, maar ook de bijhorende navullingen zijn bij ons verkrijgbaar. Zoals steeds kunnen wij ook hier grote bestellingen aan, waarbij u bovendien ook nog eens kan genieten van onze handige en extra voordelige staffelkorting.

Welk systeem het best aangewezen is zal trouwens ook gedeeltelijk afhangen van die navullingen. Het verbruik zal de navullingen aansturen, waardoor mogelijks een groter of kleinere zeepdispenser beter aangewezen is. Maar zoals steeds: bij twijfel neem je gewoon contact met ons op en doen wij jou een geschikt productvoorstel.