Onze andere webshops

Thee

Foto-tabel Lijst

1-12 of 187

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Foto-tabel Lijst

1-12 of 187

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Thee is een drank die gemaakt wordt van de gedroogde bladeren van Camellia Sinensis, oftewel de theeplant. Van oorsprong komt thee uit China. Volgens een Chinese legende ontdekte Shenong, een figuur uit de Chinese mythologie thee in een bos, 5000 jaar voor Christus. De bladeren van de theestruik dwarrelden per toeval in een pan met heet water, die vervolgens een aangename geur verspreide. Thee zet men bij voorkeur in een theepot die goed warmte vasthoudt, te weten aardwerk of porselein. Deze pot hoeft overigens na gebruik niet te worden afgewassen, omspoelen is voldoende en er mag absoluut geen zeep worden gebruikt bij het reinigen van de theepot.

Thee: op weg naar rust

Thee bestaat voor het grootste deel uit water. Bij voorkeur wordt mineraalarm water gebruikt. In het geval dat er veel kalk en bicarbonaat aanwezig zijn in het water, kan er zich namelijk een laagje mineralen vormen op de thee. Tijdens het trekken van de thee komen er geur- en smaakstoffen vrij. Een daarvan is theïne. Theïne is in essentie hetzelfde als cafeïne. Deze stof heeft een mild stimulerende werking op het menselijk gestel. Vele mensen zich dan ook alerter na het drinken van een kop thee. Thee bevat nochtans een pak minder cafeïne dan koffie: 30 miligram tegenover 75 miligram. Naast cafeïne bevat thee ook theanine en fluoride. 

Thee is gezond

Thee is verkrijgbaar in een groot aantal verschillende soorten: zwarte thee, groene thee, kruidenthee en vruchtenthee of Earl Gray. Zwarte thee is gemaakt van gefermenteerde theeblaadjes. Groene thee op zijn beurt is gemaakt van ongefermenteerde theeblaadjes. Aan Earl Gray en vruchtenthee zijn smaakjes toegevoegd en kruidenthee is officieel eigenlijk geen thee, want het is niet gemaakt van de theeplant. Het is een aftreksel van kruiden, gedroogde planten of specerijen. Het drinken van thee zonder suiker en melk is een gezonde manier om aan uw dagelijkse vochtinname te komen.  Drinkt u geen andere dranken met cafeïne, dan is het geen probleem om dagelijks 10 kopjes zwarte thee en 20 kopjes groene thee te drinken. Dit komt neer op zo’n 400 milligram cafeïne.

Nederlanders en theegebruik

Thee zit bij Nederlanders sterk in de lift. Er is een duidelijke verschuiving bezig van koffiegebruik naar theegebruik. Gemiddeld drinken Nederlanders dan ook 2,3 kopjes thee per dag, beduidend minder dan koffie – maar beiden wel in een tegenovergestelde trend zittende. Nederlanders zien thee daarbij voornamelijk als een ideale en lekkere dorstlesser. Meer dan 65% van de Nederlanders geeft aan voornamelijk rond 15 uur wel een kopje thee te kunnen klokken. De populairste theevarianten bij Nederlanders zijn: zwarte thee, rooibosthee en kruidentheeën. Weet ook dat beduidend meer vrouwen thee klokken dan mannen. Hoe dan ook moge het duidelijk zijn: thee mag ook binnen uw onderneming niet ontbreken en is een ideale aanvulling op het assortiment aan koffie.

Ons assortiment 

In ons assortiment vindt u een breed pallet aan verschillende thee en smaken van onder Lipton, Tea of Life en Pickwick. Verder instant thee van Douwe Egberts en verschillende multiverpakkingen en theedozen, zowel geschikt voor thuisgebruik als in de horeca. Neem daarnaast ook eens een kijkje voor een koffiezetapparaat kantine.