Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Tea of life

Foto-tabel Lijst

1-12 of 21

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Foto-tabel Lijst

1-12 of 21

Pagina:
  1. 1
  2. 2
Tea of Life is de veruitwendiging van een groeiende vraag naar duurzame en verantwoorde theeproducten. Tea of Life kiest daarom voor een variëteit aan theeproducten in uiteenlopende verpakkingen. Verpakkingen die ook de nadruk moeten vestigen op duurzaamheid en de bewustwording daaromtrent moeten vergroten. In Tea of Life vinden we thee in al haar pure en eerlijke kwaliteit, rechtstreeks afkomstig en verpakt in Sri Lanka, waar de landbouwers een eerlijke prijs krijgen voor al hun harde werk. Wij van Kantinewinkel.nl zijn natuurlijk ook een grote fan van dergelijke sociale verantwoordelijkheid. Tea of Life past terecht in ons aanbod aan duurzame en verantwoorde (kantine)producten.

De sociale verantwoordelijkheid van Tea of Life

Alle producten van Tea of Life zijn voorzien van het fairtrade certificaat. Dit wil zeggen dat ze verkregen werden via een eerlijke handel en met respect voor de lokale landbouwers. Respect staat hier gelijk aan een eerlijke prijs die de lokale landbouwers in staat moet stellen om te investeren in een duurzame toekomst. Alle plantages die samenwerken met Tea of Life krijgen eenzelfde minimale prijsgarantie en kunnen ook een investeringsbonus ontvangen om hen te helpen hun productie duurzamer en ook ecologisch verantwoord te organiseren. Dit kan bijvoorbeeld het terugdringen van pesticiden inhouden. Naast het fairtrade certificaat beschikken de producten van Tea of Life ook over het zogenaamde bio-certificaat, wat aantoont dat men tijdens de productie niet alleen respect heeft voor mensen maar ook voor het milieu en de natuurlijke levenscyclus. Die sociale verantwoordelijkheid van Tea of Life merken we in alles wat ze zijn én doen. Ook bijvoorbeeld als het op hun verpakkingen aankomt: FSC-karton (karton afkomstig uit duurzaam beheerde bossen of uit recyclage), de reductie van verpakkingsmaterialen en de keuze voor biologisch afbreekbare materialen zijn daar allemaal voorbeelden van. Tea of Life neemt zijn verantwoordelijkheid op voor zowel mens als milieu, waardoor je met de producten van Tea of Life ook een steentje bijdraagt aan een wereld waar duurzame handel ook écht een eerlijke kans krijgt.

De best geselecteerde thee

Tea of Life toont aan dat duurzaamheid ook kan rijmen op kwaliteit. Om de kwaliteit van haar producten te garanderen werkt Tea of Life nauwgezet samen met de lokale arbeiders. In de eerste plaats krijgen zij de opdracht om enkel te telen op locaties waar ideale klimatologische omstandigheden heersen. Tea of Life helpt hen bij de selectie hiervan. Dat is niet alleen belangrijk om de beste theekwaliteit te verkrijgen, maar tevens ook om het maximale uit hun werk te halen. Ook krijgen de lokale arbeiders de opdracht om enkel de bovenste bladen te selecteren, aangezien deze de beste thee opleveren. Dit handwerk is heel arbeidsintensief en vormt, naast de eerlijke prijs die deze handwerkers krijgen, de verklaring voor de iets hogere aankoopprijs ten opzichte van niet-duurzame concurrenten. Alhoewel er voor de kwaliteit van Tea of Life heel veel verantwoordelijkheid rust op de schouders van de lokale arbeiders, doet ook meesterblender Inra Esram een duit in het zakje. Zij is voortdurend in de weer om de beste blends samen te stellen en de kwaliteit van haar producten blijvend te garanderen.

Tea of Life Fairtrade Enveloped

Met zijn reeks Fairtrade Enveloped kiest Tea of Life voor ruim 15 uiteenlopende theesmaken in klassieke en stijlvolle kartonnen verpakkingen. Deze theesoorten zijn 100% Fairtrade en gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten. Het afscheurstrookje maakt de doosjes eenvoudig om te openen en dankzij het ontbreken van folie rond de individuele doosjes wordt ook de afvalberg teruggedrongen. De Fairtrade Enveloped thee wordt om diezelfde reden per vier doosjes verpakt. Onder zijn uiteenlopend aantal theesmaken vallen ook seizoensgebonden theesoorten. Onder deze subcategorie vallen onder andere volgende theesoorten: groene thee, Jasminethee, Marokkaanse muntthee, Earl Grey thee, theeblends met diverse bosfruitblends, Engelse thee, relaxerende blends, revitaliserende blends, rooibosthee, aardbeithee, fruitthee (verkrijgbaar in vier variëteiten), tropische theeblends en een winterse seizoensblend (niet doorlopend verkrijgbaar). Tea of Life zijn Fairtrade Enveloped serie is in de praktijk onmisbaar voor iedere bar of kantine die een ruim assortiment aan duurzame theesoorten wenst aan te bieden. Ook zijn deze theeën van Tea of Life geschikt voor thuisgebruik.

