Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Medium - dark roast

Foto-tabel Lijst

8 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

8 artikel(en)

"

Medium en dark roast-koffiebonen kopen bij 4UStore

In deze webshop kunt u uiteenlopende soorten koffiebonen kopen, zoals arabica- en robustakoffiebonen. We maken natuurlijk niet alleen een onderscheid op basis van het type boon, maar ook op basis van de branding. Op deze pagina vindt u alleen koffiebonen die medium tot donker zijn gebrand. Het gaat om koffiebonen van uiteenlopende merken als Douwe Egberts en Meesterschap.

Medium vs dark roast: wat is het verschil?

Of u kiest voor een medium roast of een dark roast is een kwestie van voorkeuren. Bij de medium roast zijn de koffiebonen iets langer gebrand dan bij de light roast, waardoor ze meteen wat donkerder ogen. Ze zijn echter niet zo warm gebrand dat er zich een olielaagje heeft gevormd. Het resultaat is een koffieboon waarbij de natuurlijke smaak nog steeds aanwezig is, maar waarbij er ook plaats is voor een vollere body, enkele zuurtjes en een bittere afdronk.

Bij een dark roast is de koffieboon bijna niet van chocolade te onderscheiden. Deze bonen zijn zo donker dat het wel om cacao lijkt te gaan, terwijl het olielaagje het smeuïg doet ogen. Het resultaat is een koffieboon waarbij de natuurlijke smaak van koffie vrijwel volledig is vervangen door de aroma's die zich tijdens het brandingsproces hebben ontwikkeld. Het resultaat is een boon met een stevige body die onder andere heel geschikt is voor het maken van espresso's.

Koffiebonen kopen bij 4UStore

Uiteraard hoeft u zich niet te laten beperken tot een medium roast of een dark roast en kunt u ook opteren voor een light roast. En daarnaast moet er ook nog eens rekening worden gehouden met het onderscheid tussen arabica- en robustakoffiebonen die elk hun eigen kenmerken hebben. Er bestaan talloze soorten koffiebonen en -melanges. Wij hebben ze niet allemaal, maar toch heel wat. Op de onderstaande pagina's vindt u een greep uit ons assortiment van koffiebonen terug.

"