Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Zoetstof

Foto-tabel Lijst

6 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

6 artikel(en)

Geniet je graag van alles wat zoet is in de wereld, zonder het feit dat suiker niet een van de meest gezonde goedjes zijn te miskennen? Wat als wij jou vertelden dat je het mooie van beide werelden gewoon kunt combineren: zoet én niet ongezond? Hoe? Door suiker te vervangen door zoetstof of stevia.

Zoetstof: voor echte levensgenieters

Wat is zoetstof?

In feite zegt het woord het zelf: een zoete stof. We hebben het hier over stoffen die niet tot de suikers behoren maar die net als suiker het 'zoete zingtuig' prikkelen. Zonder suiker te eten, heb je met andere woorden toch het gevoel van het tegendeel. Het voordeel van dergelijke zoetstoffen is het feit dat ze tot 500 maal zoeter zijn dan suiker, terwijl het aantal calorieën gewoon hetzelfde blijft. Je hebt met andere woorden veel minder zoetstof nodig, voor een nog zoeter gevoel. Zoetstof is hierdoor stukken gezonder dan pakweg echte suiker - en dat allemaal zonder te moeten inboeten op vlak van kwaliteit. Van bakken tot zoeten: met zoetstof in de hand kan je keer op keer genieten.

En van waar is stevia afkomstig?

Wanneer we het hebben over zoetstof, denken we spontaan aan stevia. Het klopt dat stevia een vorm van een zoetstof is - heden ten dage is stevia bovendien de meest populaire vorm van zoetstof in geheel Nederland. Stevia zelf is een groene plant die we oorspronkelijk aantreffen in Zuid-Amerika (Brazilië en Paraguay). Stevia ziet er een klein beetje uit als een struik. De plant zelf is van natura zoet, waardoor er geen ingewikkeld productieproces aan te pas komt. Meer nog: stevia bevat, net als andere zoetstoffen, ruim 200 tot 300  keer meer zoetigheid - en dat voor een onbestaande hoeveelheid calorieën. Niet geheel onlogisch dat een natuurlijke zoetstof als stevia de markt van de zoetigheden in zo een korte tijd wist te veroveren.  

Wat zijn de mogelijkheden van deze zoetstof ?

Stevia kan je eigenlijk bij zowaar alles gebruiken. We denken bijvoorbeeld in de eerste plaats als zoetstof voor bij koffie, thee of chocolademelk. In dat geval mag een handige tafeldispenser niet ontbreken - enkel zo kan je jezelf en jouw bezoekers een vlotte bediening garanderen. Een tafeldispenser van Natrena bevat bijvoorbeeld de inhoud voor maar liefst 400 zoetjes, waardoor jullie keer op keer opnieuw kunnen genieten. Wat nog tot de mogelijkheden behoort? Denk bijvoorbeeld aan het bakken met stevia. We weten allemaal dat een cake heel wat suiker bevat, vaak meer dan dat we onszelf toewensen. Op deze manier zijn dergelijke gebakjes echter echte caloriebommen geworden met heel wat nadelige effecten op vlak van gezondheid. Door hier de suiker bijvoorbeeld te vervangen door zoetstof of stevia, maak je hier definitief komaf mee. Het moge duidelijk zijn: met stevia kan je genieten van het mooie van een zoete wereld, zonder je verder nog zorgen te moeten maken over jouw gezondheid of de nadelige gevolgen van jouw zoetjes.