Tea of Life Fairtrade Organic Enveloped

Een andere productcategorie van Tea of Life is de Fairtrade Organic Enveloped. Deze theesoorten bevatten traditionele theesmaken zoals Engelse tea of Earl Grey, maar dan gecombineerd met trendy theeblends zoals veenbes, limoen en gember. Deze Tea of Life blends komen in 10 variëteiten en treffen we vaak aan in restaurants en stijlvolle bars. Vooral een opstelling met vers fruit en een servering op een bamboe schoteltje lijkt het op dat vlak zeer goed te doen. Vooral de witte veenbesthee, de gember infusion en de Marokkaanse muntthee zijn, althans wat ons betreft, echte aanraders.

Tea of Life Fairtrade Cubes

Deze Tea of Life Fairtrade Cubes vinden we vaak terug in hotels of zelfbedieningsrestaurants. Ook op een ontbijttafel staan ze nooit mis. Ze komen dan ook in individuele theezakjes die eenvoudig in hun display doos kunnen geëtaleerd worden. Er is de mogelijkheid om een display doos te verkrijgen per smaak, maar er is tevens ook een assortimentsdoos beschikbaar. Vooral dat laatste kan interessant zijn om bijvoorbeeld in iedere hotelkamer standaard aan te bieden. Eventueel kunnen ze, na gebruik, telkens worden aangevuld met theezakjes uit de standaard displaydozen. In totaal kent deze lijn van Tea of Life twaalf theevarianten, waarvan onder andere volgende theevariëteiten echte aanraders zijn: de Lemongrass Infusion, de Pacifische fruitige theeblend, de Sencha groene thee, de Pu-erh thee (thee met een krachtige aardachtige smaak) en de Earl Grey  thee.

Tea of Life Fairtrade Pyramids

De Tea of Life Faitrade Pyramids zijn de beste theeën van Tea of Life in de gekende piramidevormige zakjes. Ze worden gekenmerkt door hun zeemzoete geuren en intense smaken. De Tea of Life Fairtrade Pyramids bestaan uit twaalf theesoorten, waarvan 7 afkomstig zijn uit de Tea of Life Fairtrade Organic Enveloped reeks. Het gaat stuk voor stuk om 100 % fairtrade thee op basis van natuurlijke ingrediënten. Bij het gebruik van verpakkingsmaterialen ging er uitbundig aandacht naar de reductie ervan en het gebruik van FSC-karton. De Tea of Life Fairtrade Pyramids profileert zich terecht als zijnde duurzaam voor zowel mens als milieu.

Hardware

Aangezien de producten van Tea of Life voor wel heel uiteenlopende zaken en toepassingen gebruikt kunnen worden, produceert Tea of Life ook zogenaamde hardware ter ondersteuning en promotie daarvan. Het gaat hierbij om slanke en sierlijke schoteltjes met het logo van Tea of Life, alsook theeglazen (dubbel glas) met dit opschrift, houten kistjes voor het opbergen van de Tea of Life Fairtrade (Organic) Enveloped, bamboekistjes voor het opbergen van de Tea of Life Pyramids en een stijlvol kistje voor de Tea of Life Fairtrade Cubes. Zelfs een Tea of Life dispensersysteem behoort tot de mogelijkheden. Uiteraard hebben wij deze hardware niet altijd standaard beschikbaar. Vraag ernaar opdat wij een en ander voor u kunnen bestellen.

Een product van Axxent Masters in Tea

Tea of Life is een merk van Axxent Masters of Tea. Deze theeproducent heeft ruim 25 jaar ervaring in het ontwikkelen, produceren en samenstellen van originele theeblends en dit op de internationale markt. Axxent is hierbij voortdurend in de weer om innovatieve technologieën te ontwikkelen en heeft doorlopend aandacht voor eerlijke handel en de duurzaamheid van al haar producten. Alhoewel we die duurzaamheid in alle producten van Axxent terug weten te vinden, is Tea of Life doorheen de jaren uitgegroeid tot een ambassadeur op vlak van eerlijke handel. Tea of Life is al ruim 20 jaar een zelfstandig merk onder leiding van Inra Esram, een meester-theeblender met een oog voor duurzaamheid, een gevoel voor eerlijke handel en een neus voor overheerlijke kwaliteitstheeën. Tea of Life onderscheidt zich voornamelijk van de andere producten van Axxent door haar unieke werkwijze, uitgebreide ondersteuning, doorgedreven milieuvriendelijkheid en de traceerbaarheid van al haar producten.

Axxent Masters of Tea is de grondlegger van de Fair-Grounds Foundation. Dit fonds investeert in de bescherming van het natuurlijk leefmilieu en de levensomstandigheden van lokale arbeiders binnen de thee-industrie. De Fair-Grounds Foundation werkt projectmatig en zet onder andere in op onderwijs, ziekenzorg en huisvesting. Door producten te kopen van Axxent Masters of Tea (of Tea of Life) investeer je dan ook zelf mee in betere levensomstandigheden in landen als Sri Lanka.

Kantinewinkel.nl, dé plaats voor duurzame producten

Het assortiment aan producten van Tea of Life lijkt eindeloos. Kantinewinkel.nl zet dan ook steevast in op duurzame producten die de aandacht vestigen op eerlijke handel voor zowel mens als milieu. Meestal gaat het om Fairtrade alternatieven die naast klassieke producten gebruikt kunnen worden. Naast de Tea of Life producten gaat het bijvoorbeeld ook om Fairtrade cacaodrank, Tony’s Chocolonely Fairtrade chocoladerepen  of Fairtrade rietsuiker. Hebben wij een bepaalde Tea of life theevariant niet beschikbaar of wenst u een Fairtrade alternatief voor een product opgenomen in ons assortiment? Neem dan zeker contact met ons op, wij doen met alle plezier het nodige.