Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Dark roast

Foto-tabel Lijst

11 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

11 artikel(en)

"

Dark roast koffiebonen kopen bij 4UStore

Dark roast koffiebonen zijn koffiebonen die lang en op een hoge temperatuur zijn gebrand. Hierdoor zijn deze koffiebonen oliezwart en komt er een olielaagje vrij. Bij dark roast koffiebonen is de natuurlijke smaak van de boon vrijwel volledig vervangen door de bittere en bijzondere smaak die vrijkomt tijdens het brandingsproces. Het is een boon boordevol kracht en sterke aroma's. Dark roast koffiebonen zijn ook veel beter bestand tegen hoge druk en hitte. Dark roast koffie is met andere woorden ideaal voor het bereiden van een espresso. Als u een espresso zou zetten met een lichtere koffieboon, smaakt de espresso namelijk veel te wrang.

De ene dark roast koffie is de andere niet

Met de benaming dark roast koffie verwijst men naar de langdurige en hete branding, maar niet naar de gebruikte koffieboon. Op basis van het type boon en de afkomst van de boon zijn er nog steeds veel smaakverschillen mogelijk. Bovendien speelt ook het brandingsproces een belangrijke rol. Bij een French roast brandt men de koffiebonen bijvoorbeeld op 240 °C en stopt men aan het einde van de tweede crack, wat in een sterk aroma met een prikkelende smaak resulteert. Bij een Italian roast doet men hetzelfde, maar dan op een temperatuur van 245 °C. Slechts vijf graden verschil zorgt er al voor dat de bitterzoete smaken veel duidelijker aanwezig zijn en de koffie nuanceren.

Dark roast koffiebonen en het belang van een tijdig onderhoud

Een nadeel van dark roast koffiebonen is dat ze vetter zijn dan andere koffiebonen. Hierdoor is het des te belangrijker om de koffiemachine goed te onderhouden en te reinigen. Anders riskeert u dat de olie aankoekt op de maalschijven en dat ze hierdoor onnodig snel slijten. Gelukkig vindt u bij ons talloze benodigdheden om uw koffiemachine te onderhouden, te reinigen en te beschermen. Op de onderstaande pagina's vindt u er meer over terug. Is uw koffiemachine ondanks uw inspanningen toch stuk? Dan kunt u bij ons meteen een nieuwe kopen.

